Šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzināt vairāk.

Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.659

Rīgā 2005.gada 30.augustā (prot. Nr.49 29.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos"
Izdoti saskaņā ar Augu aizsardzības likuma 5.panta 4.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 119.nr.; 2004, 50.nr.; 2005, 4.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā vārdus:

1.1. "Logana ogas" ar vārdu "loganogas";

1.2. "licijas" ar vārdu "liči" (attiecīgā locījumā);

1.3. "nakteņu augi" ar vārdiem "nakteņu dzimtas augi";

1.4. "gurķi" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "garaugļu gurķi";

1.5. "kabači" ar vārdiem "īsaugļu gurķi";

1.6. "krustziežu dārzeņi" ar vārdiem "krustziežu dzimtas dārzeņi";

1.7."ziedošie krustzieži" ar vārdiem "ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi";

1.8. "sparģeļkāposti" ar vārdiem "brokoļi (sparģeļkāposti)";

1.9. "galviņu krustzieži" ar vārdiem "krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi";

1.10. "rožu kāposti (Briseles)" ar vārdiem "rožkāposti (Briseles kāposti)";

1.11. "lapu krustzieži" ar vārdiem "krustziežu dzimtas lapu dārzeņi";

1.12. "Ķīnas kāposti" ar vārdiem "Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti";

1.13. "virziņkāposti (Savojas)" ar vārdiem "lapu kāposti".

2. Izteikt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām šādā redakcijā:

"Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvām

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no:

1) Padomes 1976.gada 23.novembra Direktīvas 76/895/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu augļos un dārzeņos un uz tiem;

2) Komisijas 1980.gada 28.marta Direktīvas 80/428/EEK, ar ko groza II pielikumu Padomes Direktīvai 76/895/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu augļos un dārzeņos un uz tiem;

3) Padomes 1981.gada 9.februāra Direktīvas 81/36/EEK, ar ko groza II pielikumu Direktīvai 76/895/EEK par maksimāli pieļaujamo pesticīdu atlikumu līmeņu noteikšanu augļos un dārzeņos un uz tiem;

4) Padomes 1982.gada 19.jūlija Direktīvas 82/528/EEK, ar ko groza Direktīvas 76/895/EEK II pielikumu par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu augļos un dārzeņos un uz tiem;

5) Padomes 1986.gada 24.jūlija Direktīvas 86/362/EEK par pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās;

6) Padomes 1988.gada 16.maija Direktīvas 88/298/EEK, ar ko groza II pielikumu Direktīvai 76/895/EEK un 86/362/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu attiecīgi augļos un dārzeņos un uz tiem un graudaugos un uz tiem;

7) Padomes 1989.gada 6.marta Direktīvas 89/186/EEK, ar ko groza II pielikumu Direktīvai 76/895/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu augļos un dārzeņos un uz tiem;

8) Padomes 1990.gada 27.novembra Direktīvas 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu konkrētos augu izcelsmes produktus un uz tiem, ieskaitot augļus un dārzeņus;

9) Padomes 1993.gada 29.jūnija Direktīvas 93/57/EEK, ar ko groza pielikumus Direktīvām 86/362/EEK un 86/363/EEK attiecībā uz pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamā daudzuma noteikšanu attiecīgi labībā un uz tās un dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem;

10) Padomes 1993.gada 29.jūnija Direktīvas 93/58/EEK, ar ko groza II pielikumu Direktīvai 76/895/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu augļos un dārzeņos un uz tiem un pielikumu Direktīvai 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu dažos augu izcelsmes produktos, to skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem, un kura paredz maksimāli pieļaujamo daudzumu pirmā saraksta izstrādi;

11) Padomes 1994.gada 23.jūnija Direktīvas 94/29/EK, ar ko groza pielikumus Direktīvām 86/362/EEK un 86/363/EEK attiecībā uz pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamā daudzuma noteikšanu attiecīgi labībā un uz tās un dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem;

12) Padomes 1994.gada 23.jūnija Direktīvas 94/30/EK, ar ko groza II pielikumu Direktīvai 90/642/EEK par maksimāli pieļaujamo pesticīdu atlieku daudzumu noteikšanu dažos augu izcelsmes produktos un uz tiem, ieskaitot augļus un dārzeņus, un paredz maksimāli pieļaujamo daudzumu saraksta izveidi;

13) Padomes 1995.gada 17.jūlija Direktīvas 95/38/EK, ar ko groza I un II pielikumu Direktīvai 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimālā pieļaujamā daudzuma noteikšanu konkrētos augu izcelsmes produktos un uz tiem, ieskaitot augļus un dārzeņus, un ar ko paredz maksimālo pieļaujamo daudzumu saraksta izveidi;

