Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.73

Rīgā 2005.gada 30.martā (prot. Nr.17 (226), 6.p.)

Par Noteikumiem par konsultāciju kārtību, nosakot konkrētos elektronisko sakaru pakalpojumu tirgus

Pamatojoties uz Elektronisko sakaru likuma 30.panta otro daļu un Administratīvā procesa likuma spēkā stāšanās likuma 17. panta pirmo daļu,

padome nolemj:

1. Apstiprināt Noteikumus par konsultāciju kārtību, nosakot konkrētos elektronisko sakaru pakalpojumu tirgus (pielikumā).

2. Noteikt, ka šī lēmuma 1.punktā paredzētie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētāja I.Šteinbuka

 

Noteikumi par konsultāciju kārtību, nosakot konkrētos elektronisko sakaru pakalpojumu tirgus

Izdoti saskaņā ar Elektronisko sakaru likuma 30.panta otro daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (turpmāk tekstā - Komisija) konsultējas ar ieinteresētajiem elektronisko sakaru komersantiem, nosakot konkrētos elektronisko sakaru pakalpojumu tirgus.

2. Noteikumos lietoti šādi termini:

2.1. rekomendācija - Eiropas Komisijas Rekomendācija 2003/311/EC par konkrētajiem preču un pakalpojumu tirgiem elektronisko sakaru nozarē, kuros nepieciešama regulēšana saskaņā ar Direktīvas 2002/21/EC prasībām (COMMISSION RECOMMENDATION of 11 February 2003 on relevant product and service markets within the electronic communications sector susceptible to ex ante regulation in accordance with Directive 2002/21/EC of the European Parliament and of the Council on a common regulatory framework for electronic communication networks and services);

2.2. konsultāciju dokuments - Komisijas izstrādāts dokumenta projekts, kurā noteikti tie tirgi, kuros analizējami konkurences apstākļi.

II. Konsultāciju kārtība

3. Ievērojot elektronisko sakaru pakalpojumu ģeogrāfisko dalījumu un citus valstī esošus īpašos apstākļus, kā arī rekomendāciju, Komisija izstrādā konsultāciju dokumentu.

4. Komisija ievieto konsultāciju dokumentu Komisijas tīmekļa vietnē, vienlaicīgi publicējot attiecīgu paziņojumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

5. Elektronisko sakaru komersanti 30 dienu laikā no paziņojuma publikācijas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" iesniedz Komisijai komentārus un priekšlikumus par konsultāciju dokumentu (turpmāk -priekšlikumi).

6. Elektronisko sakaru komersanti priekšlikumus Komisijai iesniedz rakstveidā, kā arī elektroniskā formā, nosūtot uz adresi sprk@sprk.gov.lv.

7. Ja elektronisko sakaru komersantu iesniegtie priekšlikumi satur informāciju, kura ir norādīta kā ierobežotas pieejamības informācija, tā tiek iesniegta Komisijai atsevišķā pielikumā.

8. Komisija tīmekļa vietnē ievieto elektronisko sakaru komersantu iesniegtos priekšlikumus, izņemot to informāciju, kas ir norādīta kā ierobežotas pieejamības informācija.

9. Komisija apkopo un izvērtē elektronisko sakaru komersantu iesniegtos priekšlikumus, nepieciešamības gadījumā precizējot konsultāciju dokumentu.

10. Precizēto konsultāciju dokumentu ievieto Komisijas tīmekļa vietnē. Precizētam konsultāciju dokumentam ir informatīvs raksturs.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētāja I.Šteinbuka

30.03.2005