1. Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 119.nr.; 2004, 50.nr.; 2005, 4., 138., 210.nr.; 2006, 82.nr.) šādus grozījumus:
1.1. papildināt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām ar 58., 59. un 60.punktu šādā redakcijā:
"58) Komisijas 2006.gada 23.janvāra Direktīvas 2006/9/EK, ar ko groza Padomes Direktīvu 90/642/EEK attiecībā uz tajā noteiktajiem dikvata maksimālajiem atlieku daudzumiem;
59) Komisijas 2006.gada 26.janvāra Direktīvas 2006/4/EK, ar ko groza Padomes Direktīvas 86/362/EEK un 90/642/EEK pielikumus attiecībā uz maksimāli pieļaujamajiem karbofurāna atlieku daudzumiem;
60) Komisijas 2006.gada 13.marta Direktīvas 2006/30/EK, ar ko groza pielikumus Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz maksimālajiem pieļaujamajiem benomila grupas atlieku daudzumiem.";
1.2. izteikt 2.pielikuma II nodaļas 13.punktu šādā redakcijā:
"13. | Benomils un karbendazīms, izteikti kā karbendazīms | 2 - miežiem 2 - auzām 0,1 - rudziem 0,1 - tritikālei 0,1 - kviešiem 0,01* - pārējiem" |
1.3. izteikt 2.pielikuma II nodaļas 72.punktu šādā redakcijā:
" 72. | Karbofurāns (karbofurāna un 3-hidroksikarbofurāna summa, izteikta kā karbofurāns) | 0,02*" |
1.4. papildināt 2.pielikuma II nodaļu ar 190.punktu šādā redakcijā:
"190. | Metiltiofanāts | 0,3 - miežiem 0,3 - auzām 0,05 - rudziem 0,05 - tritikālei 0,05 - kviešiem 0,01* - pārējiem" |
1.5. izteikt 3.pielikuma 2.18.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.18. Metilflupirsulfurons un pimetrozīns
Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Metilflupirsulfurons | Pimetrozīns |
1 | 2 | 3 | 4 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,02* | |
1.1. | citrusaugļi: | 0,3t | |
apelsīni | |||
citroni | |||
greipfrūti | |||
laimi | |||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | |||
pampelmūzes | |||
pārējie | |||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,02*t | |
Indijas rieksti | |||
Brazīlijas rieksti | |||
ciedru rieksti | |||
kastaņi | |||
kokosrieksti | |||
lazdu rieksti | |||
Makadamijas rieksti | |||
mandeles | |||
pekanrieksti | |||
pistācijas | |||
valrieksti | |||
pārējie | |||
1.3. | sulīgie augļi: | 0,02*t | |
āboli | |||
aivas | |||
bumbieri | |||
pārējie | |||
1.4. | kauliņaugļi: | ||
aprikozes | 0,05t | ||
ķirši | |||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | 0,05t | ||
plūmes | |||
pārējie | 0,02*t | ||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | 0,02*t | |
1.5.1. | vīnogas: | ||
galda vīnogas | |||
vīnogas pārstrādei | |||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | ||
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | ||
avenes | |||
kazenes | |||
loganogas | |||
pārējās | |||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | ||
dzērvenes | |||
mellenes | |||
ērkšķogas | |||
jāņogas (sarkanās un baltās) | |||
upenes | |||
pārējās | |||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | ||
1.6. | dažādi augļi: | 0,02*t | |
ananasi | |||
avokado | |||
banāni | |||
dateles | |||
granāti | |||
kivi augļi | |||
kumkvats | |||
liči | |||
mango | |||
olīvas | |||
papaija | |||
pasiflora | |||
vīģes | |||
pārējie | |||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,02* | |
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,02*t | |
galda bietes | |||
batātes | |||
burkāni | |||
manioka | |||
jamss | |||
kāļi | |||
mārrutki | |||
pastinaks | |||
plostbārdis | |||
redīsi, rutki | |||
sakņu pētersīļi | |||
selerijas | |||
topinambūrs | |||
rāceņi | |||
pārējie | |||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,02*t | |
ķiploki | |||
sīpoli | |||
šalotes | |||
vasaras sīpoli | |||
pārējie | |||
2.3. | augļu dārzeņi: | ||
2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | ||
baklažāni | 0,5t | ||
paprika | 1t | ||
tomāti | 0,5t | ||
pārējie | 0,02*t | ||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,5t | |
garaugļu gurķi | |||
īsaugļu gurķi | |||
cukini | |||
