1. Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 119.nr.; 2004, 50.nr.; 2005, 4., 138.nr.) šādus grozījumus:
1.1. papildināt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām ar 54. un 55.punktu šādā redakcijā:
"54) Komisijas 2005.gada 3.jūnija Direktīvas 2005/37/EK, ar ko groza Padomes Direktīvu 86/362/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās un konkrētos augu izcelsmes produktos, ieskaitot augļus un dārzeņus;
55) Komisijas 2005.gada 8.jūlija Direktīvas 2005/46/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EK un 90/642/EEK attiecībā uz maksimāli pieļaujamajiem amitrāza atlieku daudzumiem.";
1.2. izteikt 2.pielikuma II nodaļas 5.punktu šādā redakcijā:
"5. | Amitrāzs (amitrāzs un visu tā metabolītu (kas satur 2,4-dimetil-anilīnu) summa, izteikta kā amitrāzs) | 0,05*" |
1.3. izteikt 2.pielikuma II nodaļas 109.punktu šādā redakcijā:
"109. | Propizamīds | 0,02* p2" |
1.4.papildināt 2.pielikuma II nodaļu ar 165., 166., 167., 168., 169. un 170.apakšpunktu šādā redakcijā:
"165. | Izoksaflutols (izoksaflutola, RPA 202248 un RPA 203348 summa, izteikta kā izoksaflutols)1 | 0,05*p2 |
166. | Trifloksistrobīns | 0,3 p2 - miežiem 0,05 p2 - rudziem 0,05 p2 - tritikālei, kviešiem 0,02* p2 - pārējiem |
167. | Etilkarfentrazons (noteikts kā karfentrazons un izteikts kā etilkarfentrazons) | 0,05* p2 |
168. | Fenamidons | 0,02* p2 |
169. | Mekoprops (p-mekopropa un mekopropa summa, izteikta kā mekoprops) | 0,05* p2 |
170. | Maleīnhidrazīds | 0,2* p2" |
1.5. papildināt 2.pielikuma piezīmes ar tekstu šādā redakcijā:
"p2- līdz 2009.gada 24.jūnijam noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā.
1- RPA 202248 ir 2-ciano-3-ciklopropil-1-(2-metilsulfonil-4-trifluormetilfenil)propān-1,3-dions. RPA 203328 ir 2-metānsulfonil-4-trifluormetilbenzoskābe.";
1.6. izteikt 3.pielikuma 2.11.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.11. Fenhlorfoss, heptahlors un maleīnhidrazīds
Nr. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Fenhlorfoss*6 | Heptahlors*7 | Maleīn-hidrazīds |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,2* p3 | ||
1.1. | citrusaugļi: | 0,01* | 0,01* | |
apelsīni | ||||
citroni | ||||
greipfrūti | ||||
laimi | ||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | ||||
pampelmūzes | ||||
pārējie | ||||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,01* | 0,01* | |
Indijas rieksti | ||||
Brazīlijas rieksti | ||||
ciedru rieksti | ||||
kastaņi | ||||
kokosrieksti | ||||
lazdu rieksti | ||||
Makadamijas rieksti | ||||
mandeles | ||||
pekanrieksti | ||||
pistācijas | ||||
valrieksti | ||||
pārējie | ||||
1.3. | sulīgie augļi: | 0,01* | 0,01* | |
āboli | ||||
aivas | ||||
bumbieri | ||||
pārējie | ||||
1.4. | kauliņaugļi: | 0,01* | 0,01* | |
aprikozes | ||||
ķirši | ||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | ||||
plūmes | ||||
pārējie | ||||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | 0,01* | 0,01* | |
1.5.1. | vīnogas: | |||
galda vīnogas | ||||
vīnogas pārstrādei | ||||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | |||
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | |||
avenes | ||||
kazenes | ||||
loganogas | ||||
pārējās | ||||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | |||
dzērvenes | ||||
mellenes | ||||
ērkšķogas | ||||
jāņogas (sarkanās un baltās) | ||||
upenes | ||||
pārējās | ||||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | |||
1.6. | dažādi augļi: | 0,01* | 0,01* | |
ananasi | ||||
avokado | ||||
banāni | ||||
dateles | ||||
granāti | ||||
kivi augļi | ||||
kumkvats | ||||
liči | ||||
mango | ||||
olīvas | ||||
pasiflora | ||||
vīģes | ||||
pārējie | ||||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | |||
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,01* | 0,01* | 0,2* p3 |
galda bietes | ||||
batātes | ||||
burkāni | ||||
