Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Valsts meža dienesta rīkojums Nr.456

Rīgā 2000.gada 11.jūlijā

Par putnu rudens medību termiņiem un laikiem

Valsts meža dienests, pamatojoties uz Medību noteikumu ("LV", 29.08.1995., Nr.129) 6.punktu un LU Bioloģijas institūta rekomendāciju, nosaka šādus medību termiņus:

1. Pīlēm, laučiem, ūdensvistiņām un mērkaziņām - no 2000.gada 5.augusta pulksten 16 līdz šā gada 30.septembrim tikai sestdienās, svētdienās un trešdienās, bet no š.g. 1.oktobra līdz 30.novembrim - katru dienu;

2. Sējas un baltpieres zosīm no 2000.gada 15.septembra līdz 30.septembrim tikai sestdienās, svētdienās un trešdienās, bet no š.g. 1.oktobra līdz 30.novembrim - katru dienu;

3. Lauka baložiem - no 2000.gada 5.augusta līdz 15.oktobrim - 1.punktā noteiktajās dienās;

4. Mājas baložiem - no 2000.gada 5.augusta līdz š.g. 30.septembrim tikai sestdienās, svētdienās un trešdienās, bet no š.g.1.oktobra līdz 2001.gada 15.martam - katru dienu;

5. Slokām - no 2000.gada 1.oktobra līdz 15.novembrim.

6. Mežirbēm - no 2000.gada 1.septembra līdz 30.septembrim - 1.punktā noteiktajās dienās, no š.g.1.oktobra līdz 2001.gada 31.janvārim - katru dienu.

Rudens putnu medībām sezonas medību atļauju katram medniekam izsniedz Valsts meža dienesta teritoriālā struktūrvienība vai dabas rezervāta vai nacionālā parka administrācija, kuras kontrolējamā teritorijā atrodas attiecīgas medību platības. Šī atļauja derīga viņa mednieku formējuma līgumplatībā vai sev īpašumā vai lietošanā esošajā platībā un arī kā viesim cita formējuma platībā, ja medības rakstiski saskaņotas ar attiecīgo medību tiesību lietotāju.

Medības zivju dīķos saskaņojamas ar katras zivsaimniecības vadību vai platības īpašnieku, ievērojot viņu noteiktās papildprasības.

Pārējās lielajās ūdenstilpēs, kurām nav noteikts īpašs apsaimniekošanas veids (statuss), medības atļautas vispārējā kārtībā, ievērojot šo ūdenstilpju lietotāju noteiktās papildprasības, par kurām informāciju sniegs attiecīgā rajona valsts meža dienesta darbinieks medību pieteikuma gaitā.

Medības Kuivižu ornitoloģiskajā liegumā - Vidzemes jūrmalā no Kuivižiem līdz Ainažiem, kā arī Teiču dabas rezervāta aizsargjoslā sekojošās robežās - pa valsts nozīmes ceļiem, kas savieno Atašieni, Odzienu, Pamatus, Krustiņus, Stalidzānus, Barkavu, Murmastieni, Stirnieni un Atašienes staciju - noliegtas.

Vēršam mednieku uzmanību uz to, lai netiktu šautas jūras piekrastē mājojošās Sāmsalas dižpīles, kuras minētas Latvijas Sarkanajā grāmatā kā otrās kategorijas saudzējamais objekts.

Iedzīvotāju drošībai un nolūkā izveidot ūdensputnu miera zonu 2000.gadā putnu medības noliegtas Bolderājas dīķos, Lielupē no deltas līdz Gātupei, Buļļupē, Juglas ezerā, Lielajā un Mazajā Baltezerā, Ķīšezerā, Lielajā un Mazajā Juglā no deltas līdz Rīgas apvedceļam, Gaujā no deltas ar tai peguļošajām pļavām līdz Rīgas - Tallinas ceļa tiltam, Daugavā no deltas līdz Rīgas HES aizsprostam un Gaujas Nacionālā parka teitorijā.

Viens mednieks vienā medību reizē drīkst nomedīt ne vairāk kā piecas pīles.

Medības obligāti piesakāmas attiecīgajā mežniecībā, paziņojot medību vietu, laiku un ievērojot valsts meža dienesta darbinieka papildu norādījumus.

Ugunsbīstamības periodā, atrodoties medību platībās, medniekam jāievēro ugunsdrošības noteikumi: kurt ugunskurus, nomest degošus sērkociņus un izsmēķus mežā vai tā tuvumā - stingri aizliegts. Par atklātiem meža ugunsgrēkiem nekavējoties ziņot Valsts meža dienesta darbiniekiem un piedalīties ugunsgrēka dzēšanā.

Uzdodu visiem virsmežziņiem un mežziņiem noskaidrot papildu prasības praktiskai putnu medību organizēšanai savā kontrolējamā teritorijā un par tām medību reģistrācijas gaitā informēt medniekus. Reizē vēršam jūsu uzmanību uz to, ka medību atklāšanas dienā lielajos piejūras ezeros un lielos dīķu kompleksos daļa cekulpīļu un brūnkakļu, kā katru gadu, vēl nebūs sasniegušas lidspēju. Tādēļ nepieciešams, izsniedzot atļaujas, šo faktu atgādināt medniekiem, bet medību vietās pastiprināt kontroli, sodot medījamo putnu sarakstos neiekļauto putnu un nelidojošo pīlēnu šāvējus.

Rīgā dzīvojošie mednieki medību atļaujas var iegādāties arī VMD Medību daļā Rīgā, 13. Janvāra ielā 15, tālr. 7614808.

Valsts meža dienests lūdz iepazīstināt ar šo rīkojumu visus valsts medniekus un Valsts meža dienesta darbiniekus.

Valsts meža dienesta ģenerāldirektors O.Žvagiņš

 

11.07.2000