Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.795

Rīgā 2009.gada 21.jūlijā (prot. Nr.49 14.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 30.marta noteikumos Nr.215 "Akcīzes preču pavaddokumentu aprites un kontroles kārtība"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli" 25.panta astoto daļu

 

Izdarīt Ministru kabineta 2004.gada 30.marta noteikumos Nr.215 "Akcīzes preču pavaddokumentu aprites un kontroles kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2004, 64., 185.nr.; 2005, 84.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 10.punktā vārdus "Latvijas Republikā" ar vārdiem un skaitli "Latvijas Republikā un šo noteikumu 10.3 punktā minēto gadījumu".

2. Papildināt noteikumus ar 10.3 punktu šādā redakcijā:

"10.3 Ja akcīzes preču noliktavā, kas atrodas lidostas teritorijā ar šajā teritorijā izveidotu robežkontroles punktu, brīvdienā, svētku dienā vai pēdējā darbdienā pirms brīvdienām vai svētku dienām ar pavaddokumentu saņem naftas produktus, tad ar minētajiem naftas produktiem brīvdienā vai svētku dienā var apgādāt attiecīgās lid­ostas teritorijā esošos gaisa kuģus pirms pavaddokumenta trešā eksemplāra apstiprināšanas Valsts ieņēmumu dienestā. Šajā punktā minētās darbības nedrīkst veikt, ja, saņemot naftas produktus akcīzes preču noliktavā, konstatēta naftas produktu neatbilstība pavaddokumentā norādītajai informācijai."

3. Izteikt 12.punktu šādā redakcijā:

"12. Importētājs, ievedot akcīzes preces Latvijas Republikā no ārvalsts, kas nav dalībvalsts, to pārvietošanai uz akcīzes preču noliktavu atbilstoši regulai noformē pavaddokumentu. Pavaddokumentu (visus eksemplārus) iesniedz apstip­rināšanai Valsts ieņēmumu dienesta attiecīgajā muitas iestādē, kurā noformē akcīzes preču izlaišanu brīvam apgrozījumam (izņemot šo noteikumu 12.2 punktā minēto gadījumu)."

4. Papildināt noteikumus ar 12.1 un 12.2 punktu šādā redakcijā:

"12.1 Akcīzes preču noliktavas turētājs, kurš piemēro vietējo muitošanu, ievedot akcīzes preces Latvijas Republikā no ārvalsts, kas nav dalībvalsts, pārvietošanai uz tā īpašumā vai valdījumā esošo akcīzes preču noliktavu Latvijas Republikā, pavaddokumenta A ailē (visos eksemplāros) norāda muitas deklarācijas reģistrācijas numuru un datumu, ieraksta vārdus "Vietējā muitošana" un uzliek atzītā importētāja zīmogu.

12.2 Pavaddokumentu, kuru noformē saskaņā ar šo noteikumu 12.1 punktā noteikto kārtību, iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā, izmantojot šo noteikumu VII nodaļā minētos elektroniskos datu apstrādes un pārraides līdzekļus, ne vēlāk kā muitas deklarācijas reģistrācijas dienā, bet pavaddokumenta piekto eksemplāru iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta attiecīgajā muitas iestādē termiņā, kas noteikts vietējās muitošanas atļaujā."

5. Papildināt 13.punktu aiz vārda "importētājam" ar vārdiem un skaitli "(izņemot šo noteikumu 12.2 punktā minēto gadījumu)".

6. Papildināt 18. un 27.punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Ja veikta gaisa kuģu apgāde ar naftas produktiem atbilstoši šo noteikumu 10.3 punktam, pavaddokumenta trešo un ceturto eksemplāru akcīzes preču saņēmējs - attiecīgās akcīzes preču noliktavas turētājs - iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā nākamajā darbdienā pēc attiecīgās brīvdienas vai svētku dienas."

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Finanšu ministrs E.Repše

 

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2009.gada 29.jūliju.

29.07.2009