1. Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 119.nr.; 2004, 50.nr.; 2005, 4., 138., 210.nr.; 2006, 82.nr.) šādus grozījumus:
1.1. papildināt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām ar 58., 59. un 60.punktu šādā redakcijā:
"58) Komisijas 2006.gada 23.janvāra Direktīvas 2006/9/EK, ar ko groza Padomes Direktīvu 90/642/EEK attiecībā uz tajā noteiktajiem dikvata maksimālajiem atlieku daudzumiem;
59) Komisijas 2006.gada 26.janvāra Direktīvas 2006/4/EK, ar ko groza Padomes Direktīvas 86/362/EEK un 90/642/EEK pielikumus attiecībā uz maksimāli pieļaujamajiem karbofurāna atlieku daudzumiem;
60) Komisijas 2006.gada 13.marta Direktīvas 2006/30/EK, ar ko groza pielikumus Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz maksimālajiem pieļaujamajiem benomila grupas atlieku daudzumiem.";
1.2. izteikt 2.pielikuma II nodaļas 13.punktu šādā redakcijā:
"13. |
Benomils un karbendazīms, izteikti kā karbendazīms |
2 - miežiem 2 - auzām 0,1 - rudziem 0,1 - tritikālei 0,1 - kviešiem 0,01* - pārējiem" |
1.3. izteikt 2.pielikuma II nodaļas 72.punktu šādā redakcijā:
" 72. |
Karbofurāns (karbofurāna un 3-hidroksikarbofurāna summa, izteikta kā karbofurāns) |
0,02*" |
1.4. papildināt 2.pielikuma II nodaļu ar 190.punktu šādā redakcijā:
"190. |
Metiltiofanāts |
0,3 - miežiem 0,3 - auzām 0,05 - rudziem 0,05 - tritikālei 0,05 - kviešiem 0,01* - pārējiem" |
1.5. izteikt 3.pielikuma 2.18.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.18. Metilflupirsulfurons un pimetrozīns
Nr. p.k. |
Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums |
Metilflupirsulfurons |
Pimetrozīns |
1 |
2 |
3 |
4 |
1. |
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: |
0,02* |
|
1.1. |
citrusaugļi: |
0,3t |
|
apelsīni |
|||
citroni |
|||
greipfrūti |
|||
laimi |
|||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) |
|||
pampelmūzes |
|||
pārējie |
|||
1.2. |
koku rieksti (lobīti vai nelobīti): |
0,02*t |
|
Indijas rieksti |
|||
Brazīlijas rieksti |
|||
ciedru rieksti |
|||
kastaņi |
|||
kokosrieksti |
|||
lazdu rieksti |
|||
Makadamijas rieksti |
|||
mandeles |
|||
pekanrieksti |
|||
pistācijas |
|||
valrieksti |
|||
pārējie |
|||
1.3. |
sulīgie augļi: |
0,02*t |
|
āboli |
|||
aivas |
|||
bumbieri |
|||
pārējie |
|||
1.4. |
kauliņaugļi: |
||
aprikozes |
0,05t |
||
ķirši |
|||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) |
0,05t |
||
plūmes |
|||
pārējie |
0,02*t |
||
1.5. |
ogas un sīkie augļi: |
0,02*t |
|
1.5.1. |
vīnogas: |
||
galda vīnogas |
|||
vīnogas pārstrādei |
|||
1.5.2. |
zemenes (izņemot meža) |
||
1.5.3. |
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): |
||
avenes |
|||
kazenes |
|||
loganogas |
|||
pārējās |
|||
1.5.4. |
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): |
||
dzērvenes |
|||
mellenes |
|||
ērkšķogas |
|||
jāņogas (sarkanās un baltās) |
|||
upenes |
|||
pārējās |
|||
1.5.5. |
savvaļas ogas un augļi |
||
1.6. |
dažādi augļi: |
0,02*t |
|
ananasi |
|||
avokado |
|||
banāni |
|||
dateles |
|||
granāti |
|||
kivi augļi |
|||
kumkvats |
|||
liči |
|||
mango |
|||
olīvas |
|||
papaija |
|||
pasiflora |
|||
vīģes |
|||
pārējie |
|||
2. |
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: |
0,02* |
|
2.1. |
sakņu un bumbuļu dārzeņi: |
0,02*t |
|
galda bietes |
|||
batātes |
|||
burkāni |
|||
manioka |
|||
jamss |
|||
kāļi |
|||
mārrutki |
|||
pastinaks |
|||
plostbārdis |
|||
redīsi, rutki |
|||
sakņu pētersīļi |
|||
selerijas |
|||
topinambūrs |
|||
rāceņi |
|||
pārējie |
|||
2.2. |
sīpolu dārzeņi: |
0,02*t |
|
ķiploki |
|||
sīpoli |
|||
šalotes |
|||
vasaras sīpoli |
|||
pārējie |
|||
2.3. |
augļu dārzeņi: |
||
2.3.1. |
nakteņu dzimtas augi: |
||
baklažāni |
0,5t |
||
paprika |
1t |
||
tomāti |
0,5t |
||
pārējie |
0,02*t |
||
2.3.2. |
ķirbjaugi ar ēdamu mizu: |
0,5t |
|
garaugļu gurķi |
|||
īsaugļu gurķi |
|||
cukini |
|||
pārējie |
|||
2.3.3. |
