1. Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 119.nr.; 2004, 50.nr.; 2005, 4., 138.nr.) šādus grozījumus:
1.1. papildināt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām ar 54. un 55.punktu šādā redakcijā:
"54) Komisijas 2005.gada 3.jūnija Direktīvas 2005/37/EK, ar ko groza Padomes Direktīvu 86/362/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās un konkrētos augu izcelsmes produktos, ieskaitot augļus un dārzeņus;
55) Komisijas 2005.gada 8.jūlija Direktīvas 2005/46/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EK un 90/642/EEK attiecībā uz maksimāli pieļaujamajiem amitrāza atlieku daudzumiem.";
1.2. izteikt 2.pielikuma II nodaļas 5.punktu šādā redakcijā:
| "5. | Amitrāzs (amitrāzs un visu tā metabolītu (kas satur 2,4-dimetil-anilīnu) summa, izteikta kā amitrāzs) | 0,05*" | 
1.3. izteikt 2.pielikuma II nodaļas 109.punktu šādā redakcijā:
| "109. | Propizamīds | 0,02* p2" | 
1.4.papildināt 2.pielikuma II nodaļu ar 165., 166., 167., 168., 169. un 170.apakšpunktu šādā redakcijā:
| "165. | Izoksaflutols (izoksaflutola, RPA 202248 un RPA 203348 summa, izteikta kā izoksaflutols)1 | 0,05*p2 | 
| 166. | Trifloksistrobīns | 0,3 p2 - miežiem 0,05 p2 - rudziem 0,05 p2 - tritikālei, kviešiem 0,02* p2 - pārējiem | 
| 167. | Etilkarfentrazons (noteikts kā karfentrazons un izteikts kā etilkarfentrazons) | 0,05* p2 | 
| 168. | Fenamidons | 0,02* p2 | 
| 169. | Mekoprops (p-mekopropa un mekopropa summa, izteikta kā mekoprops) | 0,05* p2 | 
| 170. | Maleīnhidrazīds | 0,2* p2" | 
1.5. papildināt 2.pielikuma piezīmes ar tekstu šādā redakcijā:
"p2- līdz 2009.gada 24.jūnijam noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā.
1- RPA 202248 ir 2-ciano-3-ciklopropil-1-(2-metilsulfonil-4-trifluormetilfenil)propān-1,3-dions. RPA 203328 ir 2-metānsulfonil-4-trifluormetilbenzoskābe.";
1.6. izteikt 3.pielikuma 2.11.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.11. Fenhlorfoss, heptahlors un maleīnhidrazīds
| Nr. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Fenhlorfoss*6 | Heptahlors*7 | Maleīn-hidrazīds | 
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 
| 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,2* p3 | ||
| 1.1. | citrusaugļi: | 0,01* | 0,01* | |
| apelsīni | ||||
| citroni | ||||
| greipfrūti | ||||
| laimi | ||||
| mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | ||||
| pampelmūzes | ||||
| pārējie | ||||
| 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,01* | 0,01* | |
| Indijas rieksti | ||||
| Brazīlijas rieksti | ||||
| ciedru rieksti | ||||
| kastaņi | ||||
| kokosrieksti | ||||
| lazdu rieksti | ||||
| Makadamijas rieksti | ||||
| mandeles | ||||
| pekanrieksti | ||||
| pistācijas | ||||
| valrieksti | ||||
| pārējie | ||||
| 1.3. | sulīgie augļi: | 0,01* | 0,01* | |
| āboli | ||||
| aivas | ||||
| bumbieri | ||||
| pārējie | ||||
| 1.4. | kauliņaugļi: | 0,01* | 0,01* | |
| aprikozes | ||||
| ķirši | ||||
| persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | ||||
| plūmes | ||||
| pārējie | ||||
| 1.5. | ogas un sīkie augļi: | 0,01* | 0,01* | |
| 1.5.1. | vīnogas: | |||
| galda vīnogas | ||||
| vīnogas pārstrādei | ||||
| 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | |||
| 1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | |||
| avenes | ||||
| kazenes | ||||
| loganogas | ||||
| pārējās | ||||
| 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | |||
| dzērvenes | ||||
| mellenes | ||||
| ērkšķogas | ||||
| jāņogas (sarkanās un baltās) | ||||
| upenes | ||||
| pārējās | ||||
| 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | |||
| 1.6. | dažādi augļi: | 0,01* | 0,01* | |
