Darbības ar dokumentu

 LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES LĒMUMS

Par Latvijas Republikas likuma «Par kooperatīvo dzīvokļu privatizāciju» spēkā stāšanās kārtību

Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

1. Noteikt, ka Latvijas Republikas likums «Par kooperatīvo dzīvokļu privatizāciju» stājas spēkā ar 1992. gada 1. janvāri.

2. Noteikt, ka visiem dzīvokļu celtniecības kooperatīviem, kas nodibināti pirms šā likuma stāšanās spēkā, līdz 1992. gada 1. jūlijam jālikvidējas vai jāreorganizējas Latvijas Republikas 1991. gada 6. augusta likumā «Par kooperatīvajām (kopdarbības) sabiedrībām» (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1991, 35/36) noteiktajā kārtībā.

3. Noteikt, ka Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1991. gada 6. augusta lēmumā «Par Latvijas Republikas likuma «Par kooperatīvajām (kopdarbības) sabiedrībām» spēkā stāšanās kārtību» minētais termiņš - 1992. gada l. marts - attiecībā uz dzīvokļu kooperatīvajām sabiedrībām tiek pagarināts līdz 1992. gada 1. jūlijam.

4. Tiesām nepabeigtā tiesvedība lietās par dzīvokļu celtniecības kooperatīva biedra radinieku vai mantinieku izlikšanu no kooperatīvā dzīvokļa gadījumos, kad dzīvokļu celtniecības kooperatīva biedrs miris vai izstājies no kooperatīva, jāizbeidz, bet tiesas spriedumi par izlikšanu, kas nav izpildīti, nav jāizpilda.

5. Noteikt, ka tad, ja citas valsts pilsonis, kuram Latvijas Republika nav pastāvīgā pieraksta un pastāvīgā dzīves vieta, privatizējis viņam lietošanā nodoto kooperatīvo dzīvokli, tam sešu mēnešu laikā ir jāatsavina dzīvoklis par labu Latvijas Republikas likuma «Par kooperatīvo dzīvokļu privatizāciju» 7. pantā minētajām personām, ja starpvalstu līgumos nav noteikts citādi.

6. Uzdot Latvijas Republikas Ministru Padomei līdz 1991. gada 31. decembrim:

1) apstiprināt īpašumu apliecinoša dokumenta paraugu;

2) noteikt Latvijas Republikas Nekustamo īpašumu reģistram iesniedzamo dokumentu sarakstu, paredzot, ka dzīvokļu celtniecības kooperatīva biedra iesniegums par privatizāciju nav nepieciešams;

3) izdarīt grozījumus izstrādātajos dzīvokļu kooperatīvās sabiedrības paraugstatūtos saskaņā ar Latvijas Republikas likumu «Par kooperatīvajām (kopdarbības) sabiedrībām»;

4) iesniegt Latvijas Republikas Augstākajai Padomei likumprojektu par likumdošanas aktos izdarāmajiem grozījumiem sakarā ar Latvijas Republikas likuma «Par kooperatīvo dzīvokļu privatizāciju» pieņemšanu;

5) izdarīt grozījumus republikas valdības normatīvajos aktos saskaņā ar Latvijas Republikas likumu «Par kooperatīvo dzīvokļu privatizāciju».

7. Noteikt, ka šā lēmuma 6. punktā minēto dokumentu projekti saskaņojami ar Latvijas Republikas Augstākās Padomes Prezidija izveidoto komisiju dzīvokļu problēmu risināšanai.

8. Noteikt, ka šis lēmums stājas spēkā ar pieņemšanas dienu.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā 1991. gada 4. decembrī

04.12.1991