pārējie | |||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,2t | |
arbūzi | |||
melones | |||
ķirbji | |||
pārējie | |||
2.3.4. | cukurkukurūza | 0,02*t | |
2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | ||
2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,02*t | |
brokoļi (sparģeļkāposti) | |||
ziedkāposti | |||
pārējie | |||
2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | ||
rožkāposti (Briseles kāposti) | |||
galviņkāposti | 0,05t | ||
pārējie | 0,02*t | ||
2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | ||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | |||
lapu kāposti | 0,1t | ||
pārējie | |||
2.4.4. | kolrābji | 0,02*t | |
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | ||
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | 1t | |
kreses | |||
salāti | |||
salātu baldriņi | |||
endīvijas | |||
pārējie | |||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | 0,02*t | |
spināti | |||
biešu lapas (lapu bietes) | |||
pārējie | |||
2.5.3. | ūdens kreses | 0,02*t | |
2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,02*t | |
2.5.5. | garšaugi: | 1t | |
kārveles | |||
maurloki | |||
pētersīļi | |||
seleriju lapas | |||
pārējie | |||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,02*t | |
pupas (ar pākstīm) | |||
pupas (bez pākstīm) | |||
zirņi (ar pākstīm) | |||
zirņi (bez pākstīm) | |||
pārējie | |||
2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,02*t | |
artišoki | |||
fenhelis | |||
puravi | |||
rabarberi | |||
selerijas | |||
lapu artišoki | |||
sparģeļi | |||
pārējie | |||
2.8. | sēnes: | 0,02*t | |
kultivētās sēnes | |||
meža sēnes | |||
3. | Pākšaugi: | 0,02* | 0,02*t |
lēcas | |||
pupas | |||
zirņi | |||
pārējie | |||
4. | Eļļas augi: | 0,05* | |
kokvilnas sēklas | 0,05t | ||
linsēklas | |||
magoņu sēklas | |||
rapšu sēklas | |||
saulespuķu sēklas (nelobītas) | |||
saulespuķu sēklas (izlobītas) | |||
sezama sēklas | |||
sinepes | |||
sojas pupas | |||
zemesrieksti | |||
pārējie | 0,02*t | ||
5. | Kartupeļi: | 0,02* | 0,02*t |
agrie kartupeļi | |||
uzglabājamie kartupeļi | |||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,05* | 0,1*t |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,05* | 5t" |
1.6. izteikt 3.pielikuma 2.23.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.23. Benomils, karbendazīms, kvinalposs un fenbutatinoksīds
Nr.p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Benomils un karbendazīms*13 | Kvinalposs | Fenbutatinoksīds |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05* | ||
1.1. | citrusaugļi: | 0,1* | 5 | |
apelsīni | ||||
citroni | ||||
greipfrūti | ||||
laimi | ||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | ||||
pampelmūzes | ||||
pārējie | ||||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,1* | 0,05* | |
Indijas rieksti | ||||
Brazīlijas rieksti | ||||
ciedru rieksti | ||||
kastaņi | ||||
kokosrieksti | ||||
lazdu rieksti | ||||
Makadamijas rieksti | ||||
mandeles | ||||
pekanrieksti | ||||
pistācijas | ||||
valrieksti | ||||
pārējie | ||||
1.3. | sulīgie augļi: | 0,2 | 2 | |
āboli | ||||
cidonijas | ||||
bumbieri | ||||
pārējie | ||||
1.4. | kauliņaugļi: | 0,05* | ||
aprikozes | 0,2 | |||
ķirši | 0,5 | |||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | 0,2 | |||
plūmes | 0,5 | |||
pārējie | 0,1* | |||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | |||
1.5.1. | vīnogas: | 2 | ||
galda vīnogas | 0,3 | |||
vīnogas pārstrādei | 0,5 | |||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,1* | 1 | |
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | 0,1* | 0,05* | |
avenes | ||||
kazenes | ||||
loganogas | ||||
pārējās | ||||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | 0,1* | 0,05* | |
dzērvenes | ||||
mellenes | ||||
ērkšķogas | ||||
jāņogas (sarkanās un baltās) | ||||
upenes | ||||
pārējās | ||||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,1* | 0,05* | |
