Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Finansu ministrijas rīkojums Nr.131

Rīgā 1996.gada 13.martā

Par "Uzņēmējdarbības ar degvielu licencēšanas komisijas nolikuma" apstiprināšanu

Saskaņā ar Ministru kabineta 1996.gada 23.janvāra noteikumiem nr.28 "Noteikumi par kārtību, kādā tiek izsniegtas licences uzņēmējdarbībai ar degvielu":

Apstiprināt pievienoto "Uzņēmējdarbības ar degvielu licencēšanas komisijas nolikumu".

Finansu ministrs A.G.Kreituss

Uzņēmējdarbības ar degvielu licencēšanas komisijas nolikums

1. Saskaņā ar Ministru kabineta 1996.gada 23.janvāra noteikumiem nr.28 "Noteikumi par kārtību kādā tiek izsniegtas licences uzņēmējdarbībai ar degvielu", speciālas atļaujas (licences) uzņēmējdarbībai ar degvielu izsniedz Finansu ministrija.

2. Lēmumu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu pieņem Finansu ministrijas izveidotā licencēšanas komisija.

3. Licencēšanas komisija izskata iesniegtos pieteikumus par speciālo atļauju (licenču) izsniegšanu:

3.1. degvielas ievešanai (importam) un vairumtirdzniecībai;

3.2. degvielas vairumtirdzniecībai;

3.3. degvielas mazumtirdzniecībai (par katru mazumtirdzniecības vietu);

3.4. degvielas komerciālajai uzglabāšanai (par katru uzglabāšanas vietu);

3.5. degvielas tranzītpārvadājumiem.

4. Licencēšanas komisijas sēdes tiek sasauktas pēc nepieciešamības un to sasauc komisijas priekšsēdētājs, bet viņa prombūtnes laikā - komisijas priekšsēdētāja vietnieks.

5. Licencēšanas komisijas sēdi vada komisijas priekšsēdētājs, bet viņa prombūtnes laikā - komisijas priekšsēdētāja vietnieks. Pēc licencēšanas komisijas ieskatiem uz sēdi tiek uzaicinātas ieinteresētās personas, kā arī eksperti.

6. Licencēšanas komisija pieņem lēmumus ar vienkāršu balsu vairākumu. Balsīm sadaloties līdzīgi, izšķirošā balss ir sēdes vadītājam. Katram komisijas loceklim ir viena balss. Licencēšanas komisija ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās ne mazāk kā puse no komisijas sastāva.

7. Licencēšanas komisijas sēdes tiek protokolētas. Protokolu paraksta sēdes vadītājs un tie komisijas locekļi, kas piedalījušies komisijas sēdē.

8. Lai saņemtu licenci kārtējam gadam, uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) licencēšanas komisijai iesniedz dokumentus, kas noteikti Ministru kabineta 1996.gada 23.janvāra noteikumu nr.28 16.-18.punktos.

9. Visa nepieciešamā informācija iesniedzama Finansu ministrijā.

10. Pieteikums jaunai speciālai atļaujai (licencei) jāiesniedz ne vēlāk kā 30 dienas pirms speciālās atļaujas (licences) derīguma termiņa izbeigšanās.

11. Saņemot jauno licenci, uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības) iepriekš izsniegto licenci nodod Finansu ministrijā.

12. Licencēšanas komisija ir tiesīga pieņemt lēmumu:

12.1. par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu;

12.2. par atteikumu izsniegt speciālo atļauju (licenci);

12.3. par izsniegtās speciālās atļaujas (licences) anulēšanu;

12.4. par jaunas licences izsniegšanu, izbeidzoties iepriekš izsniegtās speciālās atļaujas (licences) derīguma termiņam;

12.5. par atteikumu izsniegt jaunu speciālo atļauju (licenci), izbeidzoties iepriekš izsniegtās licences derīguma termiņam;

12.6. par speciālās atļaujas (licences) darbības apturēšanu uz laiku, kamēr tiek veikta pārbaude likumā noteiktā kārtībā, ja uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) darbībā tiek konstatēti pārkāpumi;

12.7. par jautājuma par speciālas atļaujas (licences) izsniegšanas atlikšanu, ja uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) iesniegtajos dokumentos nav pietiekamu ziņu un ja jautājuma objektīvai izlemšanai nepieciešami papildu materiāli.

13. Pieteikumus, tiem pievienotos dokumentus un izsniegtās licences reģistrē cauršūtā, numurētā un apzīmogotā reģistrācijas žurnālā. Iesniegtajiem dokumentiem vai to norakstiem jābūt valsts valodā.

14. Uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) piešķirto speciālo atļauju (licenci) izsniedz pēc valsts nodevas nomaksu apliecinoša dokumenta uzrādīšanas.

15. Licence ir derīga, ja to uz licencēšanas komisijas lēmuma pamata ir parakstījusi Finansu ministrijas valsts sekretāre vai viņas vietnieks un tā apstiprināta ar Finansu ministrijas zīmogu.

16. Gadījumos, kad tiek izdarītas izmaiņas licences saņemšanai iesniegtajos dokumentos, par to 15 dienu laikā jāinformē licencēšanas komisija.

17. Pieņemot lēmumu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu vai atteikumu to izsniegt, licencēšanas komisijai jānovērte ieinteresētā uzņēmuma (uzņēmēj-sabiedrības) iesniegtie dokumenti.

18. Lēmumu par atteikumu izsniegt speciālās atļaujas (licences) vai lēmumu par speciālās atļaujas (licences) anulēšanu var pārsūdzēt tiesā saskaņā ar noteikto likumdošanu. Šajā gadījumā valsts nodeva par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu netiek atmaksāta.

19. Licences anulēšanas vai tās darbības apturēšanas gadījumos licences oriģināls jānodod Finansu ministrijā.

20. Licencēšanas komisijai ir pienākums sniegt informāciju laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" par licenču piešķiršanu, apturēšanu un anulēšanu.

Licencēšanas komisijas priekšsēdētāja, FM valsts sekretāre V.Andrējeva

13.03.1996