Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Izglītības un zinātnes ministrijas 2020. gada 15. aprīļa rīkojumu "Par asistenta pakalpojumu ārkārtējās situācijas laikā".

Izglītības un zinātnes ministra rīkojums Nr. 1-2e/20/128

Rīgā 2020. gada 24. martā

Par asistenta pakalpojumu ārkārtējās situācijas laikā

Ņemot vērā Ministru kabineta 2020. gada 12. marta rīkojuma Nr. 103 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" 4.2. apakšpunktā noteikto, ka ārkārtējās situācijas laikā līdz 2020. gada 14. aprīlim pirmsskolas izglītības iestādēm jānodrošina dežūrgrupu darbība, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu pirmsskolas pakalpojumu sniegšanu vecākiem, kas paši nevar nodrošināt bērnu pieskatīšanu, kā arī 4.3. apakšpunktā noteikto, ka tiek pārtraukta mācību procesa norise klātienē visās izglītības iestādēs un nodrošinātas mācības attālināti, un ņemot vērā minētā rīkojuma 4.3.1 3. apakšpunktā noteikto pilnvarojumu izglītības un zinātnes ministram noteikt, ka izglītojamiem ar invaliditāti tiek nodrošināts no valsts budžeta apmaksātā asistenta pakalpojums piešķirtajā apjomā:

1. Vispārējās pirmsskolas izglītības iestādēs izglītojamiem, kuriem atbilstoši Invaliditātes likuma 12. panta pirmās daļas 4. punktam un Ministru kabineta 2012. gada 9. oktobra noteikumu Nr. 695 "Kārtība, kādā piešķir un finansē asistenta pakalpojumu izglītības iestādē" regulējumam ir tiesības saņemt no valsts budžeta apmaksātu asistenta pakalpojumu pārvietošanās atbalstam un pašaprūpes veikšanai, ir tiesības līdz 2020. gada 14. aprīlim saņemt no valsts budžeta apmaksātu asistenta pakalpojumu līdz 40 stundām nedēļā.

2. Vispārējās pamatizglītības, profesionālās pamatizglītības, arodizglītības, vispārējās vidējās izglītības un profesionālās vidējās izglītības iestādēs izglītojamiem, kuriem atbilstoši Invaliditātes likuma 12. panta pirmās daļas 4. punktam un Ministru kabineta 2012. gada 9. oktobra noteikumu Nr. 695 "Kārtība, kādā piešķir un finansē asistenta pakalpojumu izglītības iestādē" regulējumam ir tiesības saņemt no valsts budžeta apmaksātu asistenta pakalpojumu pārvietošanās atbalstam un pašaprūpes veikšanai, ir tiesības līdz 2020. gada 14. aprīlim saņemt no valsts budžeta apmaksātu asistenta pakalpojumu līdz 25 stundām nedēļā.

3. Valsts budžeta finansējums asistenta pakalpojuma nodrošināšanai ārkārtējās situācijas laikā tiek piešķirts Ministru kabineta 2012. gada 9. oktobra noteikumu Nr. 695 "Kārtība, kādā piešķir un finansē asistenta pakalpojumu izglītības iestādē" noteiktajā kārtībā.

Izglītības un zinātnes ministre I. Šuplinska

24.03.2020