Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr. 78

Rīgā 2021. gada 22. jūnijā

(Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes
sēdes protokols Nr. 28 5. p.)

Grozījumi "Normatīvajos noteikumos par kārtību, kādā persona var iesniegt un Finanšu un kapitāla tirgus komisija izskata ziņojumu par finanšu un kapitāla tirgu regulējošo normatīvo aktu iespējamiem vai faktiskiem pārkāpumiem"

Izdoti saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 147.6 panta
trešo daļu, Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību likuma 86.1 panta
trešo daļu, Alternatīvo ieguldījumu fondu un to pārvaldnieku likuma
86.1 panta trešo daļu, Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas
izplatīšanas likuma 69. panta trešo daļu, Noziedzīgi iegūtu līdzekļu
legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas
likuma 83. panta otro daļu, Kredītiestāžu likuma 106.2 panta
trešo daļu un Segto obligāciju likuma 99. panta trešo daļu

Izdarīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2020. gada 22. decembra normatīvajos noteikumos Nr. 241 "Normatīvie noteikumi par kārtību, kādā persona var iesniegt un Finanšu un kapitāla tirgus komisija izskata ziņojumu par finanšu un kapitāla tirgu regulējošo normatīvo aktu iespējamiem vai faktiskiem pārkāpumiem" (turpmāk tekstā - noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izteikt norādi, uz kāda likuma pamata noteikumi izdoti, šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 147.6 panta trešo daļu, Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību likuma 86.1 panta trešo daļu, Alternatīvo ieguldījumu fondu un to pārvaldnieku likuma 86.1 panta trešo daļu, Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas izplatīšanas likuma 69. panta trešo daļu, Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma 83. panta otro daļu, Kredītiestāžu likuma 106.2 panta trešo daļu un Segto obligāciju likuma 99. panta trešo daļu".

2. Svītrot 1.1. punktā pēc vārdiem "Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma 83. panta otrajā daļā" vārdu "un", kā arī pēc vārdiem "Kredītiestāžu likuma 106.2 panta pirmajā daļā" papildināt punktu ar vārdiem "un Segto obligāciju likuma 99. panta pirmajā daļā".

3. Aizstāt 11.3. punktā saīsinājumu "u.c." ar vārdiem "un citi no šo noteikumu 1.1. punktā minētajiem normatīvajiem aktiem izrietošie pārkāpumu veidi".

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas
priekšsēdētājas p.i. padomes locekle K. Černaja-Mežmale

29.06.2021