Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku

Ministru kabineta noteikumi Nr.355

Rīgā 2002.gada 6.augustā (prot. Nr.33, 44.§)

Politiskās organizācijas (partijas) priekšvēlēšanu perioda izdevumu deklarācijas, paziņojuma par plānoto vēlēšanu izdevumu kopējo summu un vēlēšanu izdevumu deklarācijas iesniegšanas kārtība

Izdoti saskaņā ar Politisko organizāciju (partiju)
finansēšanas likuma
8.1 panta pirmo un
trešo daļu un 8.2 panta pirmo daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā politiskā organizācija (partija):

1.1. iesniedz Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā attiecīgās politiskās organizācijas (partijas) vadītāja parakstītu politiskās organizācijas (partijas) priekšvēlēšanu perioda izdevumu deklarāciju;

1.2. iesniedz Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā attiecīgās politiskās organizācijas (partijas) vadītāja parakstītu paziņojumu, kurā norādīta attiecīgās politiskās organizācijas (partijas) plānotā vēlēšanu izdevumu kopējā summa;

1.3. iesniedz Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā attiecīgās politiskās organizācijas (partijas) vadītāja parakstītu vēlēšanu izdevumu deklarāciju.

2. Politiskā organizācija (partija) Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 8.1 panta pirmajā un trešajā daļā un 8.2 panta pirmajā daļā minētās deklarācijas un paziņojumu iesniedz Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā Rīgā, Mazajā Monētu ielā 3.

3. Noteikumu 2.punktā minētos dokumentus politiskās organizācijas (partijas) vadītājs vai viņa īpaši pilnvarota persona iesniedz Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā aizzīmogotā un aizlīmētā aploksnē.

4. Aploksni atver iesniedzēja klātbūtnē un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka norīkota par lietvedību atbildīgā amatpersona, pārliecinoties par aploksnes saturu, apzīmogo to ar spiedogu "Saņemts Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (datums)" un apzīmogoto aploksni atdod iesniedzējam.

5. Par noteikumu 2.punktā minēto dokumentu saņemšanu izdara arī ierakstu dokumentu reģistrācijas žurnālā, norādot politiskās partijas nosaukumu, tās reģistrācijas numuru, iesniedzēju, iesniegtos dokumentus, to iesniegšanas datumu. Ieraksta pareizību žurnālā iesniedzējs apstiprina ar savu parakstu.

6. Noteikumu īstenošanu nodrošina no Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

7. Līdz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbības uzsākšanai Valsts ieņēmumu dienests veic Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja funkcijas šo noteikumu izpildē.

8. Politiskā organizācija (partija) tās priekšvēlēšanu perioda izdevumu deklarāciju, vēlēšanu izdevumu deklarāciju un paziņojumu par plānotajiem vēlēšanu izdevumiem līdz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbības uzsākšanai iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā Rīgā, Smilšu ielā 1.

Ministru prezidents A.Bērziņš

Tieslietu ministra vietā - ārlietu ministrs I.Bērziņš

 

16.08.2002