Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2012. gada 21. februāra noteikumus Nr. 133 "Noteikumi par valsts nodevu par personu apliecinošu dokumentu izsniegšanu".
Ministru kabineta noteikumi Nr.1258

Rīgā 2009.gada 3.novembrī (prot. Nr.77 9.§)
Noteikumi par valsts nodevu par pasu izsniegšanu
Izdoti saskaņā ar Personu apliecinošu dokumentu likuma 2.panta ceturto daļu

1. Noteikumi nosaka valsts nodevas apmēru par pasu izsniegšanu un nodevas maksāšanas kārtību.

2. Valsts nodevu par pases izsniegšanu ieskaita valsts pamatbudžetā.

3. Valsts nodevas samaksa notiek bezskaidras naudas norēķinu veidā ar attiecīgas kredītiestādes vai citas finanšu iestādes starpniecību, kurai ir tiesības veikt naudas pārskaitījumus.

4. Valsts nodevu var samaksāt:

4.1. Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē, izmantojot maksājumu karti;

4.2. kredītiestādē vai citā finanšu iestādē, kam ir tiesības veikt naudas pārskaitījumus, atbilstoši to sniegtajiem pakalpojumiem.

5. Persona valsts nodevas samaksu apliecinošu dokumentu iesniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē pirms pases saņemšanas.

6. Valsts nodevu par pases izsniegšanu nemaksā persona, kura ir pilnā valsts vai pašvaldības apgādībā un iesniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē šādu faktu apliecinošu dokumentu.

7. Valsts nodevas likme par pases pirmreizēju izsniegšanu vai par pases atkārtotu izsniegšanu, ja iepriekšējai pasei beidzies derīguma termiņš, pase nav derīga ceļošanai, personai mainījies personvārds vai mainījies personas tiesiskais statuss, ir 15 latu, bet par pases paātrinātu izsniegšanu ir šādas valsts nodevas likmes:

7.1. ja pasi izsniedz piecu darbdienu laikā, – 25 lati;

7.2. ja pasi izsniedz divu darbdienu laikā, – 50 latu.

8. Valsts nodeva personai, kura sasniegusi likuma “Par valsts pensijām11.panta pirmajā daļā noteikto vecumu, vai personai, kurai piešķirta vecuma pensija (turpmāk – pensionārs), pirmās vai otrās grupas invalīdam vai personai līdz 20 gadu vecumam par pases pirmreizēju izsniegšanu vai par pases atkārtotu izsniegšanu, ja iepriekšējai pasei beidzies derīguma termiņš, pase nav derīga ceļošanai, personai mainījies personvārds vai mainījies personas tiesiskais statuss, ir pieci lati, bet par pases paātrinātu izsniegšanu ir šādas valsts nodevas likmes:

8.1. ja pasi izsniedz piecu darbdienu laikā, – 15 latu;

8.2. ja pasi izsniedz divu darbdienu laikā, – 30 latu.

9. Valsts nodevas likme par pases atkārtotu izsniegšanu, izņemot šo noteikumu 7.punktā minētos pases izsniegšanas iemeslus, ir 20 latu, bet par pases paātrinātu izsniegšanu ir šādas valsts nodevas likmes:

9.1. ja pasi izsniedz piecu darbdienu laikā, – 30 latu;

9.2. ja pasi izsniedz divu darbdienu laikā, – 60 latu.

10. Valsts nodevas likme pensionāram, pirmās vai otrās grupas invalīdam vai personai līdz 20 gadu vecumam par pases atkārtotu izsniegšanu, izņemot šo noteikumu 8.punktā minētos pases izsniegšanas iemeslus, ir 10 latu, bet par pases paātrinātu izsniegšanu ir šādas valsts nodevas likmes:

10.1. ja pasi izsniedz piecu darbdienu laikā, – 20 latu;

10.2. ja pasi izsniedz divu darbdienu laikā, – 40 latu.

11. Valsts nodevas likme par pases paātrinātu izsniegšanu personai, kura mainījusi uzvārdu pēc laulības noslēgšanas un dokumentus pases izsniegšanai sakarā ar uzvārda maiņu iesniegusi 30 dienu laikā pēc laulības noslēgšanas, ir 15 latu, bet pensionāram, pirmās vai otrās grupas invalīdam vai personai līdz 20 gadu vecumam, kas mainījusi uzvārdu pēc laulības noslēgšanas un dokumentus pases izsniegšanai sakarā ar uzvārda maiņu iesniegusi 30 dienu laikā pēc laulības noslēgšanas, valsts nodevas likme par pases paātrinātu izsniegšanu ir pieci lati.

12. Valsts nodevas likme par pases paātrinātu izsniegšanu personai, kura Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē iesniedz iesniegumu un dokumentu, kas apliecina pases paātrinātas izsniegšanas nepieciešamību, ir noteikta attiecīgi šo noteikumu 7., 8., 9. vai 10.punkta ievaddaļā, ja:

12.1. personai nepieciešama ārstēšanās ārvalstī;

12.2. personai nepieciešams izbraukt no valsts tuvinieka slimības vai nāves gadījumā;

12.3. persona līdz 18 gadu vecumam vai izglītības iestādes audzēknis dodas organizētā braucienā uz ārvalstīm.

13. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2006.gada 19.decembra noteikumus Nr.1059 “Noteikumi par valsts nodevu par personas apliecību un pasu izsniegšanu” (Latvijas Vēstnesis, 2006, 207.nr.; 2007, 87., 185.nr.).

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Iekšlietu ministre L.Mūrniece
07.11.2009