1.6. | dažādi augļi: | 0,1* | ||
ananasi | ||||
avokado | ||||
banāni | 3 | |||
dateles | ||||
granāti | ||||
kivi augļi | ||||
kumkvats | ||||
liči | ||||
mango | ||||
olīvas | ||||
papaijas | ||||
pasiflora | ||||
vīģes | ||||
pārējie | 0,05* | |||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,05* | ||
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,1* | 0,05* | |
galda bietes | ||||
batātes | ||||
burkāni | ||||
manioka | ||||
kāļi | ||||
jamss | ||||
mārrutki | ||||
pastinaki | ||||
plostbārdis | ||||
redīsi, rutki | ||||
sakņu pētersīļi | ||||
selerijas | ||||
topinambūrs | ||||
rāceņi | ||||
pārējie | ||||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,1* | 0,05* | |
ķiploki | ||||
sīpoli | ||||
šalotes | ||||
vasaras sīpoli | ||||
pārējie | ||||
2.3. | augļu dārzeņi: | |||
2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | |||
baklažāni | 0,5 | 1 | ||
paprika | 1 | |||
okras | 2 | |||
tomāti | 0,5 | 1 | ||
pārējie | 0,1* | 0,05* | ||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,1* | ||
garaugļu gurķi | 0,5 | |||
īsaugļu gurķi | 0,5 | |||
cukini | ||||
pārējie | 0,05* | |||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,01* | 0,05* | |
arbūzi | ||||
melones | ||||
ķirbji | ||||
pārējie | ||||
2.3.4. | cukurkukurūza | 0,1* | 0,05* | |
2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,05* | ||
2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,1* | ||
brokoļi (sparģeļkāposti) | ||||
ziedkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | |||
rožkāposti (Briseles kāposti) | 0,5 | |||
galviņkāposti | ||||
pārējie | 0,1* | |||
2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | 0,1* | ||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | ||||
lapu kāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.4. | kolrābji | 0,1* | ||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 0,1* | 0,05* | |
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | |||
kreses | ||||
salāti | ||||
salātu baldriņi | ||||
endīvijas | ||||
pārējie | ||||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | |||
spināti | ||||
biešu lapas (lapu bietes) | ||||
pārējie | ||||
2.5.3. | ūdens kreses | |||
2.5.4. | lapu cigoriņi | |||
2.5.5. | garšaugi: | |||
kārveles | ||||
maurloki | ||||
pētersīļi | ||||
seleriju lapas | ||||
pārējie | ||||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,05* | ||
pupas (ar pākstīm) | 0,2 | |||
pupas (bez pākstīm) | ||||
zirņi (ar pākstīm) | 0,2 | |||
zirņi (bez pākstīm) | ||||
pārējie | 0,1* | |||
2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,1* | 0,05* | |
artišoki | ||||
fenhelis | ||||
puravi | ||||
rabarberi | ||||
selerijas | ||||
lapu artišoki | ||||
sparģeļi | ||||
pārējie | ||||
2.8. | sēnes: | 0,1* | 0,05* | |
kultivētās sēnes | ||||
meža sēnes | ||||
3. | Pākšaugi: | 0,1* | 0,05* | 0,05* |
lēcas | ||||
pupas | ||||
zirņi | ||||
pārējie | ||||
4. | Eļļas augi: | 0,05* | 0,05* | |
kokvilnas sēklas | ||||
linsēklas | ||||
magoņu sēklas | ||||
rapšu sēklas | ||||
saulespuķu sēklas | ||||
sinepju sēklas | ||||
sezama sēklas | ||||
sojas pupas | 0,2 | |||
zemesrieksti | ||||
pārējie | 0,1* | |||
5. | Kartupeļi: | 0,1* | 0,05* | 0,05* |
agrie kartupeļi | ||||
uzglabājamie kartupeļi | ||||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1* | 0,1* | 0,1* |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1* | 0,1* | 0,1*" |
1.7. izteikt 3.pielikuma 2.28. un 2.29.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.28. Karbofurāns, karbosulfāns un benfurakarbs
Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Karbofurāns*17 | Karbosulfāns | Benfurakarbs |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | |||
1.1. | citrusaugļi: | 0,3 | 0,05* | 0,05* |
apelsīni | ||||
citroni | ||||
greipfrūti | ||||
laimi | ||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | ||||
pampelmūzes | ||||
pārējie | ||||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,02* | 0,05* | 0,05* |