| ananasi | ||||
| avokado | ||||
| banāni | ||||
| dateles | ||||
| granāti | ||||
| kivi augļi | ||||
| kumkvats | ||||
| liči | ||||
| mango | ||||
| olīvas | ||||
| pasiflora | ||||
| vīģes | ||||
| pārējie | ||||
| 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | |||
| 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,01* | 0,01* | 0,2* p3 | 
| galda bietes | ||||
| batātes | ||||
| burkāni | ||||
| saldie kartupeļi | ||||
| kāļi | ||||
| mārrutki | ||||
| pastinaks | ||||
| plostbārdis | ||||
| redīsi, rutki | ||||
| sakņu pētersīļi | ||||
| selerijas | ||||
| topinambūrs | ||||
| rāceņi | ||||
| pārējie | ||||
| 2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,01* | 0,01* | |
| ķiploki | 15 p3 | |||
| sīpoli | 15 p3 | |||
| šalotes | 15 p3 | |||
| vasaras sīpoli | ||||
| pārējie | 0,2* p3 | |||
| 2.3. | augļu dārzeņi: | 0,01* | 0,01* | 0,2* p3 | 
| 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | |||
| baklažāni | ||||
| paprika | ||||
| tomāti | ||||
| pārējie | ||||
| 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | |||
| garaugļu gurķi | ||||
| īsaugļu gurķi | ||||
| cukini | ||||
| pārējie | ||||
| 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | |||
| arbūzi | ||||
| melones | ||||
| ķirbji | ||||
| pārējie | ||||
| 2.3.4. | cukurkukurūza | |||
| 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,01* | 0,01* | 0,2* p3 | 
| 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | |||
| brokoļi (sparģeļkāposti) | ||||
| ziedkāposti | ||||
| pārējie | ||||
| 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | |||
| rožkāposti (Briseles kāposti) | ||||
| galviņkāposti | ||||
| pārējie | ||||
| 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | |||
| Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | ||||
| lapu kāposti | ||||
| pārējie | ||||
| 2.4.4. | kolrābji | |||
| 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi | 0,01* | 0,01* | 0,2* p3 | 
| 2.5.1. | salāti un salātveidīgie | |||
| kreses | ||||
| salāti | ||||
| salātu baldriņi | ||||
| endīvijas | ||||
| pārējie | ||||
| 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie | |||
| spināti | ||||
| biešu lapas (lapu bietes) | ||||
| pārējie | ||||
| 2.5.3. | ūdens kreses | |||
| 2.5.4. | lapu cigoriņi | |||
| 2.5.5. | garšaugi: | |||
| kārveles | ||||
| maurloki | ||||
| pētersīļi | ||||
| seleriju lapas | ||||
| pārējie | ||||
| 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,01* | 0,01* | 0,2* p3 | 
| pupas (ar pākstīm) | ||||
| pupas (bez pākstīm) | ||||
| zirņi (ar pākstīm) | ||||
| zirņi (bez pākstīm) | ||||
| pārējie | ||||
| 2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,01* | 0,01* | 0,2* p3 | 
| artišoki | ||||
| fenhelis | ||||
| puravi | ||||
| rabarberi | ||||
| selerijas | ||||
| lapu artišoki | ||||
| sparģeļi | ||||
| pārējie | ||||
| 2.8. | sēnes: | 0,01* | 0,01* | 0,2* p3 | 
| kultivētās sēnes | ||||
| meža sēnes | ||||
| 3. | Pākšaugi: | 0,01* | 0,01* | 0,2* p3 | 
| lēcas | ||||
| pupas | ||||
| zirņi | ||||
| pārējie | ||||
| 4. | Eļļas augi: | 0,01* | 0,01* | 0,5* p3 | 
| kokvilnas sēklas | ||||
| linsēklas | ||||
| magoņu sēklas | ||||
| rapšu sēklas | ||||
| saulespuķu sēklas | ||||
| sinepju sēklas | ||||
| sezama sēklas | ||||
| sojas pupas | ||||
| zemesrieksti | ||||
| pārējie | ||||
| 5. | Kartupeļi: | 0,01* | 0,01* | 50 | 
| agrie kartupeļi | ||||
| uzglabājamie kartupeļi | ||||
| 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1* | 0,02* | 0,5* p3 | 
| 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1* | 0,01* | 0,5*p3" | 
1.7. izteikt 3.pielikuma 2.17.apakšnodaļu šādā redakcijā:
