Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2010. gada 9. februāra noteikumus Nr. 119 "Kārtība, kādā Valsts probācijas dienests organizē kriminālsoda – sabiedriskais darbs – izpildi".
Ministru kabineta noteikumi Nr.417

Rīgā 2005.gada 14.jūnijā (prot. Nr.35 32.§)
Piespiedu darba izpildes koordinācijas kārtība

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Valsts probācijas dienests (turpmāk – dienests) koordinē piespiedu darba (turpmāk – sods) izpildi pašvaldībās, kuras 2005.gadā ir noteiktas par piespiedu darba izpildes institūcijām.

2. Koordinējot soda izpildi, dienests:

2.1. sniedz metodisko palīdzību pašvaldībām soda izpildes organizēšanā;

2.2. pēc tiesas pieprasījuma sniedz informāciju par nodarbināšanas iespējām konkrētajā pašvaldībā;

2.3. administrē soda izpildei piešķirtos finanšu līdzekļus.

3. Dienests soda izpildes organizēšanā pašvaldībām sniedz šādu metodisko palīdzību:

3.1. apmāca pašvaldību darbiniekus;

3.2. informē par grozījumiem normatīvajos aktos, kas saistīti ar soda izpildes organizēšanu.

4. Pašvaldība, kuras administratīvajā teritorijā tiek veikta soda izpilde, ne vēlāk kā 15 dienu laikā pēc soda izpildes pabeigšanas nosūta pašvaldības administratīvajai teritorijai piekritīgajai dienesta teritoriālajai struktūrvienībai (turpmāk – dienesta struktūrvienība) ierakstītā vēstulē paziņojumu par piespiedu darba izpildi (pielikums). Paziņojumu par piespiedu darba izpildi (turpmāk – paziņojums) aizpilda un nosūta:

4.1. ja persona nostrādājusi visas tiesas spriedumā noteiktās stundas;

4.2. ja soda izpilde pārtraukta saskaņā ar tiesas lēmumu.

5. Dienests soda izpildei piešķirtos finanšu līdzekļus administrē šādā kārtībā:

5.1. pēc šo noteikumu 4.punktā minētā paziņojuma saņemšanas dienests par piespiedu darba organizēšanu pašvaldībai samaksā 53,80 latu, ja notiesātais ir izpildījis vai daļēji izpildījis pašvaldības izpildei nodoto tiesas spriedumu;

5.2. ja notiesātais neierodas pašvaldībā pieteikties soda izpildei vai pēc pieteikšanās neierodas noteiktajā soda izpildes vietā, pašvaldība ierakstītā vēstulē nosūta dienesta struktūrvienībai spriedumu, brīdinājumu un pieteikumu rajona (pilsētas) tiesai (kopijas), kvītis par ierakstītiem sūtījumiem un iesniegumu par izdevumu atmaksāšanu. Dienests par brīdinājuma nosūtīšanu notiesātajam un pieteikuma iesniegšanu rajona (pilsētas) tiesā pašvaldībai samaksā 0,90 latu un sedz izdevumus par katru tiesai, notiesātajam un dienestam nosūtīto ierakstīto pasta sūtījumu;

5.3. dienests sedz sabiedriskā trans­porta izdevumus, kas notiesātajam radušies saistībā ar ierašanos pieteikties soda izpildei un ierašanos soda izpildes vietā. Pašvaldība apkopo sabiedriskā transporta biļetes, kuras iesniedzis notiesātais, un kopā ar paziņojumu nosūta dienesta struktūrvienībai;

5.4. ja soda izpildes vietā notiesātajam nav iespējams nokļūt ar sabiedrisko transportu, pašvaldība nodrošina transportu uz soda izpildes vietu. Dienests pašvaldībai maksā 0,07 latus par katru nobraukto kilometru;

5.5. ja pašvaldība nespēj nodrošināt transportu uz soda izpildes vietu, notiesātais var izmantot personīgo transportlīdzekli. Izdevumus, kas saistīti ar personīgā transportlīdzekļa izmantošanu, aprēķina šo noteikumu 5.4.apakš­punktā minētajā kārtībā.

6. Lai saņemtu maksu par pašvaldības vai notiesātā personiskā transportlīdzekļa izmantošanu, pirms minēto transportlīdzekļu izmantošanas tas jāsaskaņo ar dienesta struktūrvienību.

7. Ja pašvaldība konstatē, ka notiesātajam nepieciešams atmaksāt transporta izdevumus pirms paziņojuma nosūtīšanas, tos sedz konkrētā pašvaldība. Izdevumus apliecinošus dokumentus kopā ar iesniegumu par minēto izdevumu atmaksāšanu pašvaldība nosūta dienesta struktūrvienībai. Dienests sedz izdevumus, kas pašvaldībai radušies, notiesātajam atmaksājot transporta izdevumus pirms paziņojuma nosūtīšanas.

8. Izdevumus, kas saistīti ar soda izpildi, dienests sedz divu nedēļu laikā pēc izdevumus apliecinošu dokumentu saņemšanas, pārskaitot atmaksājamo naudas summu uz pašvaldības bankas kontu.

9. Šo noteikumu 4.punktā minētos paziņojumus par tiesas spriedumiem, kuru izpilde ir pabeigta līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, pašvaldība nosūta dienesta struktūrvienībai līdz 2005.gada 1.augustam.

10. Šo noteikumu 5.punktā minētos izdevumus dienests atlīdzina par tiem tiesas spriedumiem, kuru izpilde ir uzsākta un pabeigta 2005.gadā.

11. Tiesas spriedumus, kuru izpilde ir uzsākta 2005.gadā, bet nav pabeigta, pašvaldība 2005.gada 1.decembrī nodod izpildei dienesta struktūrvienībai. Dienests atlīdzina pašvaldībai šo noteikumu 5.punktā minētos izdevumus, kas radušies līdz tiesas spriedumu nodošanai dienesta struktūrvienībai.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Tieslietu ministre S.Āboltiņa
Pielikums
Ministru kabineta
2005.gada 14.jūnija noteikumiem Nr.417
PIEL.PNG (45843 bytes)
Tieslietu ministre S.Āboltiņa
18.06.2005