Indijas rieksti | ||||
Brazīlijas rieksti | ||||
ciedru rieksti | ||||
kastaņi | ||||
kokosrieksti | ||||
lazdu rieksti | ||||
Makadamijas rieksti | ||||
mandeles | ||||
pekanrieksti | ||||
pistācijas | ||||
valrieksti | ||||
pārējie | ||||
1.3. | sulīgie augļi: | 0,02* | 0,05* | 0,05* |
āboli | ||||
cidonijas | ||||
bumbieri | ||||
pārējie | ||||
1.4. | kauliņaugļi: | 0,02* | 0,05* | 0,05* |
aprikozes | ||||
ķirši | ||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | ||||
plūmes | ||||
pārējie | ||||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | 0,02* | 0,05* | 0,05* |
1.5.1. | vīnogas: | |||
galda vīnogas | ||||
vīnogas pārstrādei | ||||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | |||
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | |||
avenes | ||||
kazenes | ||||
loganogas | ||||
pārējās | ||||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | |||
dzērvenes | ||||
mellenes | ||||
ērkšķogas | ||||
jāņogas (sarkanās un baltās) | ||||
upenes | ||||
pārējās | ||||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | |||
1.6. | dažādi augļi: | 0,02* | 0,05* | 0,05* |
ananasi | ||||
avokado | ||||
banāni | ||||
dateles | ||||
kivi augļi | ||||
kumkvats | ||||
liči | ||||
mango | ||||
galda olīvas | ||||
olīvas eļļas ekstrakcijai | ||||
pasiflora | ||||
papaija | ||||
vīģes | ||||
pārējie | ||||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,02* | ||
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,05* | ||
galda bietes | ||||
batātes | ||||
burkāni | 0,1 | |||
jamss | ||||
kāļi | ||||
mārrutki | ||||
pastinaks | 0,1 | |||
plostbārdis | ||||
redīsi, rutki | ||||
sakņu pētersīļi | ||||
selerijas | ||||
topinambūrs | ||||
rāceņi | ||||
pārējie | 0,05* | |||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,05* | 0,05* | |
ķiploki | ||||
sīpoli | ||||
šalotes | ||||
vasaras sīpoli | ||||
pārējie | ||||
2.3. | augļu dārzeņi: | 0,05* | 0,05* | |
2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | |||
baklažāni | ||||
paprika | ||||
tomāti | ||||
pārējie | ||||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | |||
garaugļu gurķi | ||||
īsaugļu gurķi | ||||
cukini | ||||
pārējie | ||||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | |||
arbūzi | ||||
melones | ||||
ķirbji | ||||
pārējie | ||||
2.3.4. | cukurkukurūza | |||
2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,05* | 0,05* | |
2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | |||
brokoļi (sparģeļkāposti) | ||||
ziedkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | |||
rožkāposti (Briseles kāposti) | ||||
galviņkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | |||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | ||||
lapu kāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.4. | kolrābji | |||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi | 0,05* | 0,05* | |
2.5.1. | salāti un salātveidīgie | |||
kreses | ||||
salāti | ||||
salātu baldriņi | ||||
endīvijas | ||||
pārējie | ||||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie | |||
spināti | ||||
biešu lapas (lapu bietes) | ||||
pārējie | ||||
2.5.3. | ūdens kreses | |||
2.5.4. | lapu cigoriņi | |||
2.5.5. | garšaugi: | |||
kārveles | ||||
maurloki | ||||
pētersīļi | ||||
seleriju lapas | ||||
pārējie | ||||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,05* | 0,05* | |
pupas (ar pākstīm) | ||||
pupas (bez pākstīm) | ||||
zirņi (ar pākstīm) | ||||
zirņi (bez pākstīm) | ||||
pārējie | ||||
2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,05* | 0,05* | |
artišoki | ||||
fenhelis | ||||
puravi | ||||
rabarberi | ||||
selerijas | ||||
lapu artišoki | ||||
sparģeļi | ||||
pārējie | ||||
2.8. | sēnes: | 0,05* | 0,05* | |
kultivētās sēnes | ||||
meža sēnes | ||||
3. | Pākšaugi: | 0,02* | 0,05* | 0,05* |
lēcas | ||||
pupas | ||||
zirņi | ||||
pārējie | ||||
4. | Eļļas augi: | 0,1 | 0,05* | 0,05* |
kokvilnas sēklas | ||||