ķirbjaugi ar neēdamu mizu: |
0,2t |
|
arbūzi |
|||
melones |
|||
ķirbji |
|||
pārējie |
|||
2.3.4. |
cukurkukurūza |
0,02*t |
|
2.4. |
krustziežu dzimtas dārzeņi: |
||
2.4.1. |
ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,02*t |
|
brokoļi (sparģeļkāposti) |
|||
ziedkāposti |
|||
pārējie |
|||
2.4.2. |
krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: |
||
rožkāposti (Briseles kāposti) |
|||
galviņkāposti |
0,05t |
||
pārējie |
0,02*t |
||
2.4.3. |
krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: |
||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti |
|||
lapu kāposti |
0,1t |
||
pārējie |
|||
2.4.4. |
kolrābji |
0,02*t |
|
2.5. |
lapu dārzeņi un garšaugi: |
||
2.5.1. |
salāti un salātveidīgie: |
1t |
|
kreses |
|||
salāti |
|||
salātu baldriņi |
|||
endīvijas |
|||
pārējie |
|||
2.5.2. |
spināti un tiem līdzīgie: |
0,02*t |
|
spināti |
|||
biešu lapas (lapu bietes) |
|||
pārējie |
|||
2.5.3. |
ūdens kreses |
0,02*t |
|
2.5.4. |
lapu cigoriņi |
0,02*t |
|
2.5.5. |
garšaugi: |
1t |
|
kārveles |
|||
maurloki |
|||
pētersīļi |
|||
seleriju lapas |
|||
pārējie |
|||
2.6. |
pākšaugu dārzeņi (svaigi): |
0,02*t |
|
pupas (ar pākstīm) |
|||
pupas (bez pākstīm) |
|||
zirņi (ar pākstīm) |
|||
zirņi (bez pākstīm) |
|||
pārējie |
|||
2.7. |
stublāju dārzeņi: |
0,02*t |
|
artišoki |
|||
fenhelis |
|||
puravi |
|||
rabarberi |
|||
selerijas |
|||
lapu artišoki |
|||
sparģeļi |
|||
pārējie |
|||
2.8. |
sēnes: |
0,02*t |
|
kultivētās sēnes |
|||
meža sēnes |
|||
3. |
Pākšaugi: |
0,02* |
0,02*t |
lēcas |
|||
pupas |
|||
zirņi |
|||
pārējie |
|||
4. |
Eļļas augi: |
0,05* |
|
kokvilnas sēklas |
0,05t |
||
linsēklas |
|||
magoņu sēklas |
|||
rapšu sēklas |
|||
saulespuķu sēklas (nelobītas) |
|||
saulespuķu sēklas (izlobītas) |
|||
sezama sēklas |
|||
sinepes |
|||
sojas pupas |
|||
zemesrieksti |
|||
pārējie |
0,02*t |
||
5. |
Kartupeļi: |
0,02* |
0,02*t |
agrie kartupeļi |
|||
uzglabājamie kartupeļi |
|||
6. |
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) |
0,05* |
0,1*t |
7. |
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus |
0,05* |
5t" |
1.6. izteikt 3.pielikuma 2.23.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.23. Benomils, karbendazīms, kvinalposs un fenbutatinoksīds
Nr.p.k. |
Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums |
Benomils un karbendazīms*13 |
Kvinalposs |
Fenbutatinoksīds |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1. |
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: |
0,05* |
||
1.1. |
citrusaugļi: |
0,1* |
5 |
|
apelsīni |
||||
citroni |
||||
greipfrūti |
||||
laimi |
||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) |
||||
pampelmūzes |
||||
pārējie |
||||
1.2. |
koku rieksti (lobīti vai nelobīti): |
0,1* |
0,05* |
|
Indijas rieksti |
||||
Brazīlijas rieksti |
||||
ciedru rieksti |
||||
kastaņi |
||||
kokosrieksti |
||||
lazdu rieksti |
||||
Makadamijas rieksti |
||||
mandeles |
||||
pekanrieksti |
||||
pistācijas |
||||
valrieksti |
||||
pārējie |
||||
1.3. |
sulīgie augļi: |
0,2 |
2 |
|
āboli |
||||
cidonijas |
||||
bumbieri |
||||
pārējie |
||||
1.4. |
kauliņaugļi: |
0,05* |
||
aprikozes |
0,2 |
|||
ķirši |
0,5 |
|||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) |
0,2 |
|||
plūmes |
0,5 |
|||
pārējie |
0,1* |
|||
1.5. |
ogas un sīkie augļi: |
|||
1.5.1. |
vīnogas: |
2 |
||
galda vīnogas |
0,3 |
|||
vīnogas pārstrādei |
0,5 |
|||
1.5.2. |
zemenes (izņemot meža) |
0,1* |
1 |
|
1.5.3. |
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): |
0,1* |
0,05* |
|
avenes |
||||
kazenes |
||||
loganogas |
||||
pārējās |
||||
1.5.4. |
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): |
0,1* |
0,05* |
|
dzērvenes |
||||
mellenes |
||||
ērkšķogas |
||||
jāņogas (sarkanās un baltās) |
||||
upenes |
||||
pārējās |
||||
1.5.5. |
savvaļas ogas un augļi |
0,1* |
0,05* |
|
1.6. |
dažādi augļi: |
0,1* |
||
ananasi |
||||
avokado |
