Darbības ar dokumentu

Likumā

"Grozījumi Korupcijas novēršanas likumā"

Kļūdas labojums

Sakarā ar to, ka 1996.gada 31.maijā izsludinātajā likumā "Grozījumi Korupcijas novēršanas likumā" ("Latvijas Vēstnesis", 31.05.1996, nr.94) ir ieviesusies tehniska kļūda, Saeimas kanceleja publicēšanai izsniegusi 20.panta precīzo tekstu.

"20.pants. Īpašie uzņēmējdarbības un ienākumu gūšanas noteikumi

(1) Šā likuma 5.panta pirmās daļas 1., 2., 3. un 5.punktā minētajām valsts amatpersonām un to radiniekiem nedrīkst piederēt kapitāla daļas uzņēmumos (uzņēmējsabiedrībās), kuri saņem valsts pasūtījumus, valsts finansu līdzekļus, valsts garantētus kredītus vai valsts privatizācijas fonda līdzekļus, izņemot gadījumus, kad tie tiek saņemti publiskas izsoles vai atklāta konkursa rezultātā.

(2) Šā likuma 5.panta pirmās daļas 1., 2., 3. un 5.punktā minētās valsts amatpersonas un to radinieki nedrīkst saņemt nekāda veida ienākumus no uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kuri saņem valsts pasūtījumus, valsts finansu līdzekļus, valsts garantētus kredītus vai valsts privatizācijas fonda līdzekļus, izņemot gadījumus, kad tie tiek saņemti publiskas izsoles vai atklāta konkursa rezultātā.

(3) Šā likuma 5.panta pirmās daļas 1., 2., 3. un 5.punktā minētajām valsts amatpersonām ir jāievēro šā panta pirmās un otrās daļas noteikumi arī divus gadus pēc tam, kad tās beigušas pildīt attiecīgā amata pienākumus.

(4) Šā likuma 5.panta pirmās daļas 8. un 13.punktā minētajām valsts amatpersonām ir aizliegts arī saņemt jebkāda veida ienākumus no uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), ar kuriem valsts vai pašvaldības uzņēmums, kur strādā attiecīgā valsts amatpersona, ir noslēdzis tiesiskus darījumus vai kuri saņem attiecīgā valsts vai pašvaldības uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) pasūtījumus, izņemot gadījumus, kad tiesisks darījums tiek noslēgts vai pasūtījums tiek saņemts publiskas izsoles vai atklāta konkursa rezultātā.

(5) Šā likuma 5.panta pirmās daļas 9.punktā minētajām valsts amatpersonām un pašvaldību izpilddirektoriem, kā arī to radiniekiem nedrīkst piederēt kapitāla daļas uzņēmumos (uzņēmējsabiedrībās), kuri saņem attiecīgās pašvaldības pasūtījumus, finansu līdzekļus, garantētus kredītus vai privatizācijas fonda līdzekļus, izņemot gadījumus, kad tie tiek saņemti publiskas izsoles vai atklāta konkursa rezultātā.

(6) Šā likuma 5.panta pirmās daļas 9.punktā minētās valsts amatpersonas un pašvaldību izpilddirektori, kā arī to radinieki nedrīkst saņemt nekāda veida ienākumus no uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kuri saņem attiecīgās pašvaldības pasūtījumus, finansu līdzekļus, garantētus kredītus vai privatizācijas fonda līdzekļus, izņemot gadījumus, kad tie tiek saņemti publiskas izsoles vai atklāta konkursa rezultātā.

(7) Republikas pilsētu domju un rajonu padomju priekšsēdētājiem un šo pašvaldību izpilddirektoriem ir jāievēro šā panta piektās un sestās daļas noteikumi arī gadu pēc tam, kad viņi beiguši pildīt attiecīgā amata pienākumus.

(8) Policijas darbiniekiem ir aizliegts arī veikt jebkādu uzņēmējdarbību.

(9) Šā panta pirmajā, otrajā, ceturtajā, piektajā un sestajā daļā minētie izņēmumi nav pieļaujami, ja attiecīgā valsts amatpersona strādā iestādē, kas ir atbildīga par izsoles vai konkursa organizēšanu."

01.06.1996