linsēklas | ||||
magoņu sēklas | ||||
rapšu sēklas | ||||
saulespuķu sēklas | ||||
sinepju sēklas | ||||
sezama sēklas | ||||
sojas pupas | ||||
zemesrieksti | ||||
pārējie | ||||
5. | Kartupeļi: | 0,02* | 0,05* | 0,05* |
agrie kartupeļi | ||||
uzglabājamie kartupeļi | ||||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,05* | 0,1* | 0,1* |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,05* | 1 | 5 |
2.29. Furatiokarbs, benalaksils un metalaksils
Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Furatiokarbs | Benalaksils | Metalaksils*40 (ieskaitot citus sastāva izomēru maisījumus, ieskaitot M-metalaksilu) |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | |||
1.1. | citrusaugļi: | 0,05* | 0,05* | 0,5t |
apelsīni | ||||
citroni | ||||
greipfrūti | ||||
laimi | ||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | ||||
pampelmūzes | ||||
pārējie | ||||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,05* | 0,05* | 0,05*t |
Indijas rieksti | ||||
Brazīlijas rieksti | ||||
ciedru rieksti | ||||
kastaņi | ||||
kokosrieksti | ||||
lazdu rieksti | ||||
Makadamijas rieksti | ||||
mandeles | ||||
pekanrieksti | ||||
pistācijas | ||||
valrieksti | ||||
pārējie | ||||
1.3. | sulīgie augļi: | 0,05* | 0,05* | 1t |
āboli | ||||
aivas | ||||
bumbieri | ||||
pārējie | ||||
1.4. | kauliņaugļi: | 0,05* | 0,05* | 0,05*t |
aprikozes | ||||
ķirši | ||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | ||||
plūmes | ||||
pārējie | ||||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | 0,05* | ||
1.5.1. | vīnogas: | 0,2 | ||
galda vīnogas | 2t | |||
vīnogas pārstrādei | 1t | |||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,05* | 0,5t | |
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | 0,05* | 0,05*t | |
avenes | ||||
kazenes | ||||
loganogas | ||||
pārējās | ||||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | 0,05* | 0,05*t | |
dzērvenes | ||||
mellenes | ||||
ērkšķogas | ||||
jāņogas (sarkanās un baltās) | ||||
upenes | ||||
pārējās | ||||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,05* | 0,05*t | |
1.6. | dažādi augļi: | 0,05* | 0,05* | 0,05*t |
ananasi | ||||
avokado | ||||
banāni | ||||
dateles | ||||
granāti | ||||
kivi augļi | ||||
kumkvats | ||||
liči | ||||
mango | ||||
olīvas | ||||
papaija | ||||
pasiflora | ||||
vīģes | ||||
pārējie | ||||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | |||
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,05* | 0,05* | |
galda bietes | ||||
batātes | ||||
burkāni | 0,1t | |||
manioka | ||||
jamss | ||||
kāļi | ||||
mārrutki | 0,1t | |||
pastinaki | 0,1t | |||
plostbārdis | ||||
redīsi, rutki | 0,1t | |||
sakņu pētersīļi | ||||
selerijas | ||||
topinambūrs | ||||
rāceņi | ||||
pārējie | 0,05*t | |||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,05* | ||
ķiploki | 0,5t | |||
sīpoli | 0,2 | 0,5t | ||
šalotes | 0,5t | |||
vasaras sīpoli | 0,2t | |||
pārējie | 0,05* | 0,05*t | ||
2.3. | augļu dārzeņi: | 0,05* | ||
2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | |||
baklažāni | 0,2 | |||
paprika | 0,2 | 0,5t | ||
tomāti | 0,2 | 0,2t | ||
pārējie | 0,05* | 0,05*t | ||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,05* | ||
garaugļu gurķi | 0,5t | |||
īsaugļu gurķi | ||||
cukini | ||||
pārējie | 0,05*t | |||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | |||
arbūzi | 0,1 | 0,2t | ||
melones | 0,1 | 0,2t | ||
ķirbji | ||||
pārējie | 0,05* | 0,05*t | ||
2.3.4. | cukurkukurūza | 0,05* | 0,05*t | |
2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,05* | ||
2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,1 | 0,1t | |
brokoļi (sparģeļkāposti) | ||||
ziedkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | 0,05* | ||
rožkāposti (Briseles kāposti) | ||||
galviņkāposti | 1t | |||
pārējie | 0,05*t | |||
2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | 0,05* | ||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | ||||
