Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2006. gada 4. aprīļa noteikumus Nr. 255 "Kārtība, kādā piešķiramas valsts mērķdotācijas pašvaldību apvienošanās projektu sagatavošanai".

Ministru kabineta noteikumi Nr.950

Rīgā 2005.gada 13.decembrī (prot. Nr.74 54.§)

Kārtība, kādā piešķiramas valsts mērķdotācijas pašvaldību apvienošanās projektu sagatavošanai

Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts budžetu 2005.gadam" 3.panta 7.punktu

 

1.Noteikumi nosaka kārtību, kādā piešķiramas valsts mērķdotācijas pašvaldību apvienošanās projektu sagatavošanai (turpmāk - mērķdotācija).

2.Mērķdotācijas apmērs nepārsniedz 10000latu.

3.Mērķdotāciju attiecīgajai pašvaldībai piešķir un izmaksā, pamatojoties uz reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra (turpmāk - ministrs) rīkojumu.

4.Lai saņemtu mērķdotāciju, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā (turpmāk - ministrija) iesniedzami šādi dokumenti:

4.1. pašvaldību grupas pieteikums apvienošanās projekta sagatavošanai;

4.2.attiecīgajā pašvaldību grupā ietilpstošo pašvaldību domju (padomju) lēmumi par apvienošanās projekta sagatavošanas uzdošanu vienai no tām;

4.3.attiecīgās pašvaldības domes (padomes) lēmums par apņemšanos sagatavot apvienošanās projektu saskaņā ar Administratīvi teritoriālās reformas likuma 8.pantu;

4.4.apvienošanās projekta izstrādes izdevumu tāme un priekšlikumi par projekta izpildes termiņu, kas nevar būt garāks par sešiem mēnešiem no mērķdotācijas piešķiršanas dienas.

5.Mērķdotāciju piešķir pašvaldību grupai, ja ministrijā ir saņemti šo noteikumu 4.punktā minētie dokumenti, ir saņemts pozitīvs Administratīvi teritoriālās reformas padomes (turpmāk - padome) atzinums par mērķdotācijas piešķiršanu un apvienošanās projekta izstrāde atbilst Administratīvi teritoriālās reformas likuma 2.pantā noteiktajam reformas mērķim.

6.Ministrija šo noteikumu 4.punktā minētos dokumentus iesniedz padomei, kura izvērtē pieteikuma atbilstību Administratīvi teritoriālās reformas likuma 2.pantā noteiktajam reformas mērķim.

7.Ja padome atzīst, ka pašvaldību grupas pieteikums atbilst Administra­tīvi teritoriālās reformas likuma 2.pantā noteiktajam reformas mērķim, ministrija divu nedēļu laikā pēc padomes atzinuma saņemšanas sagatavo ministra rīkojuma projektu par mērķdotācijas piešķiršanu saskaņā ar valsts pamatbudžeta program­mas 06.00.00 "Mērķdotācijas pašvaldību apvienošanās (sadarbības) projektu sagatavošanai un administratīvo teritoriju izpētei" finansēšanas plānu.

8.Ja padome atzīst, ka pieteikums neatbilst Administratīvi teritoriālās reformas likuma 2.pantā noteiktajam reformas mērķim, ministrs nosūta attiecī­gajām pašvaldībām pamatotu atteikumu piešķirt mērķdotāciju.

9.Ja valsts budžetā apvienošanās projekta sagatavošanai paredzētie finanšu līdzekļi ir izlietoti, padome izvērtē iesniegtos dokumentus, bet ministrs rīkojumu par mērķdotācijas piešķiršanu paraksta pēc attiecīgā finansējuma piešķiršanas budžeta programmā.

10.Ja pašvaldību grupai par apvienošanās projektu mērķdotācija jau bijusi piešķirta agrāk, šo noteikumu 2.punktā minēto mērķdotāciju pašvaldībai nepiešķir.

11.Ministra parakstīto rīkojumu par mērķdotācijas piešķiršanu ministrija piecu darbdienu laikā nosūta attiecīgajām pašvaldībām.

12.Pamatojoties uz ministra rīkojumu par mērķdotācijas piešķiršanu, ministrija divu nedēļu laikā pārskaita attiecīgās pašvaldības budžetā 40% no noteiktās mērķdotācijas summas. Atlikušos 60% no noteiktās mērķdotācijas summas pārskaita pēc tam, kad ministrijā iesniegts izstrādātais apvienošanās projekts un projektā ietverto pašvaldību domju (padomju) lēmumi par apvienošanos.

13.Ministrija divas reizes gadā informē Ministru kabinetu par pašvaldību apvienošanās projektu sagatavošanai piešķirto mērķdotāciju izlietojumu.

14.Mērķdotācijas saņēmējs reizi divos mēnešos iesniedz ministrijā pārskatu par projekta izstrādes gaitu un grafiku, kā arī mērķdotācijas izlietojumu.

Ministru prezidenta vietā - iekšlietu ministrs Dz.Jaundžeikars

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs M.Kučinskis

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2005.gada 21.decembri.

21.12.2005