||||
banāni |
3 |
|||
dateles |
||||
granāti |
||||
kivi augļi |
||||
kumkvats |
||||
liči |
||||
mango |
||||
olīvas |
||||
papaijas |
||||
pasiflora |
||||
vīģes |
||||
pārējie |
0,05* |
|||
2. |
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: |
0,05* |
||
2.1. |
sakņu un bumbuļu dārzeņi: |
0,1* |
0,05* |
|
galda bietes |
||||
batātes |
||||
burkāni |
||||
manioka |
||||
kāļi |
||||
jamss |
||||
mārrutki |
||||
pastinaki |
||||
plostbārdis |
||||
redīsi, rutki |
||||
sakņu pētersīļi |
||||
selerijas |
||||
topinambūrs |
||||
rāceņi |
||||
pārējie |
||||
2.2. |
sīpolu dārzeņi: |
0,1* |
0,05* |
|
ķiploki |
||||
sīpoli |
||||
šalotes |
||||
vasaras sīpoli |
||||
pārējie |
||||
2.3. |
augļu dārzeņi: |
|||
2.3.1. |
nakteņu dzimtas augi: |
|||
baklažāni |
0,5 |
1 |
||
paprika |
1 |
|||
okras |
2 |
|||
tomāti |
0,5 |
1 |
||
pārējie |
0,1* |
0,05* |
||
2.3.2. |
ķirbjaugi ar ēdamu mizu: |
0,1* |
||
garaugļu gurķi |
0,5 |
|||
īsaugļu gurķi |
0,5 |
|||
cukini |
||||
pārējie |
0,05* |
|||
2.3.3. |
ķirbjaugi ar neēdamu mizu: |
0,01* |
0,05* |
|
arbūzi |
||||
melones |
||||
ķirbji |
||||
pārējie |
||||
2.3.4. |
cukurkukurūza |
0,1* |
0,05* |
|
2.4. |
krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,05* |
||
2.4.1. |
ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,1* |
||
brokoļi (sparģeļkāposti) |
||||
ziedkāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.2. |
krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: |
|||
rožkāposti (Briseles kāposti) |
0,5 |
|||
galviņkāposti |
||||
pārējie |
0,1* |
|||
2.4.3. |
krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: |
0,1* |
||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti |
||||
lapu kāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.4. |
kolrābji |
0,1* |
||
2.5. |
lapu dārzeņi un garšaugi: |
0,1* |
0,05* |
|
2.5.1. |
salāti un salātveidīgie: |
|||
kreses |
||||
salāti |
||||
salātu baldriņi |
||||
endīvijas |
||||
pārējie |
||||
2.5.2. |
spināti un tiem līdzīgie: |
|||
spināti |
||||
biešu lapas (lapu bietes) |
||||
pārējie |
||||
2.5.3. |
ūdens kreses |
|||
2.5.4. |
lapu cigoriņi |
|||
2.5.5. |
garšaugi: |
|||
kārveles |
||||
maurloki |
||||
pētersīļi |
||||
seleriju lapas |
||||
pārējie |
||||
2.6. |
pākšaugu dārzeņi (svaigi): |
0,05* |
||
pupas (ar pākstīm) |
0,2 |
|||
pupas (bez pākstīm) |
||||
zirņi (ar pākstīm) |
0,2 |
|||
zirņi (bez pākstīm) |
||||
pārējie |
0,1* |
|||
2.7. |
stublāju dārzeņi: |
0,1* |
0,05* |
|
artišoki |
||||
fenhelis |
||||
puravi |
||||
rabarberi |
||||
selerijas |
||||
lapu artišoki |
||||
sparģeļi |
||||
pārējie |
||||
2.8. |
sēnes: |
0,1* |
0,05* |
|
kultivētās sēnes |
||||
meža sēnes |
||||
3. |
Pākšaugi: |
0,1* |
0,05* |
0,05* |
lēcas |
||||
pupas |
||||
zirņi |
||||
pārējie |
||||
4. |
Eļļas augi: |
0,05* |
0,05* |
|
kokvilnas sēklas |
||||
linsēklas |
||||
magoņu sēklas |
||||
rapšu sēklas |
||||
saulespuķu sēklas |
||||
sinepju sēklas |
||||
sezama sēklas |
||||
sojas pupas |
0,2 |
|||
zemesrieksti |
||||
pārējie |
0,1* |
|||
5. |
Kartupeļi: |
0,1* |
0,05* |
0,05* |
agrie kartupeļi |
||||
uzglabājamie kartupeļi |
||||
6. |
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) |
0,1* |
0,1* |
0,1* |
7. |
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus |
0,1* |
0,1* |
0,1*" |
1.7. izteikt 3.pielikuma 2.28. un 2.29.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.28. Karbofurāns, karbosulfāns un benfurakarbs
Nr. p.k. |
Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums |
Karbofurāns*17 |
Karbosulfāns |
Benfurakarbs |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1. |
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: |
|||
1.1. |
citrusaugļi: |
0,3 |
0,05* |
0,05* |
apelsīni |
||||
citroni |
||||
greipfrūti |
||||
laimi |
||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) |
||||
pampelmūzes |
||||
pārējie |
||||
1.2. |
koku rieksti (lobīti vai nelobīti): |