2.17. Lambdacihalotrīns un amitrāzs
| Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Lambdacihalotrīns | Amitrāzs*10 | 
| 1 | 2 | 3 | 4 | 
| 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05* | |
| 1.1. | citrusaugļi: | ||
| apelsīni | 0,1 | ||
| citroni | 0,2 | ||
| greipfrūti | 0,1 | ||
| laimi | 0,2 | ||
| mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | 0,2 | ||
| pampelmūzes | 0,1 | ||
| pārējie | 0,02* | ||
| 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,05* | |
| Indijas rieksti | |||
| Brazīlijas rieksti | |||
| ciedru rieksti | |||
| kastaņi | |||
| kokosrieksti | |||
| lazdu rieksti | |||
| Makadamijas rieksti | |||
| mandeles | |||
| pekanrieksti | |||
| pistācijas | |||
| valrieksti | |||
| pārējie | |||
| 1.3. | sulīgie augļi: | 0,1 | |
| āboli | |||
| aivas | |||
| bumbieri | |||
| pārējie | |||
| 1.4. | kauliņaugļi: | ||
| aprikozes | 0,2 | ||
| ķirši | |||
| persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | 0,2 | ||
| plūmes | |||
| pārējie | 0,1 | ||
| 1.5. | ogas un sīkie augļi: | ||
| 1.5.1. | vīnogas: | 0,2 | |
| galda vīnogas | |||
| vīnogas pārstrādei | |||
| 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,5 | |
| 1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | 0,02* | |
| avenes | |||
| kazenes | |||
| loganogas | |||
| pārējās | |||
| 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | ||
| dzērvenes | |||
| mellenes | |||
| ērkšķogas | 0,1 | ||
| jāņogas (sarkanās un baltās) | 0,1 | ||
| upenes | 0,1 | ||
| pārējās | 0,02* | ||
| 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,2 | |
| 1.6. | dažādi augļi: | 0,02* | |
| ananasi | |||
| avokado | |||
| banāni | |||
| dateles | |||
| granāti | |||
| kivi augļi | |||
| kumkvats | |||
| liči | |||
| mango | |||
| olīvas | |||
| pasiflora | |||
| vīģes | |||
| pārējie | |||
| 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,05* | |
| 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | ||
| galda bietes | |||
| batātes | |||
| burkāni | |||
| jamss | |||
| kāļi | |||
| mārrutki | |||
| pastinaks | |||
| plostbārdis | |||
| redīsi, rutki | 0,1 | ||
| sakņu pētersīļi | |||
| selerijas | 0,1 | ||
| topinambūrs | |||
| rāceņi | |||
| pārējie | 0,02* | ||
| 2.2. | sīpolu dārzeņi: | ||
| ķiploki | |||
| sīpoli | |||
| šalotes | |||
| vasaras sīpoli | 0,05 | ||
| pārējie | 0,02* | ||
| 2.3. | augļu dārzeņi: | ||
| 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | ||
| baklažāni | 0,5 | ||
| paprika | 0,1 | ||
| tomāti | 0,1 | ||
| pārējie | 0,02* | ||
| 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,1 | |
| gurķi | |||
| korgetes | |||
| pipargurķīši | |||
| pārējie | |||
| 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,05 | |
| arbūzi | |||
| melones | |||
| ķirbji | |||
| pārējie | |||
| 2.3.4. | cukurkukurūza | 0,05 | |
| 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | ||
| 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,1 | |
| brokoļi (sparģeļkāposti) | |||
| ziedkāposti | |||
| pārējie | |||
| 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi | ||
| rožkāposti (Briseles kāposti) | 0,05 | ||
| galviņkāposti | 0,2 | ||
| pārējie | 0,02* | ||
| 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi | 1 | |
| Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | |||
| lapu kāposti | |||
| pārējie | |||
| 2.4.4. | kolrābji | 0,02* | |
| 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi | ||
| 2.5.1. | salāti un salātveidīgie | 1 | |
| kreses | |||
| salāti | |||
| salātu baldriņi | |||
| endīvijas | |||
| pārējie | |||
| 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie | ||