14) Padomes 1995.gada 17.jūlija Direktīvas 95/39/EK, ar ko groza pielikumus Direktīvām 86/362/EEK un 86/363/EEK attiecībā uz pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamā daudzuma noteikšanu attiecīgi labībā un uz tās un dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem;

15) Padomes 1995.gada 29.novembra Direktīvas 95/61/EK, ar ko groza II pielikumu Direktīvai 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu dažos augu izcelsmes produktos, to skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;

16) Padomes 1996.gada 21.maija Direktīvas 96/32/EK, ar ko groza II pielikumu Direktīvai 76/895/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu augļos un dārzeņos un uz tiem un II pielikumu Direktīvai 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu dažos augu izcelsmes produktos, to skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem, un kura paredz maksimāli pieļaujamo daudzumu saraksta izstrādi;

17) Padomes 1996.gada 21.maija Direktīvas 96/33/EK, ar ko groza pielikumus Direktīvām 86/362/EEK un 86/363/EEK attiecībā uz pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamā daudzuma noteikšanu attiecīgi labībā un uz tās un dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem;

18) Padomes 1997.gada 25.jūnija Direktīvas 97/41/EEK, ar ko groza Direktīvu 76/895/EEK, Direktīvu 86/362/EEK, Direktīvu 86/363/EEK un Direktīvu 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimālo pieļaujamo daudzumu noteikšanu augļos un dārzeņos, labībā, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un dažos augu izcelsmes produktos, ieskaitot augļus un dārzeņus, un attiecīgi uz tiem;

19) Komisijas 1997.gada 15.decembra Direktīvas 97/71/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem, kā arī dažos augu izcelsmes produktos, to skaitā attiecīgi augļos un dārzeņos un uz tiem;

20) Komisijas 1998.gada 27.oktobra Direktīvas 98/82/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvās 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par maksimāli pieļaujamo pesticīdu atlieku līmeņu noteikšanu attiecīgi graudaugos un uz tiem, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem, kā arī dažos augu izcelsmes produktos, tajā skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;

21) Komisijas 1999.gada 24.jūnija Direktīvas 1999/65/EK, ar ko groza Padomes Direktīvas 86/362/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu attiecīgi labībā un uz tās un dažos augu izcelsmes produktos, to skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;

22) Komisijas 1999.gada 14.jūlija Direktīvas 1999/71/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem, kā arī dažos augu izcelsmes produktos, to skaitā attiecīgi augļos un dārzeņos un uz tiem;

23) Komisijas 2000.gada 28.aprīļa Direktīvas 2000/24/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvās 76/895/EEK, 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par maksimāli pieļaujamo pesticīdu atlieku līmeņu noteikšanu, attiecīgi graudaugos un uz tiem, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem, kā arī dažos augu izcelsmes produktos, tajā skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;

24) Komisijas 2000.gada 22.jūnija Direktīvas 2000/42/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem, un dažos augu izcelsmes produktos, tajā skaitā attiecīgi augļos un dārzeņos un uz tiem;

25) Komisijas 2000.gada 25.jūlija Direktīvas 2000/48/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu attiecīgi labībā un uz tās un dažos augu izcelsmes produktos, tajā skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;

26) Komisijas 2000.gada 22.septembra Direktīvas 2000/57/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvai 76/895/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu attiecīgi augļos un dārzeņos un uz tiem, augu izcelsmes produktos, to skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;

27) Komisijas 2000.gada 22.septembra Direktīvas 2000/58/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvās 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par maksimāli pieļaujamo pesticīdu atlieku līmeņu noteikšanu, attiecīgi graudaugos un uz tiem, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem, kā arī dažos augu izcelsmes produktos, tajā skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;

28) Komisijas 2000.gada 18.decembra Direktīvas 2000/81/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu attiecīgi labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem, kā arī dažos augu izcelsmes produktos, to skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;

29) Komisijas 2000.gada 20.decembra Direktīvas 2000/82/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 76/895/EEK, 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu attiecīgi augļos un dārzeņos un uz tiem, labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes produktos un uz tiem un dažos augu izcelsmes produktos, to skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;

30) Komisijas 2001.gada 11.maija Direktīvas 2001/35/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvai 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamā daudzuma noteikšanu dažos augu izcelsmes produktos, tostarp augļos un dārzeņos un uz tiem;

31) Komisijas 2001.gada 23.maija Direktīvas 2001/39/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu attiecīgi labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem, kā arī dažos augu izcelsmes produktos, to skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;

32) Komisijas 2001.gada 28.jūnija Direktīvas 2001/48/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimālo līmeņu noteikšanu attiecīgi labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem, kā arī noteiktos augu izcelsmes produktos, tostarp augļos un dārzeņos un uz tiem;

33) Komisijas 2001.gada 25.jūlija Direktīvas 2001/57/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimālo līmeņu noteikšanu attiecīgi labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem, kā arī noteiktos augu izcelsmes produktos, tostarp augļos un dārzeņos un uz tiem;

