Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2007. gada 4. decembra noteikumus Nr. 829 "Noteikumi par dienas centru, grupu māju (dzīvokļu) un pusceļa māju izveidošanas un uzturēšanas izdevumu līdzfinansēšanu".
Ministru kabineta noteikumi Nr.1006

Rīgā 2006.gada 12.decembrī (prot. Nr.66 50.§)
Noteikumi par valsts budžeta līdzfinansējuma apmēru un tā piešķiršanas kārtību ar uzturēšanos grupu mājā (dzīvoklī) saistīto izdevumu finansēšanā

1. Noteikumi nosaka valsts budžeta līdzfinansējuma apmēru un tā piešķiršanas kārtību ar uzturēšanos grupu mājā (dzīvoklī) saistīto izdevumu finansēšanā.

2. Lai segtu vienas personas uzturēšanās izdevumus grupu mājā (dzī­voklī), valsts līdzfinansējuma apmēru aprēķina Labklājības ministrijas padotībā esošā Sociālo pakalpojumu pārvalde (turpmāk - pārvalde), ņemot vērā vidējo izmaksu summu, kas nepieciešama vienas personas uzturēšanai ilgstošas sociālās aprūpes institūcijā personām ar garīga rakstura traucējumiem. Minētā valsts līdzfinansējuma apjoma aprēķināšanā izmanto šādu formulu:

Vd = Vuzt : Psk : 360 x 0,5, kur:

Vd - izdevumi vienas personas uzturēšanai dienā;

Vuzt - izdevumi personas uzturēšanai iestādē;

Psk - personu skaits, kuras saņem pakalpojumu budžeta programmas 05.00 "Valsts sociālie pakalpojumi" apakšprogrammas 05.03 "Aprūpe valsts sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās" ietvaros;

360 - vidējais vienas personas uzturēšanās dienu skaits ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā gada laikā.

Izdevumus personas uzturēšanai iestādē (Vuzt) aprēķina, izmantojot šādu formulu:

Vuzt = Vēd + Vapģ + Vmed + Vhig + Vadmin + Vreh + Vkom, kur:

Vēd - izdevumi personas ēdināšanai (neieskaitot ēdnīcas personāla atal­gojumu);

Vapģ - izdevumi, piemēram, apģērbam, gultasveļai, apaviem;

Vmed - izdevumi medikamentiem;

Vhig - izdevumi personiskās higiēnas precēm un kopšanas līdzekļiem;

Vadmin - administrācijas uzturēšanas izdevumi;

Vreh - izdevumi klientu pašaprūpes prasmju apguves un rehabilitācijas procesa nodrošināšanai;

Vkom - izdevumi iestādes darbības nodrošināšanai (komunālie maksā­jumi).

3. Lai saņemtu valsts līdzfinansējumu par personas uzturēšanos grupu mājā (dzīvoklī), papildus normatīvajos aktos par sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības saņemšanas kārtību noteiktajām prasībām sociālā pakal­pojuma sniedzējs pārvaldē iesniedz:

3.1. personas (kura vēlas saņemt pakalpojumu) vai tās likumiskā pārstāvja iesniegumu vai līguma kopiju par uzturēšanos grupu mājā (dzīvoklī);

3.2. sociālās aprūpes centra apliecinājumu par minētajai personai nodrošinātu reha­bilitācijas kursu, lai piemērotos dzīvei ārpus ilgstošas sociālās aprūpes insti­tūcijas.

4. Pēc šo noteikumu 3.punktā minēto dokumentu saņemšanas pārvalde 10 darbdienu laikā pieņem lēmumu par sociālā pakalpojuma piešķiršanu, par atteikumu piešķirt pakalpojumu (ja nav ievērotas šajos noteikumos minētās prasības) vai par uzņemšanu rindā sociālā pakalpojuma saņemšanai un rakstiski informē personu un sociālā pakalpojuma sniedzēju par pieņemto lēmumu. Ja sniegts atteikums, pārvalde norāda tā pamatojumu un lēmuma apstrīdēšanas kārtību.

5. Pārvalde ar sociālā pakalpojuma sniedzēju slēdz līgumu par valsts līdzfinansējuma saņemšanu.

6. Norēķinu un pārskata periods ir viens mēnesis. Pārvalde norēķinu ar pakalpojuma sniedzēju veic pēc pārskata (pielikums) iesniegšanas. Par nepilnu mēnesi, kurā persona atradusies grupu mājā (dzīvoklī), valsts līdzfinansējumu aprēķina proporcionāli faktiskajam dienu skaitam.

7. Noteikumi stājas spēkā ar 2007.gada 1.janvāri.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Labklājības ministre D.Staķe
Pielikums
Ministru kabineta
2006.gada 12.decembra noteikumiem Nr.1006

01.JPG (55911 bytes)

Labklājības ministre D.Staķe
01.01.2007