lapu kāposti | 0,2t | |||
pārējie | 0,05*t | |||
2.4.4. | kolrābji | 0,05* | 0,05*t | |
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 0,05* | ||
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | |||
kreses | ||||
salāti | 0,5 | 2t | ||
salātu baldriņi | ||||
endīvijas | 1t | |||
pārējie | 0,05* | 0,05*t | ||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | 0,05* | 0,05*t | |
spināti | ||||
biešu lapas (lapu bietes) | ||||
pārējie | ||||
2.5.3. | ūdens kreses | 0,05* | 0,05*t | |
2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,05* | 0,3t | |
2.5.5. | garšaugi: | 0,05* | 1t | |
kārveles | ||||
maurloki | ||||
pētersīļi | ||||
seleriju lapas | ||||
pārējie | ||||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,05* | 0,05* | 0,05*t |
pupas (ar pākstīm) | ||||
pupas (bez pākstīm) | ||||
zirņi (ar pākstīm) | ||||
zirņi (bez pākstīm) | ||||
pārējie | ||||
2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,05* | 0,05* | |
artišoki | ||||
fenhelis | ||||
puravi | 0,2t | |||
rabarberi | ||||
selerijas | ||||
lapu artišoki | ||||
sparģeļi | ||||
pārējie | 0,05*t | |||
2.8. | sēnes: | 0,05* | 0,05* | 0,05*t" |
kultivētās sēnes | ||||
meža sēnes | ||||
3. | Pākšaugi: | 0,05* | 0,05* | 0,05*t |
lēcas | ||||
pupas | ||||
zirņi | ||||
pārējie | ||||
4. | Eļļas augi: | 0,05* | 0,05* | 0,1*t |
kokvilnas sēklas | ||||
linsēklas | ||||
magoņu sēklas | ||||
rapšu sēklas | ||||
saulespuķu sēklas (nelobītas) | ||||
saulespuķu sēklas (izlobītas) | ||||
sezama sēklas | ||||
sinepes | ||||
sojas pupas | ||||
zemesrieksti | ||||
pārējie | ||||
5. | Kartupeļi: | 0,05* | 0,05* | 0,05*t |
agrie kartupeļi | ||||
uzglabājamie kartupeļi | ||||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1* | 0,1* | 0,1*t |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 5 | 0,1* | 10t" |
1.8. izteikt 3.pielikuma 2.51.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.51. Dikvats, izoproturons un etofumezāts
Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Dikvats | Izoproturons | Etofumezāts*33 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05* t | 0,05*p | 0,05*t |
1.1. | citrusaugļi: | |||
apelsīni | ||||
citroni | ||||
greipfrūti | ||||
laimi | ||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | ||||
pampelmūzes | ||||
pārējie | ||||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | |||
Indijas rieksti | ||||
Brazīlijas rieksti | ||||
ciedru rieksti | ||||
kastaņi | ||||
kokosrieksti | ||||
lazdu rieksti | ||||
Makadamijas rieksti | ||||
mandeles | ||||
pekanrieksti | ||||
pistācijas | ||||
valrieksti | ||||
pārējie | ||||
1.3. | sulīgie augļi: | |||
āboli | ||||
cidonijas | ||||
bumbieri | ||||
pārējie | ||||
1.4. | kauliņaugļi: | |||
aprikozes | ||||
ķirši | ||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | ||||
plūmes | ||||
pārējie | ||||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | |||
1.5.1. | vīnogas: | |||
galda vīnogas | ||||
vīnogas pārstrādei | ||||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | |||
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | |||
avenes | ||||
kazenes | ||||
loganogas | ||||
pārējās | ||||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | |||
dzērvenes | ||||
mellenes | ||||
ērkšķogas | ||||
jāņogas (sarkanās un baltās) | ||||
upenes | ||||
pārējās | ||||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | |||
1.6. | dažādi augļi: | |||
ananasi | ||||
avokado | ||||
banāni | ||||
dateles | ||||
granāti | ||||
kivi augļi | ||||
kumkvats | ||||
liči | ||||
mango | ||||
olīvas | ||||
papaija | ||||
pasiflora | ||||
vīģes | ||||
pārējie | ||||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,05*t | 0,05*p | |
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | |||
galda bietes | 0,1t | |||
batātes | ||||
burkāni | ||||
jamss | ||||
kāļi | ||||
mārrutki | ||||
pastinaks | ||||
plostbārdis | ||||
redīsi, rutki | ||||
sakņu pētersīļi | ||||