saldie kartupeļi | ||||
kāļi | ||||
mārrutki | ||||
pastinaks | ||||
plostbārdis | ||||
redīsi, rutki | ||||
sakņu pētersīļi | ||||
selerijas | ||||
topinambūrs | ||||
rāceņi | ||||
pārējie | ||||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,01* | 0,01* | |
ķiploki | 15 p3 | |||
sīpoli | 15 p3 | |||
šalotes | 15 p3 | |||
vasaras sīpoli | ||||
pārējie | 0,2* p3 | |||
2.3. | augļu dārzeņi: | 0,01* | 0,01* | 0,2* p3 |
2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | |||
baklažāni | ||||
paprika | ||||
tomāti | ||||
pārējie | ||||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | |||
garaugļu gurķi | ||||
īsaugļu gurķi | ||||
cukini | ||||
pārējie | ||||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | |||
arbūzi | ||||
melones | ||||
ķirbji | ||||
pārējie | ||||
2.3.4. | cukurkukurūza | |||
2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,01* | 0,01* | 0,2* p3 |
2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | |||
brokoļi (sparģeļkāposti) | ||||
ziedkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | |||
rožkāposti (Briseles kāposti) | ||||
galviņkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | |||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | ||||
lapu kāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.4. | kolrābji | |||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi | 0,01* | 0,01* | 0,2* p3 |
2.5.1. | salāti un salātveidīgie | |||
kreses | ||||
salāti | ||||
salātu baldriņi | ||||
endīvijas | ||||
pārējie | ||||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie | |||
spināti | ||||
biešu lapas (lapu bietes) | ||||
pārējie | ||||
2.5.3. | ūdens kreses | |||
2.5.4. | lapu cigoriņi | |||
2.5.5. | garšaugi: | |||
kārveles | ||||
maurloki | ||||
pētersīļi | ||||
seleriju lapas | ||||
pārējie | ||||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,01* | 0,01* | 0,2* p3 |
pupas (ar pākstīm) | ||||
pupas (bez pākstīm) | ||||
zirņi (ar pākstīm) | ||||
zirņi (bez pākstīm) | ||||
pārējie | ||||
2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,01* | 0,01* | 0,2* p3 |
artišoki | ||||
fenhelis | ||||
puravi | ||||
rabarberi | ||||
selerijas | ||||
lapu artišoki | ||||
sparģeļi | ||||
pārējie | ||||
2.8. | sēnes: | 0,01* | 0,01* | 0,2* p3 |
kultivētās sēnes | ||||
meža sēnes | ||||
3. | Pākšaugi: | 0,01* | 0,01* | 0,2* p3 |
lēcas | ||||
pupas | ||||
zirņi | ||||
pārējie | ||||
4. | Eļļas augi: | 0,01* | 0,01* | 0,5* p3 |
kokvilnas sēklas | ||||
linsēklas | ||||
magoņu sēklas | ||||
rapšu sēklas | ||||
saulespuķu sēklas | ||||
sinepju sēklas | ||||
sezama sēklas | ||||
sojas pupas | ||||
zemesrieksti | ||||
pārējie | ||||
5. | Kartupeļi: | 0,01* | 0,01* | 50 |
agrie kartupeļi | ||||
uzglabājamie kartupeļi | ||||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1* | 0,02* | 0,5* p3 |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1* | 0,01* | 0,5*p3" |
1.7. izteikt 3.pielikuma 2.17.apakšnodaļu šādā redakcijā:
2.17. Lambdacihalotrīns un amitrāzs
Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Lambdacihalotrīns | Amitrāzs*10 |
1 | 2 | 3 | 4 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05* | |
1.1. | citrusaugļi: | ||
apelsīni | 0,1 | ||
citroni | 0,2 | ||
greipfrūti | 0,1 | ||
laimi | 0,2 | ||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | 0,2 | ||
pampelmūzes | 0,1 | ||
pārējie | 0,02* | ||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,05* | |
Indijas rieksti | |||
Brazīlijas rieksti | |||
ciedru rieksti | |||
kastaņi | |||
kokosrieksti | |||
lazdu rieksti | |||
Makadamijas rieksti | |||
mandeles | |||
pekanrieksti | |||
pistācijas | |||
valrieksti | |||
pārējie | |||
1.3. | sulīgie augļi: | 0,1 | |
āboli | |||
aivas | |||
bumbieri | |||
pārējie | |||
1.4. | kauliņaugļi: | ||
aprikozes | 0,2 | ||
ķirši | |||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | 0,2 | ||
