Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.9

2005.gada 13.oktobrī (prot. Nr.16, 30.§)

Par grozījumiem Daugavpils pilsētas domes 2000.gada 20.aprīļa saistošajos noteikumos Nr.3 "Par nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanu un atvieglojumu piešķiršanas kārtību Daugavpilī"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 14.p.1.d.3.p. un 45.p. un likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 5.p.3.d.

Veikt šādus grozījumus Daugavpils pilsētas domes 2000.gada 20.aprīļa saistošajos noteikumos Nr.3 "Par nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanu un atvieglojumu piešķiršanas kārtību Daugavpilī":

1. Izteikt Noteikumu 1.1. punktu šādā redakcijā:

"Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā var piešķirt atvieglojumus atsevišķām nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju kategorijām Daugavpils pilsētā."

2. Noteikumu 2.daļā "Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršana" teikumu "Nekustamā īpašuma nodokļa summa ir samazināta:" aizstāt ar teikumu "Daugavpils pilsētas dome uz fiziskas vai juridiskas personas - nodokļa maksātāja - motivēta iesnieguma pamata var piešķirt sekojošus nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus:"

3. Noteikumu 2.1.3.apakšpunktu izteikt šādā redakcijā:

"2.1.3. nestrādājošam pensionāram, kurš dzīvo viens un kura pensija nepārsniedz Ls 75 mēnesī"

4. Noteikumu 2.1.4.apakšpunktu izteikt šādā redakcijā:

"2.1.4. nestrādājošiem pensionāriem, kuri dzīvo vieni un kuru pensija nepārsniedz Ls 70 mēnesī uz vienu pensionāru"

5. Noteikumu 2.5.punktu izteikt šādā redakcijā:

"2.5. Juridiskām personām par strādājošo skaita palielināšanu virs 5 cilvēkiem iepriekšējā pārskata gadā, ar nosacījumu, ka šo strādājošo deklarētā dzīvesvieta reģistrēta Daugavpils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā, un vidējais algas līmenis iepriekšējā pārskata gadā nav zemāks par vidējo mēneša bruto darba samaksu sabiedriskajā sektorā Daugavpilī. Vidējo strādnieku skaita palielinājumu aprēķina salīdzinot strādājošo skaitu divos iepriekšējos pārskata gados. Vidējo mēneša bruto darba samaksu sabiedriskajā sektorā Daugavpilī nosaka pēc LR Centrālās statistikas pārvaldes rīcībā esošiem datiem par darba samaksu iepriekšējā gadā.

piešķirt atvieglojumu 50%, bet ne vairāk kā Ls 200 par vienu darba vietu."

6. Noteikumu 3.daļu "Kārtība, kādā var saņemt nodokļu atvieglojumu un samaksas termiņa pagarināšanu" izteikt jaunā redakcijā:

"3.1. Nodokļa maksātājam jāiesniedz Daugavpils pilsētas domē motivēts rakstveida iesniegums par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojuma piešķiršanu vai nodokļu maksāšanas termiņu pagarināšanu. Nodokļa maksātajiem iesniegumam jāpievieno apliecinoši dokumenti saskaņā ar pielikumu.

3.2. Iesniegumu par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojuma piešķiršanu pēdējais iesniegšanas termiņš - tekošā gada 1.jūlijs (punkts stājas spēkā ar 01.01.2006.).

3.3. Nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju motivētus rakstveida iesniegumus par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu šo noteikumu paredzētajos gadījumos izskata ar Daugavpils pilsētas domes lēmumu izveidota Nekustamā īpašuma nodokļa un zemes nomas atvieglojumu piešķiršanas komisija, kas sagatavo lēmumprojektu izskatīšanai Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejā. Pēc izskatīšanas kārtējā Finanšu komitejas sēdē virza iepriekšminēto lēmumprojektu uz Domes sēdi attiecīgā lēmuma pieņemšanai.

3.4. Lēmumu par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojuma piešķiršanu vai motivētu atteikumu pieņem viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas dienas.

3.5. Lēmumu var pārsūdzēt viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās brīža, iesniedzot pieteikumu Administratīvajā rajona tiesā (Antonijas ielā 6, Rīgā, LV-1010)."

7. Saistošo noteikumu pielikumu "PIELIKUMS" Daugavpils pilsētas domes 2000.gada 20.aprīļa saistošajiem noteikumiem Nr.3 (protokols Nr.8, 11.§) izteikt jaunā redakcijā:

"Daugavpils pilsētas domes 2000.gada 20.aprīļa saistošajos noteikumos Nr.3 "Par nekustamā īpašuma atvieglojumu piešķiršanas kārtību Daugavpilī" minētiem maksātāju iesniegumiem pievienojami sekojoši dokumenti:

2.1.punktā minētajām personām - deklarētās dzīvesvietas izziņa,

2.1.1. un 2.1.2. apakšpunktā minētajām personām - Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu komisijas (VDEĀK) izziņas kopija vai invalīda apliecības kopija; Bāriņtiesas izsniegts dokuments par aizbildņa statusa piešķiršanu;

2.1.3. un 2.1.4. apakšpunktā minētajām personām - pensionāra apliecības kopija vai Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras izziņa par pensijas apmēru;

2.1.5. un 2.1.6. apakšpunktā minētajām personām - Sociālo lietu pārvaldes izziņa par trūcīgās ģimenes statusa piešķiršanu un bērna (-u) dzimšanas apliecības kopiju (-as);

2.1.7. apakšpunktā minētajām personām - Nodarbinātības valsts aģentūras izziņa;

2.2. punktā minētajām personām - automobiļa ar rokas vadāmību tehniskās pases kopija;

2.4. punktā minētajām personām - dokumentus, kas apliecina, ka uzņēmumā strādājošo invalīdu skaits ne mazāks par 50% no kopējā darbinieku skaita;

2.5. punktā minētajām personām:

- LR Uzņēmumu reģistra (Komercreģistra) reģistrācijas apliecība,

- izziņa no Valsts ieņēmumu dienesta par kapitālsabiedrības (un citas juridiskās personas) vidējo strādājošo skaitu, vidējo darba algu un vidējo iedzīvotāju ienākuma nodokli par diviem iepriekšējiem salīdzināmiem pārskata gadiem laika periodos no 1.janvāra līdz 31.decembrim,

- izziņa no Valsts ieņēmumu dienesta, ka nodokļa maksātājam nav nodokļu parādu,

- juridiskas personas apliecināta izziņa, ka strādājošo deklarētā dzīvesvieta reģistrēta Daugavpils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā;

2.7. punktā minētajām personām - LR Uzņēmumu reģistra (Komercreģistra) reģistrācijas apliecība; Būvvaldē noteiktais, Valsts zemes dienestā kadastra reģistrā reģistrētais nekustamā īpašuma lietošanas mērķis."

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja R.Strode

29.12.2005