34) Komisijas 2002.gada 30.janvāra Direktīvas 2002/5/EK, ar ko groza II pielikumu Padomes Direktīvai 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimālā pieļaujamā daudzuma noteikšanu konkrētos augu izcelsmes produktos un uz tiem, ieskaitot augļus un dārzeņus;

35) Komisijas 2002.gada 26.februāra Direktīvas 2002/23/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu attiecīgi labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem un dažos augu izcelsmes produktos, to skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;

36) Komisijas 2002.gada 17.maija Direktīvas 2002/42/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz pesticīdu (bentazona un piridāta) atliekvielu maksimāli pieļaujamā daudzuma noteikšanu labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem un dažos augu izcelsmes produktos, tajā skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;

37) Padomes 2002.gada 11.jūlija Direktīvas 2003/63/EK, ar ko nosaka Kopienas paraugu ņemšanas metodes pesticīdu atlieku oficiālajai kontrolei augu un dzīvnieku izcelsmes produktos un uz to virsmas un ar ko atceļ direktīvu 79/700/EEK;

38) Komisijas 2002.gada 16.jūlija Direktīvas 2002/66/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvās 76/895/EEK, 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK attiecīgi par pesticīdu atlieku maksimālo līmeņu noteikšanu augļos un dārzeņos un uz tiem, labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes produktos un uz tiem, kā arī dažos augu izcelsmes produktos, tajā skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;

39) Komisijas 2002.gada 19.augusta Direktīvas 2002/71/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvās 76/895/EEK, 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atliekvielu (formotiona, dimetoāta un oksidemetonmetila) maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem un dažos augu izcelsmes produktos, tajā skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;

40) Komisijas 2002.gada 6.septembra Direktīvas 2002/76/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atliekvielu (metsulfuronmetila) maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās, kā arī dažos augu izcelsmes produktos, tajā skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;

41) Komisijas 2002.gada 2.oktobra Direktīvas 2002/79/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 76/895/EEK, 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes produktos un uz tiem, kā arī dažos augu izcelsmes produktos, to skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;

42) Komisijas 2002.gada 16.decembra Direktīvas 2002/97/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz pesticīdu (2,4-D, triasulfurona un tifensulfurona metila) atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem un dažos augu izcelsmes produktos, to skaitā augļos un dārzeņos un uz tiem;

43) Komisijas 2002.gada 20.decembra Direktīvas 2002/100/EK, ar ko groza Padomes Direktīvu 90/642/EEK par azoksistrobīna maksimālajiem pieļaujamajiem atlieku daudzumiem;

44) Komisijas 2003.gada 18.jūlija Direktīvas 2003/60/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 76/895/EEK, 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK attiecīgi par konkrētu pesticīdu atlieku maksimālo pieļaujamo daudzumu noteikšanu labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem, kā arī noteiktos augu izcelsmes produktos, ietverot augļus un dārzeņus un uz tiem;

45) Komisijas 2003.gada 20.jūnija Direktīvas 2003/62/EK, ar ko groza Padomes Direktīvas 86/362/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz heksakonazola, klofentezīna, miklobutanila un prohlorāza atlieku maksimāli pieļaujamajiem daudzumiem;

46) Komisijas 2003.gada 11.jūlija Direktīvas 2003/69/EK, ar ko groza pielikumu Padomes Direktīvai 90/642/EEK attiecībā uz hlormekvata, lambda-cihalotrīna, krezoksimmetila, azoksistrobīna un dažu ditiokarbamātu maksimālajiem atlieku līmeņiem;

47) Komisijas 2003.gada 3.decembra Direktīvas 2003/113/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par konkrētu pesticīdu atlieku maksimālo pieļaujamo daudzumu noteikšanu attiecīgi labībā un uz tās, dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktos un uz tiem, kā arī konkrētos augu izcelsmes produktos un uz tiem, ieskaitot augļus un dārzeņus;

48) Komisijas 2003.gada 5.decembra Direktīvas 2003/118/EK, ar ko groza Padomes Direktīvu 76/895/EEK, 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK pielikumus attiecībā uz acefāta, 2,4-D un parationmetila maksimālajiem atlieku līmeņiem;

49) Komisijas 2004.gada 9.janvāra Direktīvas 2004/2/EK, ar ko groza Padomes Direktīvas 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK par fenamifosa maksimālo atlieku līmeni;

50) Komisijas 2004.gada 23.aprīļa Direktīvas 2004/59/EK, ar ko groza Padomes Direktīvu 90/642/EEK attiecībā uz tajā noteikto maksimālo brompropilāta atlieku līmeni;

51) Komisijas 2004.gada 26.aprīļa Direktīvas 2004/61/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz maksimālajiem atlieku līmeņiem konkrētiem pesticīdiem, kurus aizliegts lietot Eiropas Kopienā;

52) Komisijas 2004.gada 24.septembra Direktīvas 2004/95/EK, ar ko groza Padomes Direktīvu 90/642/EEK attiecībā uz tajā noteikto bifentrīna un famoksadona atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu;

53) Komisijas 2004.gada 15.decembra Direktīvas 2004/115/EK, ar ko groza Padomes Direktīvu 90/642/EEK attiecībā uz tajā noteikto dažu pesticīdu atlieku maksimāli pieļaujamo daudzumu."

3. Izteikt 3.pielikuma 2.5.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.5. Metamidofoss, procimidons, manebs, mankocebs, metirāms, propinebs un cinebs

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas
maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Metamidofoss

Procimidons

Manebs, mankocebs,
metirāms, propinebs,
cinebs*2

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

1.1.

citrusaugļi:

0,2

0,02*

5

apelsīni

citroni

greipfrūti

laimi

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

pampelmūzes

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,01*

0,05*

0,1*

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

0,05*

3

āboli

0,02*

aivas

0,02*

bumbieri

1

pārējie

0,02*

1.4.

kauliņaugļi:

aprikozes

0,1*

2

ķirši

0,01*

0,02*

1

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

0,05*

2

plūmes

0,3*

1

pārējie

0,01*

2

0,05*

1.5.

ogas un sīkie augļi:

1.5.1.

vīnogas:

0,01*

5

2

galda vīnogas

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

0,01*

5

2

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

0,01*

0,05*

avenes

10

kazenes

loganogas

pārējās

0,02*

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

0,01*

0,02*

dzērvenes

mellenes

ērkšķogas

5

jāņogas (sarkanās un baltās)

5

upenes

5

pārējās

0,05*

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,01*

0,02*

0,05*

1.6.

dažādi augļi:

0,01*

ananasi

avokado

banāni

dateles

granāti

kivi augļi

5

kumkvats

liči

mango

olīvas

5

pasiflora

vīģes

pārējie

0,02*

0,05*

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,01*

0,02*

galda bietes

batātes

burkāni

0,2

saldie kartupeļi

kāļi

mārrutki

pastinaki

plostbārdis

0,2

redīsi, rutki

2

sakņu pētersīļi

selerijas

0,2

topinambūrs

rāceņi

pārējie

0,05*

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,01*

ķiploki

0,2

0,5

sīpoli

0,2

0,5

šalotes

0,2

0,5

vasaras sīpoli

1

pārējie

0,02*

0,05*

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

2

baklažāni

0,2

paprika

0,01*

tomāti

0,5

3

pārējie

0,01*

2

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

1

garaugļu gurķi

1

0,5

īsaugļu gurķi

2

cukini

2

pārējie

0,01*

0,05*

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

0,01*

1

0,5

arbūzi

melones

ķirbji

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

0,01*

0,02*

0,05*

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,5*

0,02*

1

brokoļi (sparģeļkāposti)

ziedkāposti

pārējie

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

0,5

0,02*

1

rožkāposti (Briseles kāposti)

galviņkāposti

pārējie

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

0,01*

0,02*

Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti

lapu kāposti

2

pārējie

0,5

2.4.4.

kolrābji

0,01*

0,02*

0,1*

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

5

5

kreses

salāti

0,2

salātu baldriņi

endīvijas

pārējie

0,01*

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

0,01*

0,02*

0,05*

spināti

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

0,01*

0,02*

0,3

2.5.4.

lapu cigoriņi

0,01*

2

0,2

2.5.5.

garšaugi:

0,01*

0,02*

5

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

pupas (ar pākstīm)

0,5*

2

1

pupas (bez pākstīm)

0,02*

0,1

zirņi (ar pākstīm)

0,5*

1

1

zirņi (bez pākstīm)

0,3*

0,1

pārējie

0,01*

0,02*

0,05*

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,02*

artišoki

0,1*

fenhelis

puravi

0,01*

3

rabarberi

selerijas

0,5

lapu artišoki

sparģeļi

pārējie

0,01*

0,05*

2.8.

sēnes:

0,01*

0,02*

0,05*

kultivētās sēnes

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,01*

0,05*

lēcas

pupas

zirņi

0,2*

pārējie

0,02*

4.

Eļļas augi:

kokvilnas sēklas

0,1

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

1

0,5

saulespuķu sēklas

0,1*

sinepju sēklas

sezama sēklas

sojas pupas

1

zemesrieksti

pārējie

0,01*

0,05*

0,1*

5.

Kartupeļi:

0,01*

0,02*

0,1

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*

0,1*

0,1*

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

2

0,1*

25"

4. Izteikt 3.pielikuma 2.15.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.15. Dikofols, azoksistrobīns un metilkrezoksims

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Dikofols

Azoksistrobīns

Metilkrezoksims

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

1.1.

citrusaugļi:

2

1

1

apelsīni

citroni

greipfrūti

laimi

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

pampelmūzes

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,05*

0,1*

0,1*

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

0,02*

0,05*

0,2

āboli

aivas

bumbieri

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

0,02*

0,05*

0,05*

aprikozes

ķirši

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

plūmes

pārējie

1.5.

ogas un sīkie augļi:

1.5.1.

vīnogas:

2

2

1

galda vīnogas

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

0,02*

2

1p

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

0,02*

0,05*

avenes

3

kazenes

3

loganogas

pārējās

0,05*

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

0,02*

0,05*

dzērvenes

mellenes

ērkšķogas

1

jāņogas (sarkanās un baltās)

1

upenes

1

pārējās

0,05*

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,02*

0,05*

0,05*

1.6.

dažādi augļi:

0,02*

ananasi

avokado

banāni

2

dateles

granāti

kivi augļi

kumkvats

liči

mango

olīvas

0,2

pasiflora

vīģes

pārējie

0,05*

0,05*

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,02*

0,05*

galda bietes

batātes

burkāni

0,2

jamss

kāļi

mārrutki

0,2

pastinaki

0,2

plostbārdis

0,2

redīsi, rutki

sakņu pētersīļi

0,2

selerijas

0,3

topinambūrs

rāceņi

pārējie

0,05*

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,02*

0,05*

ķiploki

sīpoli

šalotes

vasaras sīpoli

2

pārējie

0,05*

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

2

baklažāni

0,5

paprika

1

tomāti

1

0,5

pārējie

0,02*

0,05*

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,2

1

0,05*

garaugļu gurķi

īsaugļu gurķi

cukini

pārējie

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

0,5

0,5

0,2

arbūzi

melones

ķirbji

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

0,02*

0,05*

0,05*

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,02*

0,05*

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

brokoļi (sparģeļkāposti)

0,5

ziedkāposti

0,5

pārējie

0,05*

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

rožkāposti (Briseles kāposti)

0,1

galviņkāposti

0,3

pārējie

0,05*

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

5

Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti

lapu kāposti

pārējie

2.4.4.

kolrābji

0,2

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

0,02*

0,05*

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

3

kreses

salāti

salātu baldriņi

endīvijas

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

0,05*

spināti

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

0,05*

2.5.4.

lapu cigoriņi

0,2

pārējie

2.5.5.

garšaugi:

3

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,02*

0,05*

pupas (ar pākstīm)

1

pupas (bez pākstīm)

0,2

zirņi (ar pākstīm)

0,5

zirņi (bez pākstīm)

0,2

pārējie

0,05*

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,02*

0,05*

artišoki

fenhelis

puravi

0,1

rabarberi

selerijas

5

lapu artišoki

1

sparģeļi

pārējie

0,05*

2.8.

sēnes:

0,02*

0,05*

0,05*

kultivētās sēnes

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,02*

0,1

0,05*

lēcas

pupas

zirņi

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,1*

kokvilnas sēklas

0,1

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

0,5

saulespuķu sēklas (nelobītas)

saulespuķu sēklas (izlobītas)

sezama sēklas

sojas pupas

0,5

zemesrieksti

pārējie

0,05*

0,05*

5.

Kartupeļi:

0,02*

0,05*

0,05*

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

20

0,1

0,1*

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

50

20

0,1*"

5.Aizstāt 3.pielikuma 2.27.apakšnodaļas nosaukumā un 4.ailes nosau­kumā vārdu "metilpirimifoss" ar vārdu "pirimifosmetils".

6. Izteikt 3.pielikuma 2.27.apakšnodaļas 2.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,05*

   

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

 

1

 
 

brokoļi (sparģeļkāposti)

0,2

5

 

ziedkāposti

   
 

pārējie

0,05*

0,05*

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

0,05*

 

0,05*

 

rožkāposti (Briseles kāposti)

2

 

galviņkāposti

 
 

pārējie

0,05*

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapiņu dārzeņi:

0,05*

0,05*

0,05*

 

Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti

 

lapu kāposti

 

pārējie

2.4.4.

kolrābji

0,05*

0,05*

0,05*"

7. Izteikt 3.pielikuma 2.29.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.29. Furatiokarbs, benalaksils un metalaksils

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Furatiokarbs

Benalaksils

Metalaksils*40
(ieskaitot sastāva izomēru maisījumus, ieskaitot M-metalaksilu)

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

     

1.1.

citrusaugļi:

0,05*

0,05*

0,5p2

 

apelsīni

 

citroni

 

greipfrūti

 

laimi

 

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

 

pampelmūzes

 

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,05*

0,05*

0,05* p2

 

Indijas rieksti

 

Brazīlijas rieksti

 

ciedru rieksti

 

kastaņi

 

kokosrieksti

 

lazdu rieksti

 

Makadamijas rieksti

 

mandeles

 

pekanrieksti

 

pistācijas

 

valrieksti

 

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

0,05*

0,05*

1 p2

 

āboli

 

aivas

 

bumbieri

 

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

0,05*

0,05*

0,05* p2

 

aprikozes

 

ķirši

 

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

 

plūmes

 

pārējie

1.5.

ogas un sīkie augļi:

0,05*

   

1.5.1.

vīnogas:

0,2

 
 

galda vīnogas

2 p2

 

vīnogas pārstrādei

1 p2

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

0,05*

0,5 p2

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

 

0,05*

0,05* p2

 

avenes

 

kazenes

 

loganogas

 

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

0,05*

0,05* p2

 

dzērvenes

 

mellenes

 

ērkšķogas

 

jāņogas (sarkanās un baltās)

 

upenes

 

pārējās

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,05*

0,05* p2

1.6.

dažādi augļi:

0,05*

0,05*

0,05* p2

 

ananasi

 

avokado

 

banāni

 

dateles

 

granāti

 

kivi augļi

 

kumkvats

 

liči

 

mango

 

olīvas

     
 

papaija

 

pasiflora

 

vīģes

 

pārējie

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

     

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,05*

0,05*

 
 

galda bietes

 
 

batātes

 
 

burkāni

0,1 p2

 

saldie kartupeļi

 
 

kāļi

 
 

mārrutki

 
 

pastinaki

0,1 p2

 

plostbārdis

 
 

redīsi, rutki

 
 

sakņu pētersīļi

 
 

selerijas

 
 

topinambūrs

 
 

rāceņi

 
 

pārējie

0,05* p2

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,05*

   
 

ķiploki

 

0,5 p2

 

sīpoli

 

0,2

0,5

 

šalotes

 

0,5

 

vasaras sīpoli

 

0,2

 

pārējie

0,05*

0,05*

2.3.

augļu dārzeņi:

0,05*

   

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

   
 

baklažāni

0,2

 
 

paprika

0,2

0,5 p2

 

tomāti

0,2

0,2 p2

 

pārējie

0,05*

0,05* p2

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,05*

 
 

garaugļu gurķi

0,5 p2

 

īsaugļu gurķi

 
 

cukini

 
 

pārējie

0,05* p2

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

     
 

arbūzi

0,1

0,2 p2

 

melones

0,1

0,2 p2

 

ķirbji

   
 

pārējie

0,05*

0,05* p2

2.3.4.

cukurkukurūza

0,05*

0,05* p2

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

 

0,05*

 

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,1

0,1 p2

 

brokoļi (sparģeļkāposti)

 

ziedkāposti

 

pārējie

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

0,05*

 
 

rožkāposti (Briseles kāposti)

 
 

galviņkāposti

1 p2

 

pārējie

0,05* p2

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

0,05*

 
 

Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti

 
 

Lapu kāposti

0,2 p2

 

pārējie

0,05* p2

2.4.4.

kolrābji

0,05*

0,05* p2

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

0,05*

   

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

   
 

kreses

   
 

salāti

0,5

2 p2

 

salātu baldriņi

   
 

endīvijas

 

1 p2

 

pārējie

0,05*

0,05* p2

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

0,05*

0,05* p2

 

spināti

 

biešu lapas (lapu bietes)

 

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

0,05*

0,05* p2

2.5.4.

lapu cigoriņi

0,05*

0,3 p2

2.5.5.

garšaugi:

 

0,05*

1 p2

 

kārveles

 

maurloki

 

pētersīļi

 

seleriju lapas

     
 

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,05*

0,05*

0,05* p2

 

pupas (ar pākstīm)

 

pupas (bez pākstīm)

 

zirņi (ar pākstīm)

 

zirņi (bez pākstīm)

 

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,05*

0,05*

 
 

artišoki

 
 

fenhelis

 
 

puravi

0,2 p2

 

rabarberi

 
 

selerijas

 
 

lapu artišoki

 
 

sparģeļi

 
 

pārējie

0,05* p2

2.8.

sēnes:

0,05*

0,05*

0,05* p2

 

kultivētās sēnes

 

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,05*

0,05*

0,05* p2

 

lēcas

 

pupas

 

zirņi

 

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,05*

0,05*

0,1* p2

 

kokvilnas sēklas

 

linsēklas

 

magoņu sēklas

 

rapšu sēklas

 

saulespuķu sēklas (nelobītas)

 

saulespuķu sēklas (izlobītas)

 

sezama sēklas

 

sinepes

 

sojas pupas

 

zemesrieksti

 

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,05*

0,05*

0,05* p2

 

agrie kartupeļi

 

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*

0,1*

0,1* p2

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

5

0,1*

10 p2"

8. Izteikt 3.pielikuma 2.41.apakšnodaļas 1.5.3. un 1.5.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

 

1

"

 

avenes

 

kazenes

 

loganogas

 

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

1

 

dzērvenes

 

mellenes

 

ērkšķogas

 

jāņogas (sarkanās un baltās)

 

upenes

 

pārējās

9.Aizstāt 3.pielikuma 2.41.apakšnodaļas 7.punkta 4.ailē skaitli "0,1*" ar skaitli "10".

