Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr. 571

Rīgā 2019. gada 3. decembrī (prot. Nr. 56 27. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2012. gada 24. aprīļa noteikumos Nr. 281 "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas un tās centrālās datubāzes noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Ģeotelpiskās informācijas likuma
13. panta trešo un piekto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2012. gada 24. aprīļa noteikumos Nr. 281 "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas un tās centrālās datubāzes noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2012, 65. nr.; 2014, 31. nr.; 2017, 129. nr.; 2018, 73. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 55.1 punktu šādā redakcijā:

"55.1 Līnijveida inženierbūves nojaukšanas izpildmērījuma plānā norāda nojauktās līnijveida inženierbūves daļas sākuma un beigu punktu, nojauktās daļas kontūru pārsvītrojot ar krustiņu."

2. Papildināt noteikumus ar 57.3 un 57.4 punktu šādā redakcijā:

"57.3 Ja paredzēta datu reģistrācija vai aktualizācija Kadastra informācijas sistēmā uz izpildmērījuma plāna pamata, inženierbūves vai pirmās grupas ēkas izpildmērījuma plānā papildus attēlo administratīvās teritorijas robežās ietilpstošās reģistrējamās vai aktualizējamās būves kontūru (noslēgta, nepārtraukta līnija) atbilstoši šo noteikumu 1. pielikuma 27.6. rindai un norāda apjomu atbilstoši normatīvajos aktos būves kadastrālās uzmērīšanas jomā noteiktajiem apjoma rādītājiem, papildus norādot būves lietošanas veidu atbilstoši normatīvajiem aktiem būvju klasifikācijas jomā. Ja inženierbūve sastāv no daļām ar atšķirīgiem attiecīgo inženierbūves tipu raksturojošiem apjoma rādītājiem vai materiāliem, katrai daļai norāda kontūru un šajā punktā norādītos būvi raksturojošos rādītājus. Izpildmērījuma plānu iesniedz DGN vai DWG datņu formātā ar izpildmērījuma sagatavotāja drošu elektronisku parakstu un laika zīmogu EDOC datņu formātā.

57.4 Ja paredzēta datu aktualizācija Kadastra informācijas sistēmā uz izpildmērījuma plāna pamata, inženierbūves izpildmērījuma plānā par daļēji pārbūvētu vai atjaunotu Kadastra informācijas sistēmā reģistrētu inženierbūvi papildus šo noteikumu 57.3 punktā minētajam norāda pārbūvētās vai atjaunotās inženierbūves daļas kontūru un apjoma rādītājus."

3. Papildināt 1. pielikumu ar 27.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"27.6.   Pirmās grupas ēkas un inženierbūves kontūra [1]; [3] RAMI_IZPM_BUVE_####_# Līnija, poligons, simbols   192,192,192 0   ADTI_0   Izpildmērījuma plāna elektroniskajā datnē attēlo Kadastra informācijas sistēmā reģistrējamās vai aktualizējamās būves kontūru.

Ja inženierbūves ārējo kontūru savienojošās līnijas veido laukumu (piemēram, ceļiem, sporta laukumiem), to attēlo kā noslēgtu kontūru.

Ja līnijveida inženierbūve neveido laukumu (piemēram, ūdensvads, kanalizācijas, gāzes vads), to attēlo kā nepārtrauktu līniju"

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Ministru prezidenta biedra,
tieslietu ministra vietā -
zemkopības ministrs K. Gerhards

06.12.2019