Darbības ar dokumentu

Darbības ar dokumentu

Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokola Nr.9 izraksts

Rīgā 2000.gada 22.februārī

17.§

Par pašvaldību darbības pārraudzības un revīzijas sistēmas maiņu

Apspriešanā piedalījās: J.Bunkšs, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai īpašu uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās J.Bunkša sniegto informāciju.

2. Īpašu uzdevumu ministram valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās līdz š.g. 1.maijam:

2.1. sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā likumprojektu "Grozījumi likumā "Par pašvaldībām"", paredzot revīzijas sistēmas reorganizāciju un lēmējvaras un izpildvaras nošķiršanu, kā arī likumprojektu "Grozījumi likumā "Par pilsētas domes, rajona padomes un pagasta padomes deputāta statusu"", paredzot obligātu deputātu apmācību un personīgo atbildību par pieņemtajiem lēmumiem;

2.2. kopīgi ar finansu ministru sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā normatīvo aktu projektus, kas nosaka kārtību, kādā pašvaldības sagatavo publiskos gada pārskatus.

23.§

Par problēmām, kas varētu rasties pēc 2000.gada 1.janvāra saistībā ar zemes reģistrāciju zemesgrāmatā

Apspriešanā piedalījās: V.Makarovs, G.Grūbe, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai ekonomikas ministra V.Makarova sniegto informāciju.

2. Zemkopības ministram kopīgi ar ekonomikas ministru iesniegt Saeimā priekšlikumus par likumprojekta "Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatā"" precizēšanu (likuma 8.panta ceturtā daļa) un ņemt vērā to, ka meža zeme līdz šim tika privatizēta arī saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju" un nodota lietošanā saskaņā ar likumu "Par zemes reformas pabeigšanu lauku apvidos" un citiem likumiem.

3. Ekonomikas ministrijai sagatavot likumprojektu "Grozījumi likumā "Par nekustamā īpašuma ierakstīšanu zemesgrāmatās"" par grozījumiem likuma pārejas noteikumu 3.punktā, paredzot atvieglojumus maksātnespējīgo uzņēmumu lietojamās zemes reģistrācijā līdz 2002.gada 1.janvārim, un ekonomikas ministram noteiktā kārtībā iesniegt to izskatīšanai Ministru kabinetā.

24.§

Par finansējuma piešķiršanu Ekonomikas ministrijai

Apspriešanā piedalījās: V.Makarovs, A.Gorbunovs, I.Bērziņš, A.Kalvītis, E.Krastiņš, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai ekonomikas ministra V.Makarova sniegto informāciju.

2. Finansu ministram no ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt 17618 latu (saskaņā ar tāmi) projekta grupai sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas sistēmas pilnveidošanai.

25.§

Par rīcības plāniem saistībā ar Latvijas Universitātes un Latvijas Medicīnas akadēmijas reorganizāciju

Apspriešanā piedalījās: M.Vītols, V.Birkavs, A.Rauhvargers, K.Pētersone, R.Zīle, R.Jurdžs, E.Krastiņš, V.Makarovs, M.Auziņš, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai iesniegto rīcības plānu Ministru kabineta 1999.gada 20.augusta rīkojuma Nr.388 "Par Latvijas Universitātes un Latvijas Medicīnas akadēmijas reorganizācijas komisiju" 2.punktā minēto mērķu īstenošanai.

2. Izglītības un zinātnes ministrijai:

2.1. precizēt plānā minētos pasākumus un atbildīgās institūcijas saskaņā ar labklājības ministra R.Jurdža un finansu ministra E.Krastiņa piezīmēm un iesniegt precizēto plānu Valsts kancelejā;

2.2. pamatojoties uz rīcības plānu, izstrādāt nepieciešamos normatīvo aktu projektus reformas turpmākai īstenošanai.

3. Valsts kancelejai nosūtīt plānu visiem ministriem.

4. Akceptēt saskaņā ar Ministru kabineta 1999.gada 23.decembra rīkojuma Nr.602 "Par Latvijas Universitātes un Latvijas Medicīnