Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.116

Rīgā 1996.gada 9.aprīlī (prot.nr.20, 27.§)

Par grozījumiem likumā "Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru"

Izdoti Satversmes 81.pantā noteiktajā kārtībā

Izdarīt likumā "Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1990, 49.nr.; 1991, 27./28.nr.; 1992, 18./19.nr.; Latvijas Vēstnesis, 1995, 162.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 1.panta pirmo daļu ar otru teikumu šādā redakcijā:

"Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru vada galvenais valsts notārs, kuru pēc tieslietu ministra ieteikuma ieceļ amatā un atbrīvo no amata Ministru kabinets."

2. Izteikt 8.panta desmito daļu šādā redakcijā:

"Visus reģistrējamos grozījumus uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības) piesaka Uzņēmumu reģistrā 15 dienu laikā no lēmuma pieņemšanas brīža. Grozījumi ir spēkā ar to reģistrācijas brīdi Uzņēmumu reģistrā."

3. Izteikt 9.panta otro un trešo daļu šādā redakcijā:

"Šā panta pirmajā daļā neminētajām juridiskajām un fiziskajām personām ir tiesības pēc valsts nodevas samaksāšanas saņemt informāciju par jebkuru uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību).

Uzņēmumu reģistrs izsniedz reģistrācijas lietā esošo dokumentu izrakstus un norakstus, ja saņemts rakstveida pieprasījums no ieinteresētās personas. Izsniedzamo dokumentu izrakstu un norakstu pareizība ir jāapliecina likumos noteiktajā kārtībā, ja vien šo dokumentu pieprasītājs neatsakās no šāda apliecinājuma."

Ministru prezidents A.Šķēle

Tieslietu ministrs Dz.Rasnačs

13.04.1996