selerijas | ||||
topinambūrs | ||||
rāceņi | ||||
pārējie | 0,05*t | |||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,05*t | ||
ķiploki | ||||
sīpoli | ||||
šalotes | ||||
vasaras sīpoli | ||||
pārējie | ||||
2.3. | augļu dārzeņi: | 0,05*t | ||
2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | |||
baklažāni | ||||
paprika | ||||
tomāti | ||||
pārējie | ||||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | |||
garaugļu gurķi | ||||
īsaugļu gurķi | ||||
cukini | ||||
pārējie | ||||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | |||
arbūzi | ||||
melones | ||||
ķirbji | ||||
pārējie | ||||
2.3.4. | cukurkukurūza | |||
2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,05*t | ||
2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | |||
brokoļi (sparģeļkāposti) | ||||
ziedkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | |||
rožkāposti (Briseles kāposti) | ||||
galviņkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | |||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | ||||
lapu kāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.4. | kolrābji | |||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | |||
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | 0,05*t | ||
kreses | ||||
salāti | ||||
salātu baldriņi | ||||
endīvijas | ||||
pārējie | ||||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | 0,05*t | ||
spināti | ||||
biešu lapas (lapu bietes) | ||||
pārējie | ||||
2.5.3. | ūdens kreses | 0,05*t | ||
2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,05*t | ||
2.5.5. | garšaugi: | 1t | ||
kārveles | ||||
maurloki | ||||
pētersīļi | ||||
seleriju lapas | ||||
pārējie | ||||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,05*t | ||
pupas (ar pākstīm) | ||||
pupas (bez pākstīm) | ||||
zirņi (ar pākstīm) | ||||
zirņi (bez pākstīm) | ||||
pārējie | ||||
2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,05*t | ||
artišoki | ||||
fenhelis | ||||
puravi | ||||
rabarberi | ||||
selerijas | ||||
lapu artišoki | ||||
sparģeļi | ||||
pārējie | ||||
2.8. | sēnes: | 0,05*t | ||
kultivētās sēnes | ||||
meža sēnes | ||||
3. | Pākšaugi: | 0,2t | 0,05*p | 0,05*t |
lēcas | ||||
pupas | ||||
zirņi | ||||
pārējie | ||||
4. | Eļļas augi: | 0,1*p | 0,1*t | |
kokvilnas sēklas | 0,1*t | |||
linsēklas | 5 t | |||
magoņu sēklas | 0,1*t | |||
rapšu sēklas | 2t | |||
saulespuķu sēklas | 1t | |||
sezama sēklas | 0,1* t | |||
sinepju sēklas | 0,5t | |||
kaņepju sēklas | 0,5t | |||
sojas pupas | 0,2t | |||
zemesrieksti | 0,1*t | |||
pārējie | 0,1*t | |||
5. | Kartupeļi: | 0,05*t | 0,05*p | 0,05*t |
agrie kartupeļi | ||||
uzglabājamie kartupeļi | ||||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1*t | 0,1*p | 0,1*t |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1*t | 0,1*p | 0,1*t |
8. | Garšvielas: | 0,5t" | ||
ķimenes | ||||
kadiķogas | ||||
muskatrieksts | ||||
pipari (melnie un baltie) | ||||
vaniļas pākstis | ||||
pārējie |
1.9. papildināt 3.pielikumu ar 2.69.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.69. Metiltiofanāts
Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Metiltiofanāts |
1 | 2 | 3 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | |
1.1. | citrusaugļi: | 0,1* |
apelsīni | ||
citroni | ||
greipfrūti | ||
laimi | ||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | ||
pampelmūzes | ||
pārējie | ||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,2 |
Indijas rieksti | ||
Brazīlijas rieksti | ||
ciedru rieksti | ||
kastaņi | ||
kokosrieksti | ||
lazdu rieksti | ||
Makadamijas rieksti | ||
mandeles | ||
pekanrieksti | ||
pistācijas | ||
valrieksti | ||
pārējie | ||
1.3. | sulīgie augļi: | 0,5 |
āboli | ||
cidonijas | ||
bumbieri | ||
pārējie | ||
1.4. | kauliņaugļi: | |
aprikozes | 2 | |
ķirši | 0,3 | |
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | 2 | |
plūmes | 0,3 | |
pārējie | 0,1* | |
1.5. | ogas un sīkie augļi: | |
1.5.1. | vīnogas: | |