plūmes | |||
pārējie | 0,1 | ||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | ||
1.5.1. | vīnogas: | 0,2 | |
galda vīnogas | |||
vīnogas pārstrādei | |||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,5 | |
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | 0,02* | |
avenes | |||
kazenes | |||
loganogas | |||
pārējās | |||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | ||
dzērvenes | |||
mellenes | |||
ērkšķogas | 0,1 | ||
jāņogas (sarkanās un baltās) | 0,1 | ||
upenes | 0,1 | ||
pārējās | 0,02* | ||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,2 | |
1.6. | dažādi augļi: | 0,02* | |
ananasi | |||
avokado | |||
banāni | |||
dateles | |||
granāti | |||
kivi augļi | |||
kumkvats | |||
liči | |||
mango | |||
olīvas | |||
pasiflora | |||
vīģes | |||
pārējie | |||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,05* | |
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | ||
galda bietes | |||
batātes | |||
burkāni | |||
jamss | |||
kāļi | |||
mārrutki | |||
pastinaks | |||
plostbārdis | |||
redīsi, rutki | 0,1 | ||
sakņu pētersīļi | |||
selerijas | 0,1 | ||
topinambūrs | |||
rāceņi | |||
pārējie | 0,02* | ||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | ||
ķiploki | |||
sīpoli | |||
šalotes | |||
vasaras sīpoli | 0,05 | ||
pārējie | 0,02* | ||
2.3. | augļu dārzeņi: | ||
2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | ||
baklažāni | 0,5 | ||
paprika | 0,1 | ||
tomāti | 0,1 | ||
pārējie | 0,02* | ||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,1 | |
gurķi | |||
korgetes | |||
pipargurķīši | |||
pārējie | |||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,05 | |
arbūzi | |||
melones | |||
ķirbji | |||
pārējie | |||
2.3.4. | cukurkukurūza | 0,05 | |
2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | ||
2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,1 | |
brokoļi (sparģeļkāposti) | |||
ziedkāposti | |||
pārējie | |||
2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi | ||
rožkāposti (Briseles kāposti) | 0,05 | ||
galviņkāposti | 0,2 | ||
pārējie | 0,02* | ||
2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi | 1 | |
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | |||
lapu kāposti | |||
pārējie | |||
2.4.4. | kolrābji | 0,02* | |
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi | ||
2.5.1. | salāti un salātveidīgie | 1 | |
kreses | |||
salāti | |||
salātu baldriņi | |||
endīvijas | |||
pārējie | |||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie | ||
spināti | 0,5 | ||
biešu lapas (lapu bietes) | |||
pārējie | 0,02* | ||
2.5.3. | ūdens kreses | 0,02* | |
2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,02* | |
pārējie | |||
2.5.5. | garšaugi: | 1 | |
kārveles | |||
maurloki | |||
pētersīļi | |||
seleriju lapas | |||
pārējie | |||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | ||
pupas (ar pākstīm) | 0,2 | ||
pupas (bez pākstīm) | 0,02* | ||
zirņi (ar pākstīm) | 0,2 | ||
zirņi (bez pākstīm) | 0,2 | ||
pārējie | 0,02* | ||
2.7. | stublāju dārzeņi: | ||
artišoki | |||
fenhelis | |||
puravi | 0,3 | ||
rabarberi | |||
selerijas | 0,3 | ||
lapu artišoki | |||
sparģeļi | |||
pārējie | 0,02* | ||
2.8. | sēnes: | ||
kultivētās sēnes | 0,02* | ||
meža sēnes | 0,5 | ||
3. | Pākšaugi: | 0,02* | 0,05* |
lēcas | |||
pupas | |||
zirņi | |||
pārējie | |||
4. | Eļļas augi: | 0,02* | |
kokvilnas sēklas | 1 | ||
linsēklas | |||
magoņu sēklas | |||
rapšu sēklas | |||
saulespuķu sēklas (nelobītas) | |||
saulespuķu sēklas (lobītas) | |||
sezama sēklas | |||
sojas pupas | |||
zemesrieksti | |||
pārējie | 0,05* | ||
5. | Kartupeļi: | 0,02* | 0,05* |
agrie kartupeļi | |||
uzglabājamie kartupeļi | |||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 1 | 0,1* |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 10 | 0,1*" |
