Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Liepājas pilsētas domes 2021. gada 19. augusta saistošos noteikumus Nr. 11 "Par papildu sociālās palīdzības pabalstiem un materiālo palīdzību Liepājas valstspilsētas pašvaldībā".
Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.29

Liepājā 2017.gada 14.decembrī (prot. Nr.15, 16.§)
Par Liepājas pilsētas pašvaldības pabalstu krīzes situācijā

1. Saistošie noteikumi nosaka Liepājas pilsētas pašvaldības pabalsta krīzes situācijā (turpmāk – pabalsts) apmēru, pieprasīšanas un piešķiršanas kārtību, kā arī personas, kurām ir tiesības saņemt pabalstu.

2. Pabalstu ir tiesības saņemt krīzes situācijā nonākušai ģimenei vai personai, kuras deklarētā un faktiskā dzīvesvieta ir Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā.

3. Pabalstu piešķir Liepājas pilsētas domes Sociālo lietu komisija (turpmāk – Komisija) un izmaksā Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde "Liepājas pilsētas domes Sociālais dienests" (turpmāk – Sociālais dienests), pamatojoties uz Komisijas lēmumu.

4. Pabalsta maksimālais apmērs vienai ģimenei vai personai ir līdz 3000 euro.

5. Pabalsta saņemšanai, pabalsta pieprasītājs ne vēlāk kā viena mēneša laikā no brīža, kad iestājusies krīzes situācija, Sociālajā dienestā vai Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes "Liepājas pilsētas pašvaldības administrācija" Apmeklētāju pieņemšanas centrā iesniedz Komisijai adresētu iesniegumu un dokumentus, kas apliecina krīzes situācijas apstākļus un pamato materiālas palīdzības nepieciešamību.

6. Ja saistošo noteikumu 5.punktā minētajā termiņā objektīvu apstākļu dēļ iesniegumu nav bijis iespējams iesniegt, pabalsta pieprasītājs iesniegumam pievieno šos apstākļus apliecinošus dokumentus.

7. Komisija izvērtē ģimenes vai personas, kas pabalstu pieprasījusi, situāciju un spēju apmierināt pamatvajadzības, nepieciešamības gadījumā apsekojot ģimeni (personu) dzīvesvietā un pieprasot informāciju no valsts un pašvaldības institūcijām vai citām personām, un pieņem lēmumu par pabalsta piešķiršanu un apmēru vai atteikumu piešķirt pabalstu, ja Komisija konstatē, ka ģimene vai persona nav nonākusi krīzes situācijā, vai pati saviem spēkiem spēj nodrošināt savas pamatvajadzības.

8. Komisijas lēmumu viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas var apstrīdēt Liepājas pilsētas domē. Liepājas pilsētas domes lēmumu viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

9. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2018.gada 1.janvārī.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks
Saistošo noteikumu "Par Liepājas pilsētas pašvaldības pabalstu krīzes situācijā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojumsSaskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma (turpmāk – likums) 32.pantu sociālās palīdzības mērķis ir sniegt materiālu atbalstu trūcīgām, maznodrošinātām un krīzes situācijā nonākušām ģimenēm (personām), lai nodrošinātu to pamatvajadzības un veicinātu darbspējīgo personu līdzdarbību savas situācijas uzlabošanā.
Likuma 35.panta otrā daļa noteic, ka pašvaldība, neizvērtējot ģimenes (personas) ienākumus, var piešķirt ģimenei (personai) pabalstu krīzes situācijā.
Lai nodrošinātu iespēju sniegt pašvaldības palīdzību Liepājas pilsētas iedzīvotājiem, kuri ir nonākuši krīzes situācijā, ir sagatavots saistošo noteikumu projekts "PAR LIEPĀJAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS PABALSTU KRĪZES SITUĀCIJĀ" (turpmāk – saistošo noteikumu projekts).
2. Īss projekta satura izklāstsSaistošo noteikumu projekts nosaka, ka:
– pabalstu krīzes situācijā ir tiesības saņemt krīzes situācijā nonākušai ģimenei vai personai, kuras deklarētā un faktiskā dzīvesvieta ir Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā.
– pabalsta maksimālais apmērs ir līdz 3000 euro.
– pabalstu, neizvērtējot ģimenes (personas) ienākumus, piešķir Liepājas pilsētas domes Sociālo lietu komisija, bet izmaksā Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde "Liepājas pilsētas domes Sociālais dienests" (turpmāk – Sociālais dienests).
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuSociālā dienesta 2018.gada budžeta projektā pabalsta krīzes situācijā izmaksai plānoti 23600 euro.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijāPašvaldības sniegtā materiālā palīdzība sniegs iespēju pilsētas iedzīvotājiem apmierināt pamatvajadzības krīzes situācijā, nodrošinot iedzīvotāju dzīves kvalitātes nepazemināšanos.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmSaistošie noteikumi tiks nosūtīti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un pašvaldības mājas lapā www.liepaja.lv.
Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Liepājas pilsētas domes Sociālo lietu komisija un Sociālais dienests.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmPriekšlikumus projekta izstrādē ir sniegusi Liepājas pilsētas domes Sociālo lietu komisija.
Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks
01.01.2018