Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr.144

Rīgā 2010.gada 21.maijā

(Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes sēdes protokols Nr.20 6.p.)

Grozījumi "Brokeru sabiedrību mēneša pārskata sagatavošanas noteikumos"

Izdoti saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 133. panta pirmo daļu

Izdarīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 27.06.2003. noteikumos Nr. 131 "Brokeru sabiedrību mēneša pārskata sagatavošanas noteikumi" (tālāk tekstā - noteikumi) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu nosaukumā, tekstā un pārskatos vārdus "brokeru sabiedrība" attiecīgajā locījumā ar vārdiem "ieguldījumu brokeru sabiedrība" attiecīgajā locījumā.

2. Papildināt noteikumus ar izdošanas pamatojumu šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 133. panta pirmo daļu".

3. Izteikt noteikumu ievada daļu šādā redakcijā:

"Ieguldījumu brokeru sabiedrību mēneša pārskats tiek sagatavots nolūkā iegūt informāciju uzraudzības veikšanai, kā arī Finanšu kontu pārskata un Maksājumu bilances un statistiskā pārskata sagatavošanai. "Ieguldījumu brokeru sabiedrību mēneša pārskata sagatavošanas noteikumi" (tālāk tekstā - noteikumi) nosaka ieguldījumu brokeru sabiedrību mēneša bilances pārskata sagatavošanas un iesniegšanas kārtību un ir saistoši Latvijas Republikā reģistrētajām ieguldījumu brokeru sabiedrībām, kurām Finanšu un kapitāla tirgus komisija izsniegusi licenci ieguldījumu pakalpojumu un ieguldījumu blakuspakalpojumu sniegšanai."

4. Izteikt noteikumu 1.3. punktu šādā redakcijā:

''1.3. Klienti - fiziskās vai juridiskās personas, kurām ieguldījumu brokeru sabiedrība sniedz tās licencē noteiktos ieguldījumu pakalpojumus un ieguldījumu blakuspakalpojumus.''

5. Izteikt noteikumu 1.23. punktu šādā redakcijā:

"1.23. Citi termini atbilst Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 02.05.2007. noteikumu Nr. 60 "Minimālo kapitāla prasību aprēķināšanas noteikumi" terminu lietojumam."

6. Izteikt noteikumu 1.24. punktu šādā redakcijā:

"1.24. Uzkrājumu veidošanas kārtība ieguldījumu brokeru sabiedrībām, kurām ir piemērojamas kapitāla pietiekamību regulējošās prasības, noteikta Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 25.03.2009. normatīvajos noteikumos Nr. 42 "Aktīvu kvalitātes novērtēšanas un uzkrājumu veidošanas normatīvie noteikumi". Pārējās ieguldījumu brokeru sabiedrības šim nolūkam var piemērot Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 21.12.2001. noteikumus Nr. 24/9 "Aktīvu un ārpusbilances saistību novērtēšanas noteikumi"."

7. Izslēgt noteikumu 2.1. punktā un pielikumā atsauci uz UPDK 0651171 veidlapu.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājas vietnieks J.Brazovskis



 

 

28.05.2010