1.8. izteikt 3.pielikuma 2.26.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.26. Propoksurs, propizamīds un triazofoss
Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Propoksurs | Propizamīds | Triazofoss |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,02* p3 | 0,02* | |
1.1. | citrusaugļi: | |||
apelsīni | ||||
citroni | 0,3 | |||
greipfrūti | ||||
laimi | 0,3 | |||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | 0,3 | |||
pampelmūzes | ||||
pārējie | 0,05* | |||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,05* | ||
Indijas rieksti | ||||
Brazīlijas rieksti | ||||
ciedru rieksti | ||||
kastaņi | ||||
kokosrieksti | ||||
lazdu rieksti | ||||
Makadamijas rieksti | ||||
mandeles | ||||
pekanrieksti | ||||
pistācijas | ||||
valrieksti | ||||
pārējie | ||||
1.3. | sulīgie augļi: | 0,05* | ||
āboli | ||||
aivas | ||||
bumbieri | ||||
pārējie | ||||
1.4. | kauliņaugļi: | 0,05* | ||
aprikozes | ||||
ķirši | ||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | ||||
plūmes | ||||
pārējie | ||||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | |||
1.5.1. | vīnogas: | 0,05* | ||
galda vīnogas | ||||
vīnogas pārstrādei | ||||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 1 | ||
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | 0,05* | ||
avenes | ||||
kazenes | ||||
loganogas | ||||
pārējās | ||||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | |||
dzērvenes | 0,2 | |||
mellenes | ||||
ērkšķogas | ||||
jāņogas (sarkanās un baltās) | 0,2 | |||
upenes | 0,2 | |||
pārējās | 0,05* | |||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,05* | ||
1.6. | dažādi augļi: | 0,05* | ||
ananasi | ||||
avokado | ||||
banāni | ||||
dateles | ||||
granāti | ||||
kivi augļi | ||||
kumkvats | ||||
liči | ||||
mango | ||||
olīvas | ||||
pasiflora | ||||
vīģes | ||||
pārējie | ||||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | |||
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,05* | 0,02* p3 | 0,02* |
galda bietes | ||||
batātes | ||||
burkāni | ||||
saldie kartupeļi | ||||
kāļi | ||||
mārrutki | ||||
pastinaks | ||||
plostbārdis | ||||
redīsi, rutki | ||||
sakņu pētersīļi | ||||
selerijas | ||||
topinambūrs | ||||
rāceņi | ||||
pārējie | ||||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,05* | 0,02* p3 | 0,02* |
ķiploki | ||||
sīpoli | ||||
šalotes | ||||
vasaras sīpoli | ||||
pārējie | ||||
2.3. | augļu dārzeņi: | 0,05* | 0,02* p3 | 0,02* |
2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | |||
baklažāni | ||||
paprika | ||||
tomāti | ||||
pārējie | ||||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | |||
garaugļu gurķi | ||||
īsaugļu gurķi | ||||
cukini | ||||
pārējie | ||||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | |||
arbūzi | ||||
melones | ||||
ķirbji | ||||
pārējie | ||||
2.3.4. | cukurkukurūza | |||
2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,02* p3 | 0,02* | |
2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,5 | ||
brokoļi (sparģeļkāposti) | ||||
ziedkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | |||
rožkāposti (Briseles kāposti) | ||||
galviņkāposti | 0,5 | |||
pārējie | 0,05* | |||
2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | 0,05* | ||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | ||||
lapu kāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.4. | kolrābji | 0,05* | ||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi | 0,05* | 1 p3 | 0,02* |
2.5.1. | salāti un salātveidīgie | |||
kreses | ||||
salāti | ||||
salātu baldriņi | ||||
endīvijas | ||||
pārējie | ||||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie | 0,02* p3 | ||
spināti | ||||
biešu lapas (lapu bietes) | ||||
pārējie | ||||
2.5.3. | ūdens kreses | 0,02* p3 | ||
2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,02* p3 | ||
2.5.5. | garšaugi: | 1p3 | ||
kārveles | ||||
maurloki | ||||
pētersīļi | ||||
