Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.504

Rīgā 2005.gada 12.jūlijā (prot. Nr.40 11.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 7.septembra noteikumos Nr.782 "Kārtība, kādā sniedz un pārbauda informāciju par pievienotās vērtības nodokļa piemērošanu Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansēto projektu ietvaros un pieņem lēmumu par pievienotās vērtības nodokļa iekļaušanu projektu attiecināmajās izmaksās"
Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta pirmās daļas 3.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2004.gada 7.septembra noteikumos Nr.782 "Kārtība, kādā sniedz un pārbauda informāciju par pievienotās vērtības nodokļa piemērošanu Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansēto projektu ietvaros un pieņem lēmumu par pievienotās vērtības nodokļa iekļaušanu projektu attiecināmajās izmaksās" (Latvijas Vēstnesis, 2004, 153.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt noteikumu nosaukumu šādā redakcijā:

"Kārtība, kādā sniedz un pārbauda informāciju par pievienotās vērtības nodokļa piemērošanu Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansēto un Eiropas Kopienas iniciatīvas EQUAL finansēto projektu ietvaros un pieņem lēmumu par pievienotās vērtības nodokļa iekļaušanu projektu attiecināmajās izmaksās".

2. Izteikt 1.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.1. Eiropas Savienības struktūrfonda (turpmāk — struktūrfonds) līdzfinansētā projekta pieteicējs, grantu shēmas projekta pieteicējs, otrā līmeņa starpniekinstitūcija, Eiropas Kopienas iniciatīvas EQUAL (turpmāk — EQUAL) projekta pieteicējs un EQUAL vadošā iestāde sniedz informāciju par pievienotās vērtības nodokļa piemērošanu attiecīgā struktūrfonda līdzfinansētā projekta (turpmāk — projekts) ietvaros;".

3. Papildināt 1.2.apakšpunktu aiz vārdiem "granta finansējuma saņēmējs" ar vārdiem "vai EQUAL finansējuma saņēmējs".

4. Papildināt 1.3., 1.4. un 1.5.apakšpunktu aiz vārdiem "grantu shēmas apsaimniekotājs" ar vārdiem "vai EQUAL vadošā iestāde".

5. Izteikt 2.punktu šādā redakcijā:

"2. Projekta attiecināmās izmaksas ir struktūrfonda finansējuma saņēmēja, granta finansējuma saņēmēja vai EQUAL finansējuma saņēmēja veiktās izmaksas projekta ietvaros, kuras ir daļēji finansējamas no struktūrfonda saskaņā ar apstiprināto projekta budžetu, kas noteikts ar otrā līmeņa starpniekinstitūciju vai grantu shēmas apsaimniekotāju, vai EQUAL vadošo iestādi noslēgtajā līgumā par projekta īstenošanu, un otrā līmeņa starpniekinstitūcijas vai grantu shēmas apsaimniekotāja, vai EQUAL vadošās iestādes pieņemto lēmumu."

6. Papildināt II nodaļu ar 5.1punktu šādā redakcijā:

"5.1 Ja projekta pieteikumu iesniedz EQUAL projekta ietvaros, projekta pieteicējs, iesniedzot projekta pieteikumu EQUAL vadošajā iestādē saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 15.aprīļa noteikumu Nr.309 "Noteikumi par Eiropas Kopienas iniciatīvu "EQUAL"" 24.punktu, projekta pieteikumam pievieno aizpildītu aptaujas lapu."

7. Papildināt noteikumus ar 7.1punktu šādā redakcijā:

"7.1 EQUAL finansējuma saņēmējs iesniedz EQUAL vadošajā iestādē pārskatu par pievienotās vērtības nodokļa summām, kuras EQUAL finansējuma saņēmējs pārskata periodā paredz iekļaut projekta attiecināmajās izmaksās (turpmāk — pārskats) (2.pielikums). Pārskatu iesniedz 20 darbdienu laikā pēc attiecīgā pārskata perioda beigām. Pirmais pārskata periods ir 12 mēneši, sākot ar dienu, kad ar EQUAL vadošo iestādi noslēgts līgums par projekta īstenošanu. Katrs nākamais pārskata periods ir iepriekšējam pārskata periodam sekojošie 12mēneši, bet, ja līdz projekta īstenošanas perioda beigām paliek mazāk nekā 12mēneši, pārskata periods ir atlikušais projekta īstenošanas periods."

8. Papildināt 8.punktu aiz vārdiem "granta finansējuma saņēmējs" ar vārdiem "vai EQUAL finansējuma saņēmējs".

9. Papildināt noteikumus ar 11.1punktu šādā redakcijā:

"11.1 Piecu darbdienu laikā pēc pārskata saņemšanas no EQUAL finansējuma saņēmēja EQUAL vadošā iestāde pārskatu izvērtē un nosūta Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajai iestādei, kurā EQUAL finansējuma saņēmējs reģistrēts kā nodokļu maksātājs."

10. Aizstāt 12.punkta ievaddaļā skaitļus un vārdus "10. vai 11.punktā" ar skaitļiem un vārdiem "10., 11. vai 11.1punktā".

11. Papildināt 12.1.apakšpunktu aiz vārdiem "granta finansējuma saņēmēja" ar vārdiem "vai EQUAL finansējuma saņēmēja".

12. Papildināt 12.2.apakšpunktu aiz vārdiem "grantu shēmas apsaimniekotājam" ar vārdiem "vai EQUAL vadošajai iestādei" un aiz vārdiem "granta finansējuma saņēmē­jam" ar vārdiem "vai EQUAL finansējuma saņēmējam".

13. Papildināt 13.punktu aiz vārdiem "granta finansējuma saņēmējs" ar vārdiem "vai EQUAL finansējuma saņēmējs".

14. Papildināt 14. un 15.punktu aiz vārdiem "grantu shēmas apsaim­niekotājs" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "vai EQUAL vadošā iestāde" (attiecīgā locījumā).

15. Papildināt 16.punktu aiz vārdiem "granta finansējuma saņēmējs" ar vārdiem "vai EQUAL finansējuma saņēmējs".

16. Papildināt 17.punktu aiz vārdiem "grantu shēmas apsaimniekotājs" ar vārdiem "vai EQUAL vadošā iestāde".

17. Papildināt 2.pielikumu aiz vārdiem "granta finansējuma saņēmējs" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "vai EQUAL finansējuma saņēmējs" (attiecīgā locījumā).

18. Papildināt 2.pielikumu aiz vārdiem "grantu shēmas apsaimniekotāju" ar vārdiem "vai EQUAL vadošo iestādi".

19. Papildināt 3.pielikumu aiz vārdiem "granta finansējuma saņēmējs" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "vai EQUAL finansējuma saņēmējs" (attiecīgā locījumā).

20. Papildināt 3.pielikumu aiz vārdiem "grantu shēmas apsaimniekotā­jam" ar vārdiem "vai EQUAL vadošajai iestādei".

21. Papildināt 3.pielikumu aiz vārdiem "Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansēto" ar vārdiem "un Eiropas Kopienas iniciatīvas EQUAL finansēto".

Ministru prezidents A.Kalvītis

Finanšu ministrs O.Spurdziņš
16.07.2005