| spināti | 0,5 | ||
| biešu lapas (lapu bietes) | |||
| pārējie | 0,02* | ||
| 2.5.3. | ūdens kreses | 0,02* | |
| 2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,02* | |
| pārējie | |||
| 2.5.5. | garšaugi: | 1 | |
| kārveles | |||
| maurloki | |||
| pētersīļi | |||
| seleriju lapas | |||
| pārējie | |||
| 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | ||
| pupas (ar pākstīm) | 0,2 | ||
| pupas (bez pākstīm) | 0,02* | ||
| zirņi (ar pākstīm) | 0,2 | ||
| zirņi (bez pākstīm) | 0,2 | ||
| pārējie | 0,02* | ||
| 2.7. | stublāju dārzeņi: | ||
| artišoki | |||
| fenhelis | |||
| puravi | 0,3 | ||
| rabarberi | |||
| selerijas | 0,3 | ||
| lapu artišoki | |||
| sparģeļi | |||
| pārējie | 0,02* | ||
| 2.8. | sēnes: | ||
| kultivētās sēnes | 0,02* | ||
| meža sēnes | 0,5 | ||
| 3. | Pākšaugi: | 0,02* | 0,05* | 
| lēcas | |||
| pupas | |||
| zirņi | |||
| pārējie | |||
| 4. | Eļļas augi: | 0,02* | |
| kokvilnas sēklas | 1 | ||
| linsēklas | |||
| magoņu sēklas | |||
| rapšu sēklas | |||
| saulespuķu sēklas (nelobītas) | |||
| saulespuķu sēklas (lobītas) | |||
| sezama sēklas | |||
| sojas pupas | |||
| zemesrieksti | |||
| pārējie | 0,05* | ||
| 5. | Kartupeļi: | 0,02* | 0,05* | 
| agrie kartupeļi | |||
| uzglabājamie kartupeļi | |||
| 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 1 | 0,1* | 
| 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 10 | 0,1*" | 
1.8. izteikt 3.pielikuma 2.26.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.26. Propoksurs, propizamīds un triazofoss
| Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Propoksurs | Propizamīds | Triazofoss | 
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 
| 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,02* p3 | 0,02* | |
| 1.1. | citrusaugļi: | |||
| apelsīni | ||||
| citroni | 0,3 | |||
| greipfrūti | ||||
| laimi | 0,3 | |||
| mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | 0,3 | |||
| pampelmūzes | ||||
| pārējie | 0,05* | |||
| 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,05* | ||
| Indijas rieksti | ||||
| Brazīlijas rieksti | ||||
| ciedru rieksti | ||||
| kastaņi | ||||
| kokosrieksti | ||||
| lazdu rieksti | ||||
| Makadamijas rieksti | ||||
| mandeles | ||||
| pekanrieksti | ||||
| pistācijas | ||||
| valrieksti | ||||
| pārējie | ||||
| 1.3. | sulīgie augļi: | 0,05* | ||
| āboli | ||||
| aivas | ||||
| bumbieri | ||||
| pārējie | ||||
| 1.4. | kauliņaugļi: | 0,05* | ||
| aprikozes | ||||
| ķirši | ||||
| persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | ||||
| plūmes | ||||
| pārējie | ||||
| 1.5. | ogas un sīkie augļi: | |||
| 1.5.1. | vīnogas: | 0,05* | ||
| galda vīnogas | ||||
| vīnogas pārstrādei | ||||
| 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 1 | ||
| 1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | 0,05* | ||
| avenes | ||||
| kazenes | ||||
| loganogas | ||||
| pārējās | ||||
| 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | |||
| dzērvenes | 0,2 | |||
| mellenes | ||||
| ērkšķogas | ||||
| jāņogas (sarkanās un baltās) | 0,2 | |||
| upenes | 0,2 | |||
| pārējās | 0,05* | |||
| 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,05* | ||
| 1.6. | dažādi augļi: | 0,05* | ||
| ananasi | ||||
| avokado | ||||
| banāni | ||||
| dateles | ||||
| granāti | ||||
| kivi augļi | ||||
| kumkvats | ||||
| liči | ||||
| mango | ||||
| olīvas | ||||
| pasiflora | ||||
| vīģes | ||||
| pārējie | ||||
| 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | |||
| 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,05* | 0,02* p3 | 0,02* | 
| galda bietes | ||||
| batātes | ||||