seleriju lapas | ||||
pārējie | ||||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,05* | 0,02* p3 | 0,02* |
pupas (ar pākstīm) | ||||
pupas (bez pākstīm) | ||||
zirņi (ar pākstīm) | ||||
zirņi (bez pākstīm) | ||||
pārējie | ||||
2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,02* p3 | 0,02* | |
artišoki | ||||
fenhelis | ||||
puravi | 1 | |||
rabarberi | ||||
selerijas | ||||
lapu artišoki | ||||
sparģeļi | ||||
pārējie | 0,05* | |||
2.8. | sēnes: | 0,05* | 0,02* p3 | 0,02* |
kultivētās sēnes | ||||
meža sēnes | ||||
3. | Pākšaugi: | 0,05* | 0,02* p3 | 0,02* |
lēcas | ||||
pupas | ||||
zirņi | ||||
pārējie | ||||
4. | Eļļas augi: | 0,05* | 0,05* p3 | |
kokvilnas sēklas | 0,1 | |||
linsēklas | ||||
magoņu sēklas | ||||
rapšu sēklas | ||||
saulespuķu sēklas | ||||
sinepju sēklas | ||||
sezama sēklas | ||||
sojas pupas | ||||
zemesrieksti | ||||
pārējie | 0,02* | |||
5. | Kartupeļi: | 0,05* | 0,02* p3 | 0,02* |
agrie kartupeļi | ||||
uzglabājamie kartupeļi | ||||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1* | 0,05* p3 | 0,05* |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1* | 0,05* p3 | 0,05*" |
1.9. papildināt 3.pielikumu ar 2.60. un 2.61.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.60. Izoksaflutols, trifloksistrobīns un etilkarfentrazons
Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Izoksaflutols*41 | Trifloksistrobīns | Etilkarfentra-zons*42 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05* p3 | 0,01* p3 | |
1.1. | citrusaugļi: | 0,3 p3 | ||
apelsīni | ||||
citroni | ||||
greipfrūti | ||||
laimi | ||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | ||||
pampelmūzes | ||||
pārējie | ||||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,02* p3 | ||
Indijas rieksti | ||||
Brazīlijas rieksti | ||||
ciedru rieksti | ||||
kastaņi | ||||
kokosrieksti | ||||
lazdu rieksti | ||||
Makadamijas rieksti | ||||
mandeles | ||||
pekanrieksti | ||||
pistācijas | ||||
valrieksti | ||||
pārējie | ||||
1.3. | sulīgie augļi: | 0,5 p3 | ||
āboli | ||||
aivas | ||||
bumbieri | ||||
pārējie | ||||
1.4. | kauliņaugļi: | |||
aprikozes | 1 p3 | |||
ķirši | 1 p3 | |||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | 1 p3 | |||
plūmes | ||||
pārējie | 0,02* p3 | |||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | |||
1.5.1. | vīnogas: | 5 p3 | ||
galda vīnogas | ||||
vīnogas pārstrādei | ||||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,02* p3 | ||
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | 0,02* p3 | ||
avenes | ||||
kazenes | ||||
loganogas | ||||
pārējās | ||||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | |||
dzērvenes | ||||
mellenes | ||||
ērkšķogas | 1 p3 | |||
jāņogas (sarkanās un baltās) | 1 p3 | |||
upenes | 1 p3 | |||
pārējās | 0,02* p3 | |||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,02* p3 | ||
1.6. | dažādi augļi: | |||
ananasi | ||||
avokado | ||||
banāni | 0,05 p3 | |||
dateles | ||||
granāti | ||||
kivi augļi | ||||
kumkvats | ||||
liči | ||||
mango | ||||
olīvas | ||||
pasiflora | ||||
vīģes | ||||
pārējie | 0,02* p3 | |||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,05* p3 | 0,01* p3 | |
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,02* p3 | ||
galda bietes | ||||
batātes | ||||
burkāni | ||||
saldie kartupeļi | ||||
kāļi | ||||
mārrutki | ||||
pastinaks | ||||
plostbārdis | ||||
redīsi, rutki | ||||
sakņu pētersīļi | ||||
selerijas | ||||
topinambūrs | ||||
rāceņi | ||||
pārējie | ||||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,02* p3 | ||
ķiploki | ||||
sīpoli | ||||
šalotes | ||||
vasaras sīpoli | ||||
pārējie | ||||
2.3. | augļu dārzeņi: | |||
2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | |||
baklažāni | ||||
paprika | ||||
tomāti | 0,5 p3 | |||
pārējie | 0,02* p3 | |||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,2 p3 | ||