0,02* |
0,05* |
0,05* |
Indijas rieksti |
||||
Brazīlijas rieksti |
||||
ciedru rieksti |
||||
kastaņi |
||||
kokosrieksti |
||||
lazdu rieksti |
||||
Makadamijas rieksti |
||||
mandeles |
||||
pekanrieksti |
||||
pistācijas |
||||
valrieksti |
||||
pārējie |
||||
1.3. |
sulīgie augļi: |
0,02* |
0,05* |
0,05* |
āboli |
||||
cidonijas |
||||
bumbieri |
||||
pārējie |
||||
1.4. |
kauliņaugļi: |
0,02* |
0,05* |
0,05* |
aprikozes |
||||
ķirši |
||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) |
||||
plūmes |
||||
pārējie |
||||
1.5. |
ogas un sīkie augļi: |
0,02* |
0,05* |
0,05* |
1.5.1. |
vīnogas: |
|||
galda vīnogas |
||||
vīnogas pārstrādei |
||||
1.5.2. |
zemenes (izņemot meža) |
|||
1.5.3. |
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): |
|||
avenes |
||||
kazenes |
||||
loganogas |
||||
pārējās |
||||
1.5.4. |
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): |
|||
dzērvenes |
||||
mellenes |
||||
ērkšķogas |
||||
jāņogas (sarkanās un baltās) |
||||
upenes |
||||
pārējās |
||||
1.5.5. |
savvaļas ogas un augļi |
|||
1.6. |
dažādi augļi: |
0,02* |
0,05* |
0,05* |
ananasi |
||||
avokado |
||||
banāni |
||||
dateles |
||||
kivi augļi |
||||
kumkvats |
||||
liči |
||||
mango |
||||
galda olīvas |
||||
olīvas eļļas ekstrakcijai |
||||
pasiflora |
||||
papaija |
||||
vīģes |
||||
pārējie |
||||
2. |
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: |
0,02* |
||
2.1. |
sakņu un bumbuļu dārzeņi: |
0,05* |
||
galda bietes |
||||
batātes |
||||
burkāni |
0,1 |
|||
jamss |
||||
kāļi |
||||
mārrutki |
||||
pastinaks |
0,1 |
|||
plostbārdis |
||||
redīsi, rutki |
||||
sakņu pētersīļi |
||||
selerijas |
||||
topinambūrs |
||||
rāceņi |
||||
pārējie |
0,05* |
|||
2.2. |
sīpolu dārzeņi: |
0,05* |
0,05* |
|
ķiploki |
||||
sīpoli |
||||
šalotes |
||||
vasaras sīpoli |
||||
pārējie |
||||
2.3. |
augļu dārzeņi: |
0,05* |
0,05* |
|
2.3.1. |
nakteņu dzimtas augi: |
|||
baklažāni |
||||
paprika |
||||
tomāti |
||||
pārējie |
||||
2.3.2. |
ķirbjaugi ar ēdamu mizu: |
|||
garaugļu gurķi |
||||
īsaugļu gurķi |
||||
cukini |
||||
pārējie |
||||
2.3.3. |
ķirbjaugi ar neēdamu mizu: |
|||
arbūzi |
||||
melones |
||||
ķirbji |
||||
pārējie |
||||
2.3.4. |
cukurkukurūza |
|||
2.4. |
krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,05* |
0,05* |
|
2.4.1. |
ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: |
|||
brokoļi (sparģeļkāposti) |
||||
ziedkāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.2. |
krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: |
|||
rožkāposti (Briseles kāposti) |
||||
galviņkāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.3. |
krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: |
|||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti |
||||
lapu kāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.4. |
kolrābji |
|||
2.5. |
lapu dārzeņi un garšaugi |
0,05* |
0,05* |
|
2.5.1. |
salāti un salātveidīgie |
|||
kreses |
||||
salāti |
||||
salātu baldriņi |
||||
endīvijas |
||||
pārējie |
||||
2.5.2. |
spināti un tiem līdzīgie |
|||
spināti |
||||
biešu lapas (lapu bietes) |
||||
pārējie |
||||
2.5.3. |
ūdens kreses |
|||
2.5.4. |
lapu cigoriņi |
|||
2.5.5. |
garšaugi: |
|||
kārveles |
||||
maurloki |
||||
pētersīļi |
||||
seleriju lapas |
||||
pārējie |
||||
2.6. |
pākšaugu dārzeņi (svaigi): |
0,05* |
0,05* |
|
pupas (ar pākstīm) |
||||
pupas (bez pākstīm) |
||||
zirņi (ar pākstīm) |
||||
zirņi (bez pākstīm) |
||||
pārējie |
||||
2.7. |
stublāju dārzeņi: |
0,05* |
0,05* |
|
artišoki |
||||
fenhelis |
||||
puravi |
||||
rabarberi |
||||
selerijas |
||||
lapu artišoki |
||||
sparģeļi |
||||
pārējie |
||||
2.8. |
sēnes: |
0,05* |
0,05* |
|
kultivētās sēnes |
||||
meža sēnes |
||||
3. |
Pākšaugi: |
0,02* |
0,05* |
0,05* |
lēcas |
||||
pupas |
||||
zirņi |
||||
pārējie |
||||
4. |
Eļļas augi: |
0,1 |
0,05* |
0,05* |
kokvilnas sēklas |
||||