| burkāni | ||||
| saldie kartupeļi | ||||
| kāļi | ||||
| mārrutki | ||||
| pastinaks | ||||
| plostbārdis | ||||
| redīsi, rutki | ||||
| sakņu pētersīļi | ||||
| selerijas | ||||
| topinambūrs | ||||
| rāceņi | ||||
| pārējie | ||||
| 2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,05* | 0,02* p3 | 0,02* | 
| ķiploki | ||||
| sīpoli | ||||
| šalotes | ||||
| vasaras sīpoli | ||||
| pārējie | ||||
| 2.3. | augļu dārzeņi: | 0,05* | 0,02* p3 | 0,02* | 
| 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | |||
| baklažāni | ||||
| paprika | ||||
| tomāti | ||||
| pārējie | ||||
| 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | |||
| garaugļu gurķi | ||||
| īsaugļu gurķi | ||||
| cukini | ||||
| pārējie | ||||
| 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | |||
| arbūzi | ||||
| melones | ||||
| ķirbji | ||||
| pārējie | ||||
| 2.3.4. | cukurkukurūza | |||
| 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,02* p3 | 0,02* | |
| 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,5 | ||
| brokoļi (sparģeļkāposti) | ||||
| ziedkāposti | ||||
| pārējie | ||||
| 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | |||
| rožkāposti (Briseles kāposti) | ||||
| galviņkāposti | 0,5 | |||
| pārējie | 0,05* | |||
| 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | 0,05* | ||
| Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | ||||
| lapu kāposti | ||||
| pārējie | ||||
| 2.4.4. | kolrābji | 0,05* | ||
| 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi | 0,05* | 1 p3 | 0,02* | 
| 2.5.1. | salāti un salātveidīgie | |||
| kreses | ||||
| salāti | ||||
| salātu baldriņi | ||||
| endīvijas | ||||
| pārējie | ||||
| 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie | 0,02* p3 | ||
| spināti | ||||
| biešu lapas (lapu bietes) | ||||
| pārējie | ||||
| 2.5.3. | ūdens kreses | 0,02* p3 | ||
| 2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,02* p3 | ||
| 2.5.5. | garšaugi: | 1p3 | ||
| kārveles | ||||
| maurloki | ||||
| pētersīļi | ||||
| seleriju lapas | ||||
| pārējie | ||||
| 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,05* | 0,02* p3 | 0,02* | 
| pupas (ar pākstīm) | ||||
| pupas (bez pākstīm) | ||||
| zirņi (ar pākstīm) | ||||
| zirņi (bez pākstīm) | ||||
| pārējie | ||||
| 2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,02* p3 | 0,02* | |
| artišoki | ||||
| fenhelis | ||||
| puravi | 1 | |||
| rabarberi | ||||
| selerijas | ||||
| lapu artišoki | ||||
| sparģeļi | ||||
| pārējie | 0,05* | |||
| 2.8. | sēnes: | 0,05* | 0,02* p3 | 0,02* | 
| kultivētās sēnes | ||||
| meža sēnes | ||||
| 3. | Pākšaugi: | 0,05* | 0,02* p3 | 0,02* | 
| lēcas | ||||
| pupas | ||||
| zirņi | ||||
| pārējie | ||||
| 4. | Eļļas augi: | 0,05* | 0,05* p3 | |
| kokvilnas sēklas | 0,1 | |||
| linsēklas | ||||
| magoņu sēklas | ||||
| rapšu sēklas | ||||
| saulespuķu sēklas | ||||
| sinepju sēklas | ||||
| sezama sēklas | ||||
| sojas pupas | ||||
| zemesrieksti | ||||
| pārējie | 0,02* | |||
| 5. | Kartupeļi: | 0,05* | 0,02* p3 | 0,02* | 
| agrie kartupeļi | ||||
| uzglabājamie kartupeļi | ||||
| 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1* | 0,05* p3 | 0,05* | 
| 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1* | 0,05* p3 | 0,05*" | 
1.9. papildināt 3.pielikumu ar 2.60. un 2.61.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.60. Izoksaflutols, trifloksistrobīns un etilkarfentrazons
| Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Izoksaflutols*41 | Trifloksistrobīns | Etilkarfentra-zons*42 | 
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 
