Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.409

Rīgā 2000.gada 28.novembrī (prot. Nr.56 11.§)
Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 2.februāra noteikumos Nr.34 "Naturalizācijas iesniegumu pieņemšanas un izskatīšanas kārtība"
Izdoti saskaņā ar Pilsonības likuma 17.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 1999.gada 2.februāra noteikumos Nr.34 "Naturalizācijas iesniegumu pieņemšanas un izskatīšanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 1999, 32./33.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 6.punktu šādā redakcijā:

"6. Personu, kura iesniedz iesniegumu, brīdina par Latvijas pilsonības atņemšanu, ja naturalizējoties apzināti tiek sniegtas nepatiesas ziņas."

2. Izteikt 9. un 10.punktu šādā redakcijā:

"9. Ja nav iesniegti nepieciešamie dokumenti saskaņā ar šo noteikumu III nodaļu, izņemot 11.8.apakšpunktā minētos dokumentus, un iesniegumā vai pievienotajos dokumentos esošā informācija neatbilst Pilsonības likuma prasībām, amatpersona dokumentus nepieņem un izsniedz personai rakstisku motivētu atteikumu. Persona atteikumu var pārsūdzēt Naturalizācijas pārvaldes priekšniekam.

10. Ja saskaņā ar šo noteikumu III nodaļu nepieciešamie dokumenti, izņemot 11.8.apakšpunktā minētos dokumentus, ir iesniegti un sniegtā informācija atbilst Pilsonības likuma prasībām, amatpersona iesniegumu reģistrē reģistrācijas žurnālā un iekārto personas naturalizācijas lietu."

3. Izteikt 11.1. un 11.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.1. par personas pastāvīgu dzīvi Latvijā un reģistrāciju Iedzīvotāju reģistrā, ja persona ieradusies Latvijā pirms 1992.gada 1.jūlija, — vienu no šādiem dokumentiem:

11.1.1. Latvijas nepilsoņa pasi ar atzīmi par pierakstu Latvijā vismaz piecus gadus pirms iesnieguma iesniegšanas;

11.1.2. citu Latvijā izsniegtu vai atzītu personu apliecinošu dokumentu ar atzīmi par pierakstu Latvijā vismaz piecus gadus pirms iesnieguma iesniegšanas un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes piešķirto personas kodu;

11.1.3. tiesas nolēmumu par fakta konstatēšanu, ka persona vismaz piecus gadus pirms iesnieguma iesniegšanas pastāvīgi dzīvo Latvijā, ja attiecīgā persona nevar iesniegt šo noteikumu 11.1.1. vai 11.1.2.apakšpunktā minētos dokumentus par pastāvīgu dzīvi Latvijā;

11.2. par personas pastāvīgu dzīvi Latvijā un reģistrāciju Iedzīvotāju reģistrā, ja persona ieradusies Latvijā pēc 1992.gada 30.jūnija (sākot ar 1992.gada 1.jūliju), — Latvijā izsniegtu vai atzītu personu apliecinošu dokumentu ar pastāvīgās uzturēšanās atļauju, ko izsniegusi Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde vismaz piecus gadus pirms iesnieguma iesniegšanas;".

4. Papildināt noteikumus ar 11.8.apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.8. Naturalizācijas pārvaldes izsniegtu pārbaudes lapu ar atzīmi par latviešu valodas prasmes un Latvijas Republikas Satversmes pamatnoteikumu, valsts himnas teksta un Latvijas vēstures zināšanu pārbaudes nokārtošanu."

5. Papildināt 17.1.apakšpunktu aiz vārda "pasi" ar vārdiem "bet, ja laulātais ir miris, — viņa miršanas apliecību".

6. Svītrot 17.2.apakšpunktā vārdus "bet laulātā nāves gadījumā — arī viņa miršanas apliecību".

7. Papildināt 21.punktu aiz vārda "dokumenti" ar vārdiem "izņemot šo noteikumu 11.8.apakšpunktā minētos dokumentus".

8. Aizstāt 22.1.apakšpunktā vārdus "Operatīvo uzskaišu un statistikas pārvaldes" ar vārdiem "Informācijas centra".

9. Svītrot 26.punktu.

10. Svītrot 28.punktā vārdus "paziņojumu par atteikšanos no savas iepriekšējās pilsonības (pavalstniecības) un".

11. Aizstāt 29.3.apakšpunktā vārdus "personas sadarbību ar drošības komiteju" ar vārdiem "to, ka persona ir bijusi drošības komitejas vai kādas citas ārvalsts drošības dienesta, izlūkdienesta vai citu speciālo dienestu darbinieks, informators, aģents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs".

12. Izteikt 32.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"32.2. pēc iesnieguma izskatīšanas atklājas, ka nav likumīga pamata naturalizācijai vai tas ir zudis;".

13. Papildināt 1.pielikuma (veidlapas N-1) VII punktu ar šāda satura tekstu:

"— man nav tikusi atņemta Latvijas pilsonība pēdējo piecu gadu laikā."

Ministru prezidents A.Bērziņš

Tieslietu ministre I.Labucka
02.12.2000