linsēklas |
||||
magoņu sēklas |
||||
rapšu sēklas |
||||
saulespuķu sēklas |
||||
sinepju sēklas |
||||
sezama sēklas |
||||
sojas pupas |
||||
zemesrieksti |
||||
pārējie |
||||
5. |
Kartupeļi: |
0,02* |
0,05* |
0,05* |
agrie kartupeļi |
||||
uzglabājamie kartupeļi |
||||
6. |
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) |
0,05* |
0,1* |
0,1* |
7. |
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus |
0,05* |
1 |
5 |
2.29. Furatiokarbs, benalaksils un metalaksils
Nr. p.k. |
Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums |
Furatiokarbs |
Benalaksils |
Metalaksils*40 (ieskaitot citus sastāva izomēru maisījumus, ieskaitot M-metalaksilu) |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1. |
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: |
|||
1.1. |
citrusaugļi: |
0,05* |
0,05* |
0,5t |
apelsīni |
||||
citroni |
||||
greipfrūti |
||||
laimi |
||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) |
||||
pampelmūzes |
||||
pārējie |
||||
1.2. |
koku rieksti (lobīti vai nelobīti): |
0,05* |
0,05* |
0,05*t |
Indijas rieksti |
||||
Brazīlijas rieksti |
||||
ciedru rieksti |
||||
kastaņi |
||||
kokosrieksti |
||||
lazdu rieksti |
||||
Makadamijas rieksti |
||||
mandeles |
||||
pekanrieksti |
||||
pistācijas |
||||
valrieksti |
||||
pārējie |
||||
1.3. |
sulīgie augļi: |
0,05* |
0,05* |
1t |
āboli |
||||
aivas |
||||
bumbieri |
||||
pārējie |
||||
1.4. |
kauliņaugļi: |
0,05* |
0,05* |
0,05*t |
aprikozes |
||||
ķirši |
||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) |
||||
plūmes |
||||
pārējie |
||||
1.5. |
ogas un sīkie augļi: |
0,05* |
||
1.5.1. |
vīnogas: |
0,2 |
||
galda vīnogas |
2t |
|||
vīnogas pārstrādei |
1t |
|||
1.5.2. |
zemenes (izņemot meža) |
0,05* |
0,5t |
|
1.5.3. |
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): |
0,05* |
0,05*t |
|
avenes |
||||
kazenes |
||||
loganogas |
||||
pārējās |
||||
1.5.4. |
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): |
0,05* |
0,05*t |
|
dzērvenes |
||||
mellenes |
||||
ērkšķogas |
||||
jāņogas (sarkanās un baltās) |
||||
upenes |
||||
pārējās |
||||
1.5.5. |
savvaļas ogas un augļi |
0,05* |
0,05*t |
|
1.6. |
dažādi augļi: |
0,05* |
0,05* |
0,05*t |
ananasi |
||||
avokado |
||||
banāni |
||||
dateles |
||||
granāti |
||||
kivi augļi |
||||
kumkvats |
||||
liči |
||||
mango |
||||
olīvas |
||||
papaija |
||||
pasiflora |
||||
vīģes |
||||
pārējie |
||||
2. |
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: |
|||
2.1. |
sakņu un bumbuļu dārzeņi: |
0,05* |
0,05* |
|
galda bietes |
||||
batātes |
||||
burkāni |
0,1t |
|||
manioka |
||||
jamss |
||||
kāļi |
||||
mārrutki |
0,1t |
|||
pastinaki |
0,1t |
|||
plostbārdis |
||||
redīsi, rutki |
0,1t |
|||
sakņu pētersīļi |
||||
selerijas |
||||
topinambūrs |
||||
rāceņi |
||||
pārējie |
0,05*t |
|||
2.2. |
sīpolu dārzeņi: |
0,05* |
||
ķiploki |
0,5t |
|||
sīpoli |
0,2 |
0,5t |
||
šalotes |
0,5t |
|||
vasaras sīpoli |
0,2t |
|||
pārējie |
0,05* |
0,05*t |
||
2.3. |
augļu dārzeņi: |
0,05* |
||
2.3.1. |
nakteņu dzimtas augi: |
|||
baklažāni |
0,2 |
|||
paprika |
0,2 |
0,5t |
||
tomāti |
0,2 |
0,2t |
||
pārējie |
0,05* |
0,05*t |
||
2.3.2. |
ķirbjaugi ar ēdamu mizu: |
0,05* |
||
garaugļu gurķi |
0,5t |
|||
īsaugļu gurķi |
||||
cukini |
||||
pārējie |
0,05*t |
|||
2.3.3. |
ķirbjaugi ar neēdamu mizu: |
|||
arbūzi |
0,1 |
0,2t |
||
melones |
0,1 |
0,2t |
||
ķirbji |
||||
pārējie |
0,05* |
0,05*t |
||
2.3.4. |
cukurkukurūza |
0,05* |
0,05*t |
|
2.4. |
krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,05* |
||
2.4.1. |
ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,1 |
0,1t |
|
brokoļi (sparģeļkāposti) |
||||
ziedkāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.2. |
krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: |
0,05* |
||
rožkāposti (Briseles kāposti) |
||||
galviņkāposti |
1t |
|||
pārējie |
0,05*t |
|||
2.4.3. |
krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: |
0,05* |
||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti |
||||
lapu kāposti |
0,2t |
|||
pārējie |
0,05*t |
|||
2.4.4. |
kolrābji |
0,05* |
0,05*t |
|
2.5. |
lapu dārzeņi un garšaugi: |
0,05* |
||
2.5.1. |
salāti un salātveidīgie: |
|||
kreses |
||||
salāti |
0,5 |
2t |
||
salātu baldriņi |
||||
endīvijas |
1t |
|||
pārējie |
0,05* |
0,05*t |
||
2.5.2. |
spināti un tiem līdzīgie: |
0,05* |
0,05*t |
|
spināti |
||||
biešu lapas (lapu bietes) |
||||
pārējie |
||||
2.5.3. |
ūdens kreses |
0,05* |
0,05*t |
|
2.5.4. |
lapu cigoriņi |
0,05* |
0,3t |
|
2.5.5. |
garšaugi: |
0,05* |
1t |
|
kārveles |
||||
maurloki |
||||
pētersīļi |
||||
seleriju lapas |
||||
pārējie |
||||
2.6. |
pākšaugu dārzeņi (svaigi): |
0,05* |
0,05* |
0,05*t |
pupas (ar pākstīm) |
||||
pupas (bez pākstīm) |
||||
zirņi (ar pākstīm) |
||||
zirņi (bez pākstīm) |
||||
pārējie |
||||
2.7. |
stublāju dārzeņi: |
0,05* |
0,05* |
|
artišoki |
||||
fenhelis |
||||
puravi |
0,2t |
|||
rabarberi |
||||
selerijas |
||||
lapu artišoki |
||||
sparģeļi |
||||
pārējie |
0,05*t |
|||
2.8. |
sēnes: |
0,05* |
0,05* |
0,05*t" |
kultivētās sēnes |
||||
meža sēnes |
||||
3. |
Pākšaugi: |
0,05* |
0,05* |
0,05*t |
lēcas |
||||
pupas |
||||
zirņi |
||||
pārējie |
||||
4. |
Eļļas augi: |
0,05* |
0,05* |
0,1*t |
kokvilnas sēklas |
||||
linsēklas |
||||
magoņu sēklas |
||||
rapšu sēklas |
||||
saulespuķu sēklas (nelobītas) |
||||
saulespuķu sēklas (izlobītas) |
||||
sezama sēklas |
||||
sinepes |
||||
sojas pupas |
||||
zemesrieksti |
||||
pārējie |
||||
5. |
Kartupeļi: |
0,05* |
0,05* |
0,05*t |
agrie kartupeļi |
||||
uzglabājamie kartupeļi |
||||
6. |
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) |
0,1* |
0,1* |
0,1*t |
7. |
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus |
5 |
0,1* |
10t" |
1.8. izteikt 3.pielikuma 2.51.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.51. Dikvats, izoproturons un etofumezāts
Nr. p.k. |
Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums |
Dikvats |
Izoproturons |
Etofumezāts*33 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1. |
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: |
0,05* t |
0,05*p |
0,05*t |
1.1. |
citrusaugļi: |
|||
apelsīni |
||||
citroni |
||||
greipfrūti |
||||
laimi |
||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) |
||||
pampelmūzes |
||||
pārējie |
||||
1.2. |
koku rieksti (lobīti vai nelobīti): |
|||
Indijas rieksti |
||||
Brazīlijas rieksti |
||||
ciedru rieksti |
||||
kastaņi |
||||
kokosrieksti |
||||
lazdu rieksti |
||||
Makadamijas rieksti |
||||
mandeles |
||||
pekanrieksti |
||||
pistācijas |
||||
valrieksti |
||||
pārējie |
||||
1.3. |
sulīgie augļi: |
|||
āboli |
||||
cidonijas |
||||
bumbieri |
||||
pārējie |
||||
1.4. |
kauliņaugļi: |
|||
aprikozes |
||||
ķirši |
||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) |
||||
plūmes |
||||
pārējie |
||||
1.5. |
ogas un sīkie augļi: |
|||
1.5.1. |
vīnogas: |
|||
galda vīnogas |
||||
vīnogas pārstrādei |
||||
1.5.2. |
zemenes (izņemot meža) |
|||
1.5.3. |
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): |
|||
avenes |
||||
kazenes |
||||
loganogas |
||||
pārējās |
||||
1.5.4. |
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): |
|||
dzērvenes |
||||
mellenes |
||||
ērkšķogas |
||||
jāņogas (sarkanās un baltās) |
||||
upenes |
||||
pārējās |
||||
1.5.5. |
savvaļas ogas un augļi |
|||
1.6. |
dažādi augļi: |
|||
ananasi |
||||
avokado |
||||
banāni |
||||
dateles |
||||
granāti |
||||
kivi augļi |
||||
kumkvats |
||||
liči |
||||
mango |
||||
olīvas |
||||
papaija |
||||
pasiflora |
||||
vīģes |
||||
pārējie |
||||
2. |
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: |
0,05*t |
0,05*p |
|
2.1. |
sakņu un bumbuļu dārzeņi: |
|||
galda bietes |
0,1t |
|||
batātes |
||||
burkāni |
||||
jamss |
||||
kāļi |
||||
mārrutki |
||||