garaugļu gurķi | ||||
īsaugļu gurķi | ||||
cukini | ||||
pārējie | ||||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | |||
arbūzi | ||||
melones | 0,3 p3 | |||
ķirbji | ||||
pārējie | 0,02* p3 | |||
2.3.4. | cukurkukurūza | 0,02* p3 | ||
2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,02* p3 | ||
2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | |||
brokoļi (sparģeļkāposti) | ||||
ziedkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | |||
rožkāposti (Briseles kāposti) | ||||
galviņkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | |||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | ||||
lapu kāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.4. | kolrābji | |||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi | 0,02* p3 | ||
2.5.1. | salāti un salātveidīgie | |||
kreses | ||||
salāti | ||||
salātu baldriņi | ||||
endīvijas | ||||
pārējie | ||||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie | |||
spināti | ||||
biešu lapas (lapu bietes) | ||||
pārējie | ||||
2.5.3. | ūdens kreses | |||
2.5.4. | lapu cigoriņi | |||
2.5.5. | garšaugi: | |||
kārveles | ||||
maurloki | ||||
pētersīļi | ||||
seleriju lapas | ||||
pārējie | ||||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,02* p3 | ||
pupas (ar pākstīm) | ||||
pupas (bez pākstīm) | ||||
zirņi (ar pākstīm) | ||||
zirņi (bez pākstīm) | ||||
pārējie | ||||
2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,02* p3 | ||
artišoki | ||||
fenhelis | ||||
puravi | ||||
rabarberi | ||||
selerijas | ||||
lapu artišoki | ||||
sparģeļi | ||||
pārējie | ||||
2.8. | sēnes: | 0,02* p3 | ||
kultivētās sēnes | ||||
meža sēnes | ||||
3. | Pākšaugi: | 0,05* p3 | 0,02* p3 | 0,01* p3 |
lēcas | ||||
pupas | ||||
zirņi | ||||
pārējie | ||||
4. | Eļļas augi: | 0,1* p3 | 0,05* p3 | 0,02* p3 |
kokvilnas sēklas | ||||
linsēklas | ||||
magoņu sēklas | ||||
rapšu sēklas | ||||
saulespuķu sēklas | ||||
sinepju sēklas | ||||
sezama sēklas | ||||
sojas pupas | ||||
zemesrieksti | ||||
pārējie | ||||
5. | Kartupeļi: | 0,05* p3 | 0,02* p3 | 0,01* p3 |
agrie kartupeļi | ||||
uzglabājamie kartupeļi | ||||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1* p3 | 0,05* p3 | 0,02* p3 |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1* p3 | 30 p3 | 0,02* p3 |
2.61. Fenamidons, mekoprops
Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Fenamidons | Mekoprops*43 |
1 | 2 | 3 | 4 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05* p3 | |
1.1. | citrusaugļi: | 0,02* p3 | |
apelsīni | |||
citroni | |||
greipfrūti | |||
laimi | |||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | |||
pampelmūzes | |||
pārējie | |||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,02* p3 | |
Indijas rieksti | |||
Brazīlijas rieksti | |||
ciedru rieksti | |||
kastaņi | |||
kokosrieksti | |||
lazdu rieksti | |||
Makadamijas rieksti | |||
mandeles | |||
pekanrieksti | |||
pistācijas | |||
valrieksti | |||
pārējie | |||
1.3. | sulīgie augļi: | 0,02* p3 | |
āboli | |||
aivas | |||
bumbieri | |||
pārējie | |||
1.4. | kauliņaugļi: | 0,02* p3 | |
aprikozes | |||
ķirši | |||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | |||
plūmes | |||
pārējie | |||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | ||
1.5.1. | vīnogas: | 0,5 p3 | |
galda vīnogas | |||
vīnogas pārstrādei | |||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,02* p3 | |
1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | 0,02* p3 | |
avenes | |||
kazenes | |||
loganogas | |||
pārējās | |||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | 0,02* p3 | |
dzērvenes | |||
mellenes | |||
ērkšķogas | |||
jāņogas (sarkanās un baltās) | |||
upenes | |||
pārējās | |||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,02* p3 | |
1.6. | dažādi augļi: | 0,02* p3 | |
ananasi | |||
avokado | |||
banāni | |||
dateles | |||
