Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2006. gada 29. augusta noteikumus Nr. 711 "Kārtība, kādā pašvaldības izvēlas piedāvājumus un slēdz līgumus par dzīvojamās mājas vai dzīvojamās telpas nomu".

Ministru kabineta noteikumi Nr.655

Rīgā 2005.gada 30.augustā (prot. Nr.49 21.§)

Kārtība, kādā pašvaldības slēdz līgumus par dzīvojamās mājas vai dzīvojamās telpas nomu

Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa
jautājumu risināšanā
" 19.1 panta otro daļu

 

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā pašvaldības izvēlas atbilstošākos dzīvojamo māju īpašnieku vai valdītāju (arī ar valsts kapitālsabiedrību) (turpmāk- īpašnieks) piedāvājumus par tiem piederošu vai to valdījumā esošu neizīrētu dzīvojamo māju vai atsevišķu neizīrētu dzīvojamo telpu (turpmāk- īpašums) iznomāšanu pašvaldībām, kā arī kārtību, kādā slēdz nomas līgumus ar dzīvojamo māju īpašniekiem.

2. Pašvaldība atbilstošākos īpašnieku piedāvājumus izvēlas likumā "Par iepirkumu valsts vai pašvaldību vajadzībām" noteiktajā kārtībā, ievērojot šajos noteikumos noteiktos nosacījumus.

3. Pašvaldība lēmumā par iepirkuma organizēšanu īpašuma (īpašumu) nomai norāda:

3.1. īpašuma nepieciešamības pamatojumu;

3.2. iepirkuma metodi;

3.3. pretendentiem izvirzāmās prasības (tajā skaitā līgumsaistību nosacījumus par pašvaldības tiesībām iznomāto īpašumu izmantot palīdzības sniegšanai dzīvokļu jautājumu risināšanā un pretendentiem izvirzāmos nosacījumus attiecībā uz līgumsaistībām ar pašvaldības palīdzības saņēmējiem);

3.4. nepieciešamo īpašumu skaitu, platību, istabu skaitu, prasības īpašuma labiekārtojumam;

3.5. kārtību un veidu, kādā tiks maksāts par īpašuma nomu;

3.6. citus iepirkuma līguma noteikumus, kas nepieciešami, lai nodrošinātu likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" III nodaļā noteiktās palīdzības sniegšanu.

4. Lēmumu par iepirkuma organizēšanu īpašuma (īpašumu) nomai pašval­dība izziņo likumā "Par iepirkumu valsts vai pašvaldību vajadzībām" noteiktajā kārtībā.

5. Papildus likumā "Par iepirkumu valsts vai pašvaldību vajadzībām" noteiktajām prasībām īpašuma nomas līgumā iekļauj šādu informāciju:

5.1. iznomājamo īpašumu skaits, platība, labiekārtojums, istabu skaits, stāvi, kuros īpašumi atrodas;

5.2. nomas līguma termiņš;

5.3. nomas maksas apmērs un norēķināšanās kārtība;

5.4. noteikumi par telpu īres tiesību nodošanu pašvaldības palīdzības saņēmējiem (piemēram, īres līgumu slēgšanas kārtība, īres maksas un maksas par īrnieka saņemtajiem pakalpojumiem iekasēšanas kārtība);

5.5. pašvaldības pilnvarotā persona, kura slēgs dzīvojamās telpas īres līgumu un/vai uzraudzīs šī līguma izpildi;

5.6. noteikumi par līguma nostiprināšanu zemesgrāmatā;

5.7. īpašumu apdrošināšanas noteikumi;

5.8. noteikumi par nomas līguma izbeigšanos;

5.9. līguma laušanas nosacījumi un sekas, kuras iestājas, pašvaldībai laužot līgumu ar īpašnieku vai īpašniekam laužot līgumu ar pašvaldību.

6. Pašvaldība likumā "Par iepirkumu valsts vai pašvaldību vajadzībām" noteiktajā kārtībā nodrošina, lai informācija par līguma slēgšanu un pretendenta izvēli būtu publiski pieejama.

7. Valsts aģentūra "Mājokļu aģentūra" apkopo pašvaldību sniegto infor­māciju par tām iznomātajiem īpašumiem un reizi pusgadā iesniedz Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra vietā - finanšu ministrs O.Spurdziņš

02.09.2005