10.Izteikt 3.pielikuma 2.42.apakšnodaļas 1.5.3. un 1.5.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

     
 

avenes

1

 

kazenes

1

 

loganogas

 
 

pārējās

0,02*

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

 
 

dzērvenes

 
 

mellenes

 
 

ērkšķogas

1

 

jāņogas (sarkanās un baltās)

   

1

 

upenes

1

 

pārējās

0,02*"

11. Izteikt 3.pielikuma 2.42.apakšnodaļas 2.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

     
 

galda bietes

 
 

batātes

 
 

burkāni

0,2

 

saldie kartupeļi

 
 

kāļi

 
 

mārrutki

0,2

 

pastinaks

0,2

 

plostbārdis

 
 

redīsi, rutki

 
 

sakņu pētersīļi

0,2

 

selerijas

 
 

topinambūrs

 
 

rāceņi

 
 

pārējie

0,02*"

12. Izteikt 3.pielikuma 2.42.apakšnodaļas 2.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

     

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

 
 

kreses

 
 

salāti

 
 

salātu baldriņi

5

 

endīvijas

 
 

pārējie

0,02*

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

0,02*

 

spināti

 

biešu lapas (lapu bietes)

 

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

0,02*

2.5.4.

lapu cigoriņi

0,02*

2.5.5.

garšaugi:

0,02*

 

kārveles

 

maurloki

 

pētersīļi

 

seleriju lapas

 

pārējie

"

13.Izteikt 3.pielikuma 2.43.apakšnodaļas 1.5.4.apakšpunktu šādā redak­cijā:

"1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

     
 

dzērvenes

   

"

 

mellenes

   
 

ērkšķogas

   
 

jāņogas (sarkanās un baltās)

0,5

 
 

upenes

0,5

 
 

pārējās

0,05*

 

14.Izteikt 3.pielikuma 2.43.apakšnodaļas 2.3.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.3.3.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,1

 

0,05*"

 

arbūzi

 
 

melones

 
 

ķirbji

 
 

pārējie

 

15. Izteikt 3.pielikuma 2.48.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.48. Pikolinafēns, iprovalikarbs un prosulfurons

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Pikolina­fēns

Iprovali­karbs

Prosulfu­rons

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,05*p

0,02*p

1.1.

citrusaugļi:

0,05*p2

apelsīni

citroni

greipfrūti

laimi

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

pampelmūzes

Pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,05* p2

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

0,05* p2

āboli

aivas

bumbieri

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

0,05* p2

aprikozes

ķirši

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

plūmes

pārējie

1.5.

ogas un sīkie augļi:

1.5.1.

vīnogas:

2 p2

galda vīnogas

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

0,05* p2

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

0,05* p2

avenes

kazenes

loganogas

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

0,05* p2

dzērvenes

mellenes

ērkšķogas

jāņogas (sarkanās un baltās)

upenes

pārējās

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,05* p2

1.6.

dažādi augļi:

0,05* p2

ananasi

avokado

banāni

dateles

granāti

kivi augļi

kumkvats

liči

mango

olīvas

pasiflora

vīģes

pārējie

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

0,05*p

0,02*p

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,05* p2

galda bietes

batātes

burkāni

jamss

kāļi

mārrutki

pastinaki

plostbārdis

redīsi, rutki

sakņu pētersīļi

selerijas

topinambūrs

rāceņi

pārējie

2.2.

sīpolu dārzeņi:

ķiploki

sīpoli

0,1 p2

šalotes

vasaras sīpoli

pārējie

0,05* p2

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

baklažāni

paprika

tomāti

1 p2

pārējie

0,05* p2

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

garaugļu gurķi

0,1 p2

īsaugļu gurķi

0,1 p2

cukini

0,1 p2

pārējie

0,05* p2

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

arbūzi

0,2 p2

melones

0,2 p2

ķirbji

pārējie

0,05* p2

2.3.4.

cukurkukurūza

0,05* p2

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,05* p2

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

brokoļi (sparģeļkāposti)

ziedkāposti

pārējie

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

rožkāposti (Briseles kāposti)

galviņkāposti

pārējie

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti

lapu kāposti

pārējie

2.4.4.

kolrābji

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

1 p2

kreses

salāti

salātu baldriņi

endīvijas

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

0,05* p2

spināti

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

0,05* p2

2.5.4.

lapu cigoriņi

0,05* p2

pārējie

2.5.5.

garšaugi:

