Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Saeima ir pieņēmusi un Valsts

prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi likumā "Par Latvijas Republikas kontinentālo šelfu un ekonomisko zonu"

Izdarīt likumā "Par Latvijas Republikas kontinentālo šelfu un ekonomisko zonu" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1993, 7. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt likuma nosaukumā un tekstā vārdus "ekonomiskā zona" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "ekskluzīvā ekonomiskā zona" (attiecīgā locījumā).

2. Papildināt 1. pantu pēc vārdiem "aiz teritoriālās jūras robežām" ar vārdiem "un sniedzas līdz šā likuma 3. pantā noteiktajām robežām".

3. Papildināt 2. pantu pēc vārdiem "aiz teritoriālās jūras robežām" ar vārdiem "un sniedzas līdz šā likuma 3. pantā noteiktajām robežām".

4. Aizstāt likuma tekstā vārdus "starpvalstu līgumi" (attiecīgā locījumā) un vārdus "starpvaldību līgumi" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "starptautiskie līgumi" (attiecīgā locījumā).

5. Aizstāt likuma tekstā vārdus "Latvijas Republikas Ministru Padome" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Ministru kabinets" (attiecīgā locījumā).

6. Izslēgt 13. panta pirmajā daļā vārdus "saskaņā ar Latvijas Republikas divpusējo un daudzpusējo starptautisko līgumu noteikumiem".

7. Papildināt 13. pantu ar trešo daļu šādā redakcijā:

"Juridiskās un fiziskās personas, kas, pamatojoties uz Latvijas Republikas institūcijas izsniegtu atļauju (licenci), veic zinātnisku vai ekonomisku darbību ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā, ievēro Latvijas Republikas normatīvos aktus nodokļu, vides aizsardzības un darba drošības jomā."  

8. Aizstāt likuma tekstā vārdus "Vides aizsardzības komiteja" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija" (attiecīgā locījumā).

9. Aizstāt likuma tekstā vārdus "likumdošanas akti" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "normatīvie akti" (attiecīgā locījumā).

10. Izslēgt 28. panta otrajā daļā vārdus "juridiskās un".

11. Izteikt 29. panta otro teikumu šādā redakcijā:

"Aizturētā kuģa apkalpi un kuģi atbrīvo pēc tam, kad saņemta atbilstoša garantija, kas noteikta saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem."

Pārejas noteikums

Ar šā likuma spēkā stāšanos spēku zaudē Satversmes 81. panta kārtībā izdotie Ministru kabineta noteikumi nr.280 "Grozījumi likumā "Par Latvijas Republikas kontinentālo šelfu un ekonomisko zonu"" (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1998, 18.nr.).

Likums Saeimā pieņemts 1998.gada 14.oktobrī.

  Valsts prezidents G.Ulmanis

Rīgā 1998.gada 30.oktobrī

13.11.1998