Tiesību akts: spēkā esošs
LATVIJAS REPUBLIKAS LIKUMS
Par Latvijas Republikas iestāšanos Starptautiskajā rekonstrukcijas un attīstības bankā, tās apvienotajās organizācijās un Eiropas rekonstrukcijas un attīstības bankā

1. pants. Latvijas Republikas valdība tiek pilnvarota Latvijas Republikas vārdā piedalīties Starptautiskajā rekonstrukcijas un attīstības bankā (turpmāk — Pasaules banka), Starptautiskajā finansu korporācijā (turpmāk — Korporācija), Starptautiskajā attīstības asociācijā (turpmāk — Asociācija), Daudzpusējā investīciju garantiju aģentūrā (turpmāk — Aģentūra), Starptautiskajā investīciju strīdu noregulēšanas centrā (turpmāk — Centrs) un Eiropas rekonstrukcijas un attīstības bankā (turpmāk — Banka), akceptēt attiecīgos Pasaules bankas, Korporācijas un Bankas līguma punktus, Aģentūras un Centra konvencijas (kuru teksts sniegts šā likuma 1., 2., 3., 4. un 5. pielikumā) un maksājumus, kas konkretizēti Pasaules bankas, Korporācijas, Asociācijas, Aģentūras un Bankas Pārvaldnieku padomes rezolūcijās, kuras attiecas uz Latvijas Republikas dalību šajās organizācijās.

2. pants. Latvijas Republikas ekonomisko reformu ministrs tiek pilnvarots parakstīt Pasaules bankas, Korporācijas, Asociācijas un Bankas Vienošanās līguma un Aģentūras un Centra konvencijas oriģinālus, izpildīt un nodot glabāšanā jebkuru uzņemšanas aktu vai dalības aktu, kā arī jebkuru citu dokumentu, kas nepieciešams šā likuma 1. panta realizācijai.

3. pants. Latvijas Republikas Finansu ministrija tiek pilnvarota aizņemties vai citādi iegūt līdzekļus, kas nepieciešami, lai izdarītu iemaksas Pasaules bankā, Korporācijā, Asociācijā, Aģentūrā, Centrā un Bankā saskaņā ar šo organizāciju līgumu vai konvenciju pantiem, rīkoties ar šiem naudas līdzekļiem, kā arī izdot šim nolūkam bezprocentu parādzīmes bez tiesībām laist tās apgrozībā.

4. pants. Latvijas Republikas Finansu ministrija ir finansu starpniece, kā prasīts Pasaules bankas Vienošanās līguma 2. iedaļas 3. pantā, un tiek pilnvarota Latvijas Republikas vārdā veikt visas finansu operācijas un darījumus, kurus pieļauj Pasaules bankas Vienošanās līguma noteikumi. Finansu ministrijai ir tiesības saņemt jebkuru summu, kura var tikt samaksāta vai pārskaitīta uz Latvijas Republiku tādu finansu operāciju un darījumu veikšanai, ko pieļauj Pasaules bankas Vienošanas līguma noteikumi.

Latvijas Banka būs Pasaules bankas un Bankas depozitārijs Latvijas Republikas valūtas avuāriem.

5. pants. Latvijas Republikas valdība ieceļ Latvijas Republikas pilnvaroto Pasaules bankā un Bankā un šā pilnvarotā vietnieku.

6. pants. Latvijas Republikas valdība izdod norādījumus, kas būs nepieciešami, lai izpildītu Latvijas Republikas pienākumus, ko paredz šā likuma 1. pantā minētie vienošanās līgumi, konvencijas un rezolūcijas, un lai nodrošinātu šā likuma nosacījumu stāšanos spēkā un tā izpildi.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. Gorbunovs

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. Daudišs
Rīgā 1992. gada 15. aprīlī
15.04.1992