| 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05* p3 | 0,01* p3 | |
| 1.1. | citrusaugļi: | 0,3 p3 | ||
| apelsīni | ||||
| citroni | ||||
| greipfrūti | ||||
| laimi | ||||
| mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | ||||
| pampelmūzes | ||||
| pārējie | ||||
| 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,02* p3 | ||
| Indijas rieksti | ||||
| Brazīlijas rieksti | ||||
| ciedru rieksti | ||||
| kastaņi | ||||
| kokosrieksti | ||||
| lazdu rieksti | ||||
| Makadamijas rieksti | ||||
| mandeles | ||||
| pekanrieksti | ||||
| pistācijas | ||||
| valrieksti | ||||
| pārējie | ||||
| 1.3. | sulīgie augļi: | 0,5 p3 | ||
| āboli | ||||
| aivas | ||||
| bumbieri | ||||
| pārējie | ||||
| 1.4. | kauliņaugļi: | |||
| aprikozes | 1 p3 | |||
| ķirši | 1 p3 | |||
| persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | 1 p3 | |||
| plūmes | ||||
| pārējie | 0,02* p3 | |||
| 1.5. | ogas un sīkie augļi: | |||
| 1.5.1. | vīnogas: | 5 p3 | ||
| galda vīnogas | ||||
| vīnogas pārstrādei | ||||
| 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,02* p3 | ||
| 1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | 0,02* p3 | ||
| avenes | ||||
| kazenes | ||||
| loganogas | ||||
| pārējās | ||||
| 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | |||
| dzērvenes | ||||
| mellenes | ||||
| ērkšķogas | 1 p3 | |||
| jāņogas (sarkanās un baltās) | 1 p3 | |||
| upenes | 1 p3 | |||
| pārējās | 0,02* p3 | |||
| 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,02* p3 | ||
| 1.6. | dažādi augļi: | |||
| ananasi | ||||
| avokado | ||||
| banāni | 0,05 p3 | |||
| dateles | ||||
| granāti | ||||
| kivi augļi | ||||
| kumkvats | ||||
| liči | ||||
| mango | ||||
| olīvas | ||||
| pasiflora | ||||
| vīģes | ||||
| pārējie | 0,02* p3 | |||
| 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,05* p3 | 0,01* p3 | |
| 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,02* p3 | ||
| galda bietes | ||||
| batātes | ||||
| burkāni | ||||
| saldie kartupeļi | ||||
| kāļi | ||||
| mārrutki | ||||
| pastinaks | ||||
| plostbārdis | ||||
| redīsi, rutki | ||||
| sakņu pētersīļi | ||||
| selerijas | ||||
| topinambūrs | ||||
| rāceņi | ||||
| pārējie | ||||
| 2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,02* p3 | ||
| ķiploki | ||||
| sīpoli | ||||
| šalotes | ||||
| vasaras sīpoli | ||||
| pārējie | ||||
| 2.3. | augļu dārzeņi: | |||
| 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | |||
| baklažāni | ||||
| paprika | ||||
| tomāti | 0,5 p3 | |||
| pārējie | 0,02* p3 | |||
| 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,2 p3 | ||
| garaugļu gurķi | ||||
| īsaugļu gurķi | ||||
| cukini | ||||
| pārējie | ||||
| 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | |||
| arbūzi | ||||
| melones | 0,3 p3 | |||
| ķirbji | ||||
| pārējie | 0,02* p3 | |||
| 2.3.4. | cukurkukurūza | 0,02* p3 | ||
| 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,02* p3 | ||
| 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | |||
| brokoļi (sparģeļkāposti) | ||||
| ziedkāposti | ||||
| pārējie | ||||
| 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | |||
| rožkāposti (Briseles kāposti) | ||||
| galviņkāposti | ||||
| pārējie | ||||
| 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | |||
| Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | ||||
| lapu kāposti | ||||
| pārējie | ||||
| 2.4.4. | kolrābji | |||
| 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi | 0,02* p3 | ||
| 2.5.1. | salāti un salātveidīgie | |||
| kreses | ||||
| salāti | ||||
| salātu baldriņi | ||||
| endīvijas | ||||
| pārējie | ||||
| 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie | |||
