Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 369

Rīgā 1996.gada 24.septembrī (prot. nr.47, 17.§)

Kārtība, kādā par 1996.gadu no valsts pamatbudžeta izdarāmi sociālā nodokļa maksājumi par personām, kuras nodarbinātas lauksaimniecībā un veic pašu ražotās lauksaimniecības produkcijas pārstrādi

Izdoti saskaņā ar likuma "Par sociālo nodokli"
Pārejas noteikumu 7.punktu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā par 1996.gadu no valsts pamatbudžeta izdarāmi sociālā nodokļa maksājumi par personām, kuras nodarbinātas lauksaimniecībā un veic pašu ražotās lauksaimniecības produkcijas pārstrādi.

2. Valsts sociālās apdrošināšanas fonds kā sociālā nodokļa administrācija, pamatojoties uz darba devēju ikmēneša ziņojumu par sociālā nodokļa maksājumiem no darbinieka darba ienākumiem un pabalstu izmaksām atbilstoši Ministru kabineta 1996.gada 11.jūnija noteikumiem nr.206 "Likuma "Par sociālo nodokli" normu piemērošanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 1996, 105.nr.) un pamatojoties uz lauksaimniecībā nodarbināto personu (arī pašnodarbināto personu) faktiskajiem sociālā nodokļa maksājumiem, līdz 1996.gada 1.novembrim (par 1996.gada pirmo pusi) un līdz 1997.gada 1.martam (par 1996.gada otro pusi) nosūta Zemkopības ministrijai paziņojumu par summu, kas nepieciešama no valsts pamatbudžeta līdz pilnai sociālā nodokļa likmei (pielikums).

3. Zemkopības ministrija šo noteikumu 2.punktā minētā paziņojuma ceturtajā ailē norādīto summu no valsts pamatbudžeta valsts speciālajā sociālās apdrošināšanas budžetā ieskaita šādos termiņos:

3.1. līdz 1997.gada 1.martam ņ par 1996. gada pirmo pusi;

3.2. līdz 1998.gada 1.martam ņ par 1996.gada otro pusi.

4. Valsts sociālās apdrošināšanas fonds nodrošina valsts speciālajā sociālās apdrošināšanas budžetā pārskaitīto maksājumu ieskaitīšanu to sociāli apdrošināto personu kontos, kuras izdarījušas sociālā nodokļa maksājumus un par kurām izdarīti attiecīgie maksājumi saskaņā ar likuma "Par sociālo nodokli" pārejas noteikumu 6.punktu.

Ministru prezidenta vietā - Ministru prezidenta biedrs Z.Čevers

Labklājības ministrs V.Makarovs

Pielikums

Paziņojums par summu, kas nepieciešama no valsts pamatbudžeta līdz pilnai sociālā nodokļa likmei

To personu darba ienākumu kopsumma, uz kurām attiecas likuma "Par sociālo nodokli" Pārejas noteikumu 6.punkts

Sociālā nodokļa summa, piemērojot pilnu sociālā nodokļa likmi(38%)

Iemaksātais sociālais nodoklis, piemērojot atviegloto sociālā nodokļa likmi saskaņā ar likuma "Par sociālo nodokli" Pārejas noteikumu 6.punktu No valsts pamatbudžeta nepieciešamā summa līdz pilnai sociālā nodokļa likmei (2-3)
1 2 3 4
       
       
       
       
       
       
       

Labklājības ministrs V.Makarovs

02.10.1996