0,05* p2

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,05* p2

pupas (ar pākstīm)

pupas (bez pākstīm)

zirņi (ar pākstīm)

zirņi (bez pākstīm)

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,05* p2

artišoki

fenhelis

puravi

rabarberi

selerijas

lapu artišoki

sparģeļi

pārējie

2.8.

sēnes:

0,05* p2

kultivētās sēnes

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,05*p

0,05* p2

0,05*p

lēcas

pupas

zirņi

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,1*p

0,1* p2

0,1*p

kokvilnas sēklas

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

saulespuķu sēklas (nelobītas)

saulespuķu sēklas (izlobītas)

sezama sēklas

sojas pupas

zemesrieksti

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,05*p

0,05* p2

0,02*p

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*p

0,1* p2

0,1*p

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,1*p

0,1* p2

0,1*p"

16. Izteikt 3.pielikuma 2.49.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.49. Sulfosulfurons, fenheksamīds un metil-s-acibenzolārs

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Sulfosulfu­rons

Fenheksa­mīds

Metil-s-aciben­zolārs

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,05*p

1.1.

citrusaugļi:

0,05*p2

0,02*p

apelsīni

citroni

greipfrūti

laimi

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

pampelmūzes

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,05* p2

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

0,1*p

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

0,02*p

1.3.

sulīgie augļi:

0,05* p2

āboli

aivas

bumbieri

0,02*p

pārējie

0,02*p

1.4.

kauliņaugļi:

0,02*p

aprikozes

5 p2

ķirši

5 p2

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

5 p2

plūmes

1 p2

pārējie

0,05* p2

1.5.

ogas un sīkie augļi:

0,02*p

1.5.1.

vīnogas:

5 p2

galda vīnogas

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

5 p2

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

10 p2

avenes

kazenes

loganogas

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

5 p2

dzērvenes

mellenes

ērkšķogas

jāņogas (sarkanās un baltās)

upenes

pārējās

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,05* p2

1.6.

dažādi augļi:

ananasi

avokado

banāni

0,1 p

dateles

granāti

kivi augļi

10 p2

kumkvats

liči

mango

0,5 p

olīvas

pasiflora

vīģes

pārējie

0,05* p2

0,02*p

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

0,05*p

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,05* p2

0,02*p

galda bietes

batātes

burkāni

jamss

kāļi

mārrutki

pastinaki

plostbārdis

redīsi, rutki

sakņu pētersīļi

selerijas

topinambūrs

rāceņi

pārējie

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,05* p2

0,02*p

ķiploki

sīpoli

šalotes

vasaras sīpoli

pārējie

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

baklažāni

1 p2

paprika

2 p2

tomāti

1 p2

1 p

pārējie

0,05* p2

0,02*p

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

1 p2

0,02*p

garaugļu gurķi

īsaugļu gurķi

cukini

pārējie

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

0,05* p2

0,02*p

arbūzi

melones

ķirbji

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

0,05* p2

0,02*p

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,05* p2

0,02*p

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

brokoļi (sparģeļkāposti)

ziedkāposti

pārējie

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

rožkāposti (Briseles kāposti)

galviņkāposti

pārējie

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti

lapu kāposti

pārējie

2.4.4.

kolrābji

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi

0,02*p

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

kreses

salāti

30 p2

salātu baldriņi

endīvijas

pārējie

0,05* p2

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

0,05* p2

spināti

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

0,05* p2

2.5.4.

lapu cigoriņi

0,05* p2

2.5.5.

garšaugi:

0,05* p2

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,05* p2

0,02*p

pupas (ar pākstīm)

pupas (bez pākstīm)

zirņi (ar pākstīm)

zirņi (bez pākstīm)

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,05* p2

0,02*p

artišoki

fenhelis

puravi

rabarberi

selerijas

lapu artišoki

sparģeļi

pārējie

2.8.

sēnes:

0,05* p2

0,02*p

kultivētās sēnes

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,05*p

0,05* p2

0,02*p

lēcas

pupas

zirņi

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,1*p

0,1* p2

0,05*p

kokvilnas sēklas

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

saulespuķu sēklas (nelobītas)

saulespuķu sēklas (izlobītas)

sezama sēklas

sojas pupas

zemesrieksti

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,05*p

0,05* p2

0,02*p

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*p

0,1* p2

0,05*p

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,1*p

0,1* p2

0,05*p"

17. Aizstāt 3.pielikuma piezīmē tekstu "p1 - līdz 2007.gada 31.decembrim noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā" ar tekstu "p2 - līdz 2009.gada 11.janvārim noteiktais maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums Eiropas Savienībā".

18. Papildināt 3.pielikuma piezīmes ar tekstu šādā redakcijā:

"40. Izomēru summa."

Ministru prezidents A.Kalvītis

Zemkopības ministrs M.Roze
02.09.2005