Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta rīkojums Nr.399

Rīgā 2006.gada 31.maijā (prot. Nr.30 43.§)

Par Koncepciju par reprogrāfisko reproducēšanu

1. Atbalstīt Koncepcijā par reprogrāfisko reproducēšanu ietvertā reprogrā­fiskās reproducēšanas atlīdzības maksāšanas kārtības risinājuma B-B2 variantu.

2. Noteikt Kultūras ministriju par atbildīgo institūciju koncepcijas īstenošanā.

3. Kultūras ministrijai sagatavot un kultūras ministram līdz 2006.gada 1.decembrim iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā likumprojektu "Grozījumi Autortiesību likumā".

4. Koncepcija īstenojama no likumā par valsts budžetu kārtējam gadam piešķirtajiem līdzekļiem.

5. Jautājumu par reprogrāfiskajai reproducēšanai piešķiramo finansējumu 1678822 latu apmērā, kas nepieciešams atlīdzības segšanai par laikposmu no 2001.gada līdz 2006.gadam un ko paredzēts izmaksāt triju gadu laikā, izskatīt Ministru kabinetā vienlaikus ar visu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu vidēja termiņa budžeta prioritāšu pieteikumiem, sagatavojot un izskatot likumprojektu par valsts budžetu kārtējam gadam.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Kultūras ministra vietā - finanšu ministrs O.Spurdziņš

 

 

(Ministru kabineta

2006.gada 31.maija rīkojums Nr.399)

Koncepcijas par reprogrāfisko reproducēšanu kopsavilkums

1. Risināmā jautājuma būtība

Autortiesību likuma pārejas noteikumu 3.punktā noteikts, ka autoriem un izdevējiem no 2001.gada 1.janvāra ir tiesības saņemt atlīdzību par publicētu darbu reprogrāfisko reproducēšanu1. Tā kā nav pieņemti Autor­tiesību likuma 35.panta sestajā daļā minētie Ministru kabineta noteikumi, šis nosacījums nav izpildīts.

 

2. Risinājums

Piedāvātais risinājums - grozīt Autortiesību likuma 35.panta sesto daļu, paredzot, ka:

- atlīdzības lielumu, kas maksājama par reprogrāfisko reproducēšanu, tās iekasēšanas, atmaksāšanas un izmaksāšanas kārtību nosaka mantisko tiesību kolektīvā pārvaldījuma organizācija, kurā apvienojušies autortiesību subjekti, vienojoties ar personām, kuru valdījumā ir reprogrāfiskajai reproducēšanai paredzētās iekārtas un kuras nodrošina šādas reproducēšanas pieejamību trešajām personām par maksu vai bez tās, vai ar šādu personu apvienību;

- Ministru kabinets pilnvaro valsts institūciju, kas valsts pārvaldes vārdā vienojas ar mantisko tiesību kolektīvā pārvaldījuma organizāciju par attiecīgās atlīdzības apmēru.

 

3. Koncepcijas īstenošanai papildus nepieciešamais finansējums un paredzētais finansēšanas avots

Koncepcijas īstenošanai sākotnēji ir nepieciešams papildu finansējums 30100 latu apmērā. Paredzētais finansēšanas avots - valsts un pašvaldību budžets.

Atlīdzības segšanai par laikposmu no 2001.gada līdz 2006.gadam ir nepieciešams finansējums 1678822 latu apmērā, izmaksājot to triju gadu laikā. Paredzētais finansēšanas avots - valsts budžets.

______________________

Piezīme.

 1 Reprogrāfiskā reproducēšana - darba faksimileksemplāru izgatavošana ar jebkura līdzekļa palīdzību fotokopējot, izņemot iespiešanu. Par reprogrāfisko reproducēšanu uzskatāma arī skenēšana vai faksimileksemplāru izgatavošana fotokopējot palielinātā vai samazinātā mērogā.

Kultūras ministra vietā - finanšu ministrs O.Spurdziņš

31.05.2006