| spināti | ||||
| biešu lapas (lapu bietes) | ||||
| pārējie | ||||
| 2.5.3. | ūdens kreses | |||
| 2.5.4. | lapu cigoriņi | |||
| 2.5.5. | garšaugi: | |||
| kārveles | ||||
| maurloki | ||||
| pētersīļi | ||||
| seleriju lapas | ||||
| pārējie | ||||
| 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,02* p3 | ||
| pupas (ar pākstīm) | ||||
| pupas (bez pākstīm) | ||||
| zirņi (ar pākstīm) | ||||
| zirņi (bez pākstīm) | ||||
| pārējie | ||||
| 2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,02* p3 | ||
| artišoki | ||||
| fenhelis | ||||
| puravi | ||||
| rabarberi | ||||
| selerijas | ||||
| lapu artišoki | ||||
| sparģeļi | ||||
| pārējie | ||||
| 2.8. | sēnes: | 0,02* p3 | ||
| kultivētās sēnes | ||||
| meža sēnes | ||||
| 3. | Pākšaugi: | 0,05* p3 | 0,02* p3 | 0,01* p3 | 
| lēcas | ||||
| pupas | ||||
| zirņi | ||||
| pārējie | ||||
| 4. | Eļļas augi: | 0,1* p3 | 0,05* p3 | 0,02* p3 | 
| kokvilnas sēklas | ||||
| linsēklas | ||||
| magoņu sēklas | ||||
| rapšu sēklas | ||||
| saulespuķu sēklas | ||||
| sinepju sēklas | ||||
| sezama sēklas | ||||
| sojas pupas | ||||
| zemesrieksti | ||||
| pārējie | ||||
| 5. | Kartupeļi: | 0,05* p3 | 0,02* p3 | 0,01* p3 | 
| agrie kartupeļi | ||||
| uzglabājamie kartupeļi | ||||
| 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1* p3 | 0,05* p3 | 0,02* p3 | 
| 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1* p3 | 30 p3 | 0,02* p3 | 
2.61. Fenamidons, mekoprops
| Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Fenamidons | Mekoprops*43 | 
| 1 | 2 | 3 | 4 | 
| 1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05* p3 | |
| 1.1. | citrusaugļi: | 0,02* p3 | |
| apelsīni | |||
| citroni | |||
| greipfrūti | |||
| laimi | |||
| mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | |||
| pampelmūzes | |||
| pārējie | |||
| 1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,02* p3 | |
| Indijas rieksti | |||
| Brazīlijas rieksti | |||
| ciedru rieksti | |||
| kastaņi | |||
| kokosrieksti | |||
| lazdu rieksti | |||
| Makadamijas rieksti | |||
| mandeles | |||
| pekanrieksti | |||
| pistācijas | |||
| valrieksti | |||
| pārējie | |||
| 1.3. | sulīgie augļi: | 0,02* p3 | |
| āboli | |||
| aivas | |||
| bumbieri | |||
| pārējie | |||
| 1.4. | kauliņaugļi: | 0,02* p3 | |
| aprikozes | |||
| ķirši | |||
| persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) | |||
| plūmes | |||
| pārējie | |||
| 1.5. | ogas un sīkie augļi: | ||
| 1.5.1. | vīnogas: | 0,5 p3 | |
| galda vīnogas | |||
| vīnogas pārstrādei | |||
| 1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,02* p3 | |
| 1.5.3. | ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): | 0,02* p3 | |
| avenes | |||
| kazenes | |||
| loganogas | |||
| pārējās | |||
| 1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | 0,02* p3 | |
| dzērvenes | |||
| mellenes | |||
| ērkšķogas | |||
| jāņogas (sarkanās un baltās) | |||
| upenes | |||
| pārējās | |||
| 1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,02* p3 | |
| 1.6. | dažādi augļi: | 0,02* p3 | |
| ananasi | |||
| avokado | |||
| banāni | |||
| dateles | |||
| granāti | |||
| kivi augļi | |||
| kumkvats | |||
| liči | |||
| mango | |||
| olīvas | |||
| pasiflora | |||
| vīģes | |||
| pārējie | |||
| 2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,05* p3 | |
| 2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,02* p3 | |
| galda bietes | |||
| batātes | |||
| burkāni | |||
| saldie kartupeļi | |||
| kāļi | |||
| mārrutki | |||
| pastinaks | |||
| plostbārdis | |||
| redīsi, rutki | |||
| sakņu pētersīļi | |||
| selerijas | |||