granāti | |||
kivi augļi | |||
kumkvats | |||
liči | |||
mango | |||
olīvas | |||
pasiflora | |||
vīģes | |||
pārējie | |||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,05* p3 | |
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,02* p3 | |
galda bietes | |||
batātes | |||
burkāni | |||
saldie kartupeļi | |||
kāļi | |||
mārrutki | |||
pastinaks | |||
plostbārdis | |||
redīsi, rutki | |||
sakņu pētersīļi | |||
selerijas | |||
topinambūrs | |||
rāceņi | |||
pārējie | |||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,02* p3 | |
ķiploki | |||
sīpoli | |||
šalotes | |||
vasaras sīpoli | |||
pārējie | |||
2.3. | augļu dārzeņi: | ||
2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | ||
baklažāni | |||
paprika | |||
tomāti | 0,5 p3 | ||
pārējie | 0,02* p3 | ||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,02* p3 | |
garaugļu gurķi | |||
īsaugļu gurķi | |||
cukini | |||
pārējie | |||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | ||
arbūzi | |||
melones | 0,1 p3 | ||
ķirbji | |||
pārējie | 0,02* p3 | ||
2.3.4. | cukurkukurūza | 0,02* p3 | |
2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,02* p3 | |
2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | ||
brokoļi (sparģeļkāposti) | |||
ziedkāposti | |||
pārējie | |||
2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | ||
rožkāposti (Briseles kāposti) | |||
galviņkāposti | |||
pārējie | |||
2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | ||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | |||
lapu kāposti | |||
pārējie | |||
2.4.4. | kolrābji | ||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi | ||
2.5.1. | salāti un salātveidīgie | 2 p3 | |
kreses | |||
salāti | |||
salātu baldriņi | |||
endīvijas | |||
pārējie | |||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie | 0,02* p3 | |
spināti | |||
biešu lapas (lapu bietes) | |||
pārējie | |||
2.5.3. | ūdens kreses | 0,02* p3 | |
2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,02* p3 | |
2.5.5. | garšaugi: | 0,02* p3 | |
kārveles | |||
maurloki | |||
pētersīļi | |||
seleriju lapas | |||
pārējie | |||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,02* p3 | |
pupas (ar pākstīm) | |||
pupas (bez pākstīm) | |||
zirņi (ar pākstīm) | |||
zirņi (bez pākstīm) | |||
pārējie | |||
2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,02* p3 | |
artišoki | |||
fenhelis | |||
puravi | |||
rabarberi | |||
selerijas | |||
lapu artišoki | |||
sparģeļi | |||
pārējie | |||
2.8. | sēnes: | 0,02* p3 | |
kultivētās sēnes | |||
meža sēnes | |||
3. | Pākšaugi: | 0,02* p3 | 0,05* p3 |
lēcas | |||
pupas | |||
zirņi | |||
pārējie | |||
4. | Eļļas augi: | 0,05* p3 | 0,05* p3 |
kokvilnas sēklas | |||
linsēklas | |||
magoņu sēklas | |||
rapšu sēklas | |||
saulespuķu sēklas | |||
sinepju sēklas | |||
sezama sēklas | |||
sojas pupas | |||
zemesrieksti | |||
pārējie | |||
5. | Kartupeļi: | 0,02* p3 | 0,05* p3 |
agrie kartupeļi | |||
uzglabājamie kartupeļi | |||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,05* p3 | 0,1* p3 |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,05* p3 | 0,1* p3" |
1.10.papildināt 3.pielikuma piezīmes ar piezīmi šādā redakcijā:
"p3 - līdz 2009.gada 24.jūnijam noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā.";
1.11.papildināt 3.pielikuma piezīmes ar 41., 42. un 43.piezīmi šādā redakcijā:
"41.Izoksaflutola, RPA 202248 un RPA 203348 summa, izteikta kā izoksaflutols. RPA 202248 ir 2-ciano-3-ciklopropil-1-(2-metilsulfonil-4-trifluormetilfenil) propān-1,3-dions. RPA 203328 ir 2-metānsulfonil-4-trifluormetilbenzoskābe.
42. Noteikts kā karfentrazons un izteikts kā etilkarfentrazons.
43. P-mekopropa un mekopropa summa, izteikta kā mekoprops."
2. Šo noteikumu 1.2. un 1.7.apakšpunkts stājas spēkā ar 2007.gada 10.janvāri.
3. Noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 4.decembri.