Darbības ar dokumentu

Darbības ar dokumentu
Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Iekšlietu ministrija

Pavēle Nr. 1297 Rīgā 2000. gada 3. novembrī

Par instrukcijas "Par kārtību, kādā, ievedot transporta līdzekli Latvijā, izdarāmas atzīmes uz pilnvarām vai citiem dokumentiem" apstiprināšanu

Pamatojoties uz Latvijas Republikas Ministru kabineta 2000. gada 1. augusta sēdes protokola Nr. 34 31.§, saskaņā ar kuru jāizstrādā kārtība, kādā, ievedot transporta līdzekli Latvijā, izdarāmas atzīmes uz pilnvarām vai citiem dokumentiem:

1. Apstiprināt instrukciju "Par kārtību, kādā, ievedot transporta līdzekli Latvijā, izdarāmas atzīmes uz pilnvarām vai citiem dokumentiem" (turpmāk - instrukcija) (pielikumā).

2. Valsts robežsardze (G.Dāboliņš) līdz 2001. gada 30. janvārim instrukcijas 3.3. punktā paredzētās atbildes sniedz 20 dienu laikā.

3. Valsts robežsardzei (G.Dāboliņš) nodrošināt Valsts policijas un Drošības policijas amatpersonām autorizētu piekļuvi Robežkontroles elektroniskās informācijas sistēmai "REIS-1999".

4. Ar pavēli iepazīstināt Valsts robežsardzes, Valsts policijas un Drošības policijas darbiniekus.

5. Pavēles izpildi kontrolēt Administratīvajam departamentam (V.Jēkabsons).

Iekšlietu ministrs M.Segliņš

 

Par kārtību, kādā, ievedot transporta līdzekli Latvijā, izdarāmas atzīmes uz pilnvarām vai citiem dokumentiem

1. Vispārīgie nosacījumi

1.1. Instrukcija nosaka kārtību, kādā, ievedot Latvijā ārvalstīs reģistrētos mehāniskos transporta līdzekļus un to piekabes, kuru īpašnieku pastāvīgā dzīvesvieta (juridiskajai personai - atrašanās vieta) ir Latvijā (turpmāk - transporta līdzekli), izdarāmas atzīmes (skat. pielikumā) uz pilnvarām vai citiem dokumentiem.

1.2. Minētās atzīmes apliecina transporta līdzekļa ievešanas faktu Latvijā, kā arī ir kritērijs Ceļu policijas darbiniekiem, piemērojot normatīvajos aktos noteiktās sankcijas.

2. Transporta līdzekļu ievešana Latvijā

2.1. Transporta līdzekļu ievešanas faktu Latvijā apliecina Latvijas robežsargu robežas šķērsošanas atzīmes par ieceļošanu Latvijā vai netieši kaimiņvalsts robežsargu robežas šķērsošanas atzīmes (ja tādas ir izdarītas) par izceļošanu no valsts.

2.2. Pēc robežkontroles veikšanas ar robežsarga individuālo spiedogu robežsargs izdara robežas šķērsošanas atzīmi uz transporta līdzekļa lietošanas pilnvaras, nomas jeb patapinājuma līguma, vai sauszemes transporta līdzekļa īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas polises (brīvajā vietā).

2.3. Robežas šķērsošanas atzīmē norāda robežas šķērsošanas vietas nosaukumu, robežas šķērsošanas vietas piederību satiksmes veidam, datumu un spiedoga kārtas numuru. Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas robežsargu individuālo spiedogu nospiedumu paraugi ir instrukcijas pielikumā.

3. Sadarbība informācijas apmaiņas jomā starp Valsts robežsardzi un Ceļu policiju

3.1. Gadījumos, kad Ceļu policijas darbinieki nevar pēc pārbaudei uzrādītajiem dokumentiem noteikt, kad pārvadāmais transporta līdzeklis ievests Latvijā, to var precizēt ar autorizētu piekļuvi Robežkontroles elektroniskās informācijas sistēmai "REIS-1999" ar interneta pārlūkprogrammu vai arī nosūtot rakstisku pieprasījumu par robežas šķērsošanas fakta apstiprinājumu Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Informātikas un sakaru pārvaldei.

3.2. Rakstiskajā pieprasījumā par robežas šķērsošanas fakta apstiprinājumu jānorāda:

3.2.1. transporta līdzekļa marka;

3.2.2. valsts numurs;

3.2.3. šasijas numurs.

3.3. Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Informātikas un sakaru pārvalde, saņemot rakstisku pieprasījumu, Ceļu policijai 10 dienu laikā sniedz rakstisku atbildi par robežas šķērsošanas fakta apstiprinājumu pēc datiem, kas ir atrodami Valsts robežsardzes rīcībā esošajās datu bāzēs.

Valsts robežsardze

Pielikums

IEM1.GIF (28365 BYTES)

IEM2.GIF (24472 BYTES)

03.11.2000