Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi likumā "Par Centrālo vēlēšanu komisiju"

Izdarīt likumā "Par Centrālo vēlēšanu komisiju" (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1994, 2.nr.; 1996, 24.nr.; 1998, 12.nr.; 2000, 23.nr.; 2002, 14.nr.; 2004, 6.nr.) šādus grozījumus:

1. 2.pantā:

papildināt pantu ar otro daļu šādā redakcijā:

"(2) Pirmajā sēdē Centrālā vēlēšanu komisija, aizklāti balsojot, no sava vidus ievēlē priekšsēdētāja vietnieku un sekretāru.";

uzskatīt līdzšinējo tekstu par panta pirmo daļu.

2. 5.pantā:

izteikt otro teikumu šādā redakcijā:

"Lēmumi un rīkojumi stājas spēkā to pieņemšanas dienā, instrukcijas - to publicēšanas dienā.";

papildināt pantu ar trešo teikumu šādā redakcijā:

"Lēmumi, rīkojumi un instrukcijas ir jāievēro visām vēlēšanu komisijām, kā arī valsts un pašvaldību institūcijām un to amatpersonām."

3. Izteikt 16.panta otro daļu šādā redakcijā:

"(2) Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs nosaka Centrālās vēlēšanu komisijas locekļu un darbinieku veselības un dzīvības apdrošināšanas kārtību, pabalstu sistēmu un izmaksājamo kompensāciju sistēmu, pielīdzinot tās civildienesta ierēdņiem noteiktajai kompensāciju un pabalstu sistēmai. Centrālās vēlēšanu komisijas locekļiem no Centrālās vēlēšanu komisijas budžeta kompensējami dzīvojamās telpas īres vai viesnīcas izdevumi, ja Centrālās vēlēšanu komisijas loceklis nedzīvo Rīgā un viņam darba pienākumu pildīšanai nepieciešams īrēt dzīvojamo telpu vai viesnīcu Rīgā. Dzīvojamās telpas īres vai viesnīcas izdevumus kompensē atbilstoši faktiskajiem izdevumiem, nepārsniedzot Centrālās statistikas pārvaldes oficiālajā statistikas paziņojumā publicēto valstī strādājošo iepriekšējā gada vidējās darba algas apmēru. Centrālās vēlēšanu komisijas amatpersonām izmaksājama reprezentācijas nauda, kuru aprēķina, pamatojoties uz šā panta pirmajā daļā minēto Centrālās statistikas pārvaldes oficiālo statistikas paziņojumu un piemērojot koeficientu 0,25. Reprezentācijas izdevumus kompensē bez faktisko izdevumu apliecinošo dokumentu iesniegšanas. Šajā pantā minētās kompensācijas un reprezentācijas izdevumus ar nodokļiem neapliek."

4. Izteikt 18.panta otro daļu šādā redakcijā:

"(2) Priekšsēdētāja prombūtnes laikā viņa amata pienākumus pilda priekšsēdētāja vietnieks, bet priekšsēdētāja un priekšsēdētāja vietnieka prombūtnes laikā - Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs."

Likums Saeimā pieņemts 2006.gada 6.aprīlī.

Valsts prezidentes vietā
Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre

Rīgā 2006.gada 25.aprīlī

09.05.2006