| topinambūrs | |||
| rāceņi | |||
| pārējie | |||
| 2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,02* p3 | |
| ķiploki | |||
| sīpoli | |||
| šalotes | |||
| vasaras sīpoli | |||
| pārējie | |||
| 2.3. | augļu dārzeņi: | ||
| 2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | ||
| baklažāni | |||
| paprika | |||
| tomāti | 0,5 p3 | ||
| pārējie | 0,02* p3 | ||
| 2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,02* p3 | |
| garaugļu gurķi | |||
| īsaugļu gurķi | |||
| cukini | |||
| pārējie | |||
| 2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | ||
| arbūzi | |||
| melones | 0,1 p3 | ||
| ķirbji | |||
| pārējie | 0,02* p3 | ||
| 2.3.4. | cukurkukurūza | 0,02* p3 | |
| 2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,02* p3 | |
| 2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | ||
| brokoļi (sparģeļkāposti) | |||
| ziedkāposti | |||
| pārējie | |||
| 2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | ||
| rožkāposti (Briseles kāposti) | |||
| galviņkāposti | |||
| pārējie | |||
| 2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | ||
| Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | |||
| lapu kāposti | |||
| pārējie | |||
| 2.4.4. | kolrābji | ||
| 2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi | ||
| 2.5.1. | salāti un salātveidīgie | 2 p3 | |
| kreses | |||
| salāti | |||
| salātu baldriņi | |||
| endīvijas | |||
| pārējie | |||
| 2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie | 0,02* p3 | |
| spināti | |||
| biešu lapas (lapu bietes) | |||
| pārējie | |||
| 2.5.3. | ūdens kreses | 0,02* p3 | |
| 2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,02* p3 | |
| 2.5.5. | garšaugi: | 0,02* p3 | |
| kārveles | |||
| maurloki | |||
| pētersīļi | |||
| seleriju lapas | |||
| pārējie | |||
| 2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,02* p3 | |
| pupas (ar pākstīm) | |||
| pupas (bez pākstīm) | |||
| zirņi (ar pākstīm) | |||
| zirņi (bez pākstīm) | |||
| pārējie | |||
| 2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,02* p3 | |
| artišoki | |||
| fenhelis | |||
| puravi | |||
| rabarberi | |||
| selerijas | |||
| lapu artišoki | |||
| sparģeļi | |||
| pārējie | |||
| 2.8. | sēnes: | 0,02* p3 | |
| kultivētās sēnes | |||
| meža sēnes | |||
| 3. | Pākšaugi: | 0,02* p3 | 0,05* p3 | 
| lēcas | |||
| pupas | |||
| zirņi | |||
| pārējie | |||
| 4. | Eļļas augi: | 0,05* p3 | 0,05* p3 | 
| kokvilnas sēklas | |||
| linsēklas | |||
| magoņu sēklas | |||
| rapšu sēklas | |||
| saulespuķu sēklas | |||
| sinepju sēklas | |||
| sezama sēklas | |||
| sojas pupas | |||
| zemesrieksti | |||
| pārējie | |||
| 5. | Kartupeļi: | 0,02* p3 | 0,05* p3 | 
| agrie kartupeļi | |||
| uzglabājamie kartupeļi | |||
| 6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,05* p3 | 0,1* p3 | 
| 7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,05* p3 | 0,1* p3" | 
1.10.papildināt 3.pielikuma piezīmes ar piezīmi šādā redakcijā:
"p3 - līdz 2009.gada 24.jūnijam noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā.";
1.11.papildināt 3.pielikuma piezīmes ar 41., 42. un 43.piezīmi šādā redakcijā:
"41.Izoksaflutola, RPA 202248 un RPA 203348 summa, izteikta kā izoksaflutols. RPA 202248 ir 2-ciano-3-ciklopropil-1-(2-metilsulfonil-4-trifluormetilfenil) propān-1,3-dions. RPA 203328 ir 2-metānsulfonil-4-trifluormetilbenzoskābe.
42. Noteikts kā karfentrazons un izteikts kā etilkarfentrazons.
43. P-mekopropa un mekopropa summa, izteikta kā mekoprops."
2. Šo noteikumu 1.2. un 1.7.apakšpunkts stājas spēkā ar 2007.gada 10.janvāri.
3. Noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 4.decembri.