Tiesību akts: spēkā esošs
Attēlotā redakcija: 15.02.2017. - ... / Spēkā esošā
Ministru prezidenta rīkojums Nr. 380

Rīgā 2015. gada 22. septembrī
Par darba grupu Latvijas Republikas valstspiederīgo bērnu aizsardzībai ārvalstīs

1. Lai koordinētu darbības, kas saistītas ar Latvijas Republikas valstspiederīgo bērnu aizsardzību ārvalstīs, izveidot darba grupu šādā sastāvā: tieslietu ministrs (darba grupas vadītājs), ārlietu ministrs, labklājības ministrs, tiesībsargs, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšnieks.

(Mp 15.02.2017. rīkojuma Nr. 38 redakcijā)

2. Darba grupas sēdes notiek, ja Tieslietu ministrija no ārvalsts ir saņēmusi atteikumu turpmākai sadarbībai un Tieslietu ministrijas vērtējumā konkrētajā lietā pārrobežu ģimenes tiesību jomā ir sarežģījumi, piemēram, uzņemošās valsts institūcijas nav ziņojušas par Latvijas valstspiederīgā bērna izņemšanu no vecāku aprūpes un ir apdraudētas šī bērna intereses.

3. Darba grupai izvērtēt kompetento iestāžu turpmāko rīcību, lai nodrošinātu konkrētā bērna – Latvijas valstspiederīgā – interešu aizsardzību.

4. Ja nepieciešams, darba grupas locekļus var aizvietot un darba grupas sanāksmes apmeklēt attiecīgo institūciju eksperti.

5. Ja nepieciešams, dalībai darba grupā var pieaicināt citu institūciju pārstāvjus, piemēram, no tām pašvaldībām, kuras ir atbildīgas par bērna interešu nodrošināšanu Latvijā.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma
15.02.2017