galda vīnogas | 0,1* | |
vīnogas pārstrādei | 3 | |
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,1* |
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | 0,1* |
avenes | ||
kazenes | ||
loganogas | ||
pārējās | ||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | 0,1* |
dzērvenes | ||
mellenes | ||
ērkšķogas | ||
jāņogas (sarkanās un baltās) | ||
upenes | ||
pārējās | ||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,1* |
1.6. | dažādi augļi: | 0,1* |
ananasi | ||
avokado | ||
banāni | ||
dateles | ||
granāti | ||
kivi augļi | ||
kumkvats | ||
liči | ||
mango | ||
olīvas | ||
papaija | ||
pasiflora | ||
vīģes | ||
pārējie | ||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | |
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,1* |
galda bietes | ||
batātes | ||
burkāni | ||
jamss | ||
kāļi | ||
mārrutki | ||
pastinaks | ||
plostbārdis | ||
redīsi, rutki | ||
sakņu pētersīļi | ||
selerijas | ||
topinambūrs | ||
rāceņi | ||
pārējie | ||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,1* |
ķiploki | ||
sīpoli | ||
šalotes | ||
vasaras sīpoli | ||
pārējie | ||
2.3. | augļu dārzeņi: | |
2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | |
baklažāni | 2 | |
paprika | ||
okras | 1 | |
tomāti | 2 | |
pārējie | 0,1* | |
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,1* |
garaugļu gurķi | ||
īsaugļu gurķi | ||
cukini | ||
pārējie | ||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,3 |
arbūzi | ||
melones | ||
ķirbji | ||
pārējie | ||
2.3.4. | cukurkukurūza | 0,1* |
2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | |
2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,1* |
brokoļi (sparģeļkāposti) | ||
ziedkāposti | ||
pārējie | ||
2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | |
rožkāposti (Briseles kāposti) | 1 | |
galviņkāposti | ||
pārējie | 0,1* | |
2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | 0,1* |
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | ||
lapu kāposti | ||
pārējie | ||
2.4.4. | kolrābji | 0,1* |
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 0,1* |
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | |
kreses | ||
salāti | ||
salātu baldriņi | ||
endīvijas | ||
pārējie | ||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | |
spināti | ||
biešu lapas (lapu bietes) | ||
pārējie | ||
2.5.3. | ūdens kreses | |
2.5.4. | lapu cigoriņi | |
2.5.5. | garšaugi: | |
kārveles | ||
maurloki | ||
pētersīļi | ||
seleriju lapas | ||
pārējie | ||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | |
pupas (ar pākstīm) | 0,1* | |
pupas (bez pākstīm) | ||
zirņi (ar pākstīm) | 0,1* | |
zirņi (bez pākstīm) | ||
pārējie | 0,1* | |
2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,1* |
artišoki | ||
fenhelis | ||
puravi | ||
rabarberi | ||
selerijas | ||
lapu artišoki | ||
sparģeļi | ||
pārējie | ||
2.8. | sēnes: | 0,1* |
kultivētās sēnes | ||
meža sēnes | ||
3. | Pākšaugi: | 0,1* |
lēcas | ||
pupas | ||
zirņi | ||
pārējie | ||
4. | Eļļas augi: | |
kokvilnas sēklas | ||
linsēklas | ||
magoņu sēklas | ||
rapšu sēklas | ||
saulespuķu sēklas | ||
sezama sēklas | ||
sinepju sēklas | ||
sojas pupas | 0,3 | |
zemesrieksti | ||
pārējie | 0,1* | |
5. | Kartupeļi: | 0,1* |
agrie kartupeļi | ||
uzglabājamie kartupeļi | ||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1* |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1*" |
1.10. aizstāt 3.pielikuma piezīmēs vārdus un skaitļus "t - līmenis noteikts provizoriski saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 23.marta noteikumu Nr.156 "Augu aizsardzības līdzekļu reģistrācijas kārtība" 4.5.apakšpunktu" ar vārdiem un skaitļiem "t - līmenis noteikts provizoriski saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 23.marta noteikumu Nr.156 "Augu aizsardzības līdzekļu reģistrācijas kārtība" 4.5.apakšpunktu."
2. Šo noteikumu 1.2., 1.6. un 1.9.apakšpunkts stājas spēkā ar 2006.gada 15.septembri.