pastinaks |
||||
plostbārdis |
||||
redīsi, rutki |
||||
sakņu pētersīļi |
||||
selerijas |
||||
topinambūrs |
||||
rāceņi |
||||
pārējie |
0,05*t |
|||
2.2. |
sīpolu dārzeņi: |
0,05*t |
||
ķiploki |
||||
sīpoli |
||||
šalotes |
||||
vasaras sīpoli |
||||
pārējie |
||||
2.3. |
augļu dārzeņi: |
0,05*t |
||
2.3.1. |
nakteņu dzimtas augi: |
|||
baklažāni |
||||
paprika |
||||
tomāti |
||||
pārējie |
||||
2.3.2. |
ķirbjaugi ar ēdamu mizu: |
|||
garaugļu gurķi |
||||
īsaugļu gurķi |
||||
cukini |
||||
pārējie |
||||
2.3.3. |
ķirbjaugi ar neēdamu mizu: |
|||
arbūzi |
||||
melones |
||||
ķirbji |
||||
pārējie |
||||
2.3.4. |
cukurkukurūza |
|||
2.4. |
krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,05*t |
||
2.4.1. |
ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: |
|||
brokoļi (sparģeļkāposti) |
||||
ziedkāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.2. |
krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: |
|||
rožkāposti (Briseles kāposti) |
||||
galviņkāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.3. |
krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: |
|||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti |
||||
lapu kāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.4. |
kolrābji |
|||
2.5. |
lapu dārzeņi un garšaugi: |
|||
2.5.1. |
salāti un salātveidīgie: |
0,05*t |
||
kreses |
||||
salāti |
||||
salātu baldriņi |
||||
endīvijas |
||||
pārējie |
||||
2.5.2. |
spināti un tiem līdzīgie: |
0,05*t |
||
spināti |
||||
biešu lapas (lapu bietes) |
||||
pārējie |
||||
2.5.3. |
ūdens kreses |
0,05*t |
||
2.5.4. |
lapu cigoriņi |
0,05*t |
||
2.5.5. |
garšaugi: |
1t |
||
kārveles |
||||
maurloki |
||||
pētersīļi |
||||
seleriju lapas |
||||
pārējie |
||||
2.6. |
pākšaugu dārzeņi (svaigi): |
0,05*t |
||
pupas (ar pākstīm) |
||||
pupas (bez pākstīm) |
||||
zirņi (ar pākstīm) |
||||
zirņi (bez pākstīm) |
||||
pārējie |
||||
2.7. |
stublāju dārzeņi: |
0,05*t |
||
artišoki |
||||
fenhelis |
||||
puravi |
||||
rabarberi |
||||
selerijas |
||||
lapu artišoki |
||||
sparģeļi |
||||
pārējie |
||||
2.8. |
sēnes: |
0,05*t |
||
kultivētās sēnes |
||||
meža sēnes |
||||
3. |
Pākšaugi: |
0,2t |
0,05*p |
0,05*t |
lēcas |
||||
pupas |
||||
zirņi |
||||
pārējie |
||||
4. |
Eļļas augi: |
0,1*p |
0,1*t |
|
kokvilnas sēklas |
0,1*t |
|||
linsēklas |
5 t |
|||
magoņu sēklas |
0,1*t |
|||
rapšu sēklas |
2t |
|||
saulespuķu sēklas |
1t |
|||
sezama sēklas |
0,1* t |
|||
sinepju sēklas |
0,5t |
|||
kaņepju sēklas |
0,5t |
|||
sojas pupas |
0,2t |
|||
zemesrieksti |
0,1*t |
|||
pārējie |
0,1*t |
|||
5. |
Kartupeļi: |
0,05*t |
0,05*p |
0,05*t |
agrie kartupeļi |
||||
uzglabājamie kartupeļi |
||||
6. |
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) |
0,1*t |
0,1*p |
0,1*t |
7. |
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus |
0,1*t |
0,1*p |
0,1*t |
8. |
Garšvielas: |
0,5t" |
||
ķimenes |
||||
kadiķogas |
||||
muskatrieksts |
||||
pipari (melnie un baltie) |
||||
vaniļas pākstis |
||||
pārējie |
1.9. papildināt 3.pielikumu ar 2.69.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.69. Metiltiofanāts
Nr. p.k. |
Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums |
Metiltiofanāts |
1 |
2 |
3 |
1. |
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: |
|
1.1. |
citrusaugļi: |
0,1* |
apelsīni |
||
citroni |
||
greipfrūti |
||
laimi |
||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) |
||
pampelmūzes |
||
pārējie |
||
1.2. |
koku rieksti (lobīti vai nelobīti): |
0,2 |
Indijas rieksti |
||
Brazīlijas rieksti |
||
ciedru rieksti |
||
kastaņi |
||
kokosrieksti |
||
lazdu rieksti |
||
Makadamijas rieksti |
||
mandeles |
||
pekanrieksti |
||
pistācijas |
||
valrieksti |
||
pārējie |
||
1.3. |
sulīgie augļi: |
0,5 |
āboli |
||
cidonijas |
||
bumbieri |
||
pārējie |
||
1.4. |
kauliņaugļi: |
|
aprikozes |
2 |
|
ķirši |
0,3 |
|
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) |
