Darbības ar dokumentu

Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKA MINISTRU PADOME

Lēmums Nr. 213

Par pāreju uz Latvijas ģeodēzisko koordinātu sistēmu

Lai nodrošinātu republikas tautsaimniecības, robežu atjaunošanas un valsts informatīvās sistēmas vajadzības ar starptautiskajai praksei atbilstošu ģeodēzisko koordinātu sistēmu, Latvijas Republikas Ministru Padome n o l e m j:

1. Ar 1992. gada jūniju pāriet uz Latvijas ģeodēzisko koordinātu sistēmu (LKS-92), izvēloties par Ģeodēzisko Sākumu Latvijas Universitātes Astronomiskās observatorijas zemes satelītu novērošanas staciju "Rīga" (RM-1884), un lietot to ģeodēzisko, kartogrāfisko un kadastrālo darbu izpildei, kā arī valsts ģeogrāfiskās informācijas sistēmas (GIS) izveidei.

2. Augstumu Sākumu turpmāk fiksēt normālajā augstuma sistēmā, ņemot par pamatu Kronštates latas nullpunktu, un par Nacionālo augstuma sistēmas glabātāju izmantot ierīkotās dziļumreperu vai grunts reperu grupas republikas teritorijā.

3. Uzdot Aizsardzības ministrijas Ģeodēzijas un kartogrāfijas departamentam nodrošināt valsts ģeodēziskā tīkla atjaunošanu un pārrēķināšanu 1992. gada sistēmā LKS-92, izmantojot zemes 1984. gada starptautisko modeli WGS-84 sistēmā.

4. Uzdot visām Latvijas Republikas iestādēm un organizācijām, kuras savā darbā izmanto ģeodēziskās koordinātas, ar 1992. gada jūniju uzsākt pāreju uz Latvijas ģeodēzisko koordinātu sistēmu LKS-92.

5. Aizsardzības ministrijas Ģeodēzijas un kartogrāfijas departamentam sagatavot Nolikumu par ģeodēzisko atbalsta punktu ierīkošanas, uzraudzības un aizsardzības kārtību.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I.Godmanis

Latvijas Republikas aizsardzības ministrs T.Jundzis

Rīgā 1992. gada 4. jūnijā

04.06.1992