2 |
|
plūmes |
0,3 |
|
pārējie |
0,1* |
|
1.5. |
ogas un sīkie augļi: |
|
1.5.1. |
vīnogas: |
|
galda vīnogas |
0,1* |
|
vīnogas pārstrādei |
3 |
|
1.5.2. |
zemenes (izņemot meža) |
0,1* |
1.5.3. |
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): |
0,1* |
avenes |
||
kazenes |
||
loganogas |
||
pārējās |
||
1.5.4. |
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): |
0,1* |
dzērvenes |
||
mellenes |
||
ērkšķogas |
||
jāņogas (sarkanās un baltās) |
||
upenes |
||
pārējās |
||
1.5.5. |
savvaļas ogas un augļi |
0,1* |
1.6. |
dažādi augļi: |
0,1* |
ananasi |
||
avokado |
||
banāni |
||
dateles |
||
granāti |
||
kivi augļi |
||
kumkvats |
||
liči |
||
mango |
||
olīvas |
||
papaija |
||
pasiflora |
||
vīģes |
||
pārējie |
||
2. |
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: |
|
2.1. |
sakņu un bumbuļu dārzeņi: |
0,1* |
galda bietes |
||
batātes |
||
burkāni |
||
jamss |
||
kāļi |
||
mārrutki |
||
pastinaks |
||
plostbārdis |
||
redīsi, rutki |
||
sakņu pētersīļi |
||
selerijas |
||
topinambūrs |
||
rāceņi |
||
pārējie |
||
2.2. |
sīpolu dārzeņi: |
0,1* |
ķiploki |
||
sīpoli |
||
šalotes |
||
vasaras sīpoli |
||
pārējie |
||
2.3. |
augļu dārzeņi: |
|
2.3.1. |
nakteņu dzimtas augi: |
|
baklažāni |
2 |
|
paprika |
||
okras |
1 |
|
tomāti |
2 |
|
pārējie |
0,1* |
|
2.3.2. |
ķirbjaugi ar ēdamu mizu: |
0,1* |
garaugļu gurķi |
||
īsaugļu gurķi |
||
cukini |
||
pārējie |
||
2.3.3. |
ķirbjaugi ar neēdamu mizu: |
0,3 |
arbūzi |
||
melones |
||
ķirbji |
||
pārējie |
||
2.3.4. |
cukurkukurūza |
0,1* |
2.4. |
krustziežu dzimtas dārzeņi: |
|
2.4.1. |
ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,1* |
brokoļi (sparģeļkāposti) |
||
ziedkāposti |
||
pārējie |
||
2.4.2. |
krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: |
|
rožkāposti (Briseles kāposti) |
1 |
|
galviņkāposti |
||
pārējie |
0,1* |
|
2.4.3. |
krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: |
0,1* |
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti |
||
lapu kāposti |
||
pārējie |
||
2.4.4. |
kolrābji |
0,1* |
2.5. |
lapu dārzeņi un garšaugi: |
0,1* |
2.5.1. |
salāti un salātveidīgie: |
|
kreses |
||
salāti |
||
salātu baldriņi |
||
endīvijas |
||
pārējie |
||
2.5.2. |
spināti un tiem līdzīgie: |
|
spināti |
||
biešu lapas (lapu bietes) |
||
pārējie |
||
2.5.3. |
ūdens kreses |
|
2.5.4. |
lapu cigoriņi |
|
2.5.5. |
garšaugi: |
|
kārveles |
||
maurloki |
||
pētersīļi |
||
seleriju lapas |
||
pārējie |
||
2.6. |
pākšaugu dārzeņi (svaigi): |
|
pupas (ar pākstīm) |
0,1* |
|
pupas (bez pākstīm) |
||
zirņi (ar pākstīm) |
0,1* |
|
zirņi (bez pākstīm) |
||
pārējie |
0,1* |
|
2.7. |
stublāju dārzeņi: |
0,1* |
artišoki |
||
fenhelis |
||
puravi |
||
rabarberi |
||
selerijas |
||
lapu artišoki |
||
sparģeļi |
||
pārējie |
||
2.8. |
sēnes: |
0,1* |
kultivētās sēnes |
||
meža sēnes |
||
3. |
Pākšaugi: |
0,1* |
lēcas |
||
pupas |
||
zirņi |
||
pārējie |
||
4. |
Eļļas augi: |
|
kokvilnas sēklas |
||
linsēklas |
||
magoņu sēklas |
||
rapšu sēklas |
||
saulespuķu sēklas |
||
sezama sēklas |
||
sinepju sēklas |
||
sojas pupas |
0,3 |
|
zemesrieksti |
||
pārējie |
0,1* |
|
5. |
Kartupeļi: |
0,1* |
agrie kartupeļi |
||
uzglabājamie kartupeļi |
||
6. |
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) |
0,1* |
7. |
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus |
0,1*" |
1.10. aizstāt 3.pielikuma piezīmēs vārdus un skaitļus "t - līmenis noteikts provizoriski saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 23.marta noteikumu Nr.156 "Augu aizsardzības līdzekļu reģistrācijas kārtība" 4.5.apakšpunktu" ar vārdiem un skaitļiem "t - līmenis noteikts provizoriski saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 23.marta noteikumu Nr.156 "Augu aizsardzības līdzekļu reģistrācijas kārtība" 4.5.apakšpunktu."
2. Šo noteikumu 1.2., 1.6. un 1.9.apakšpunkts stājas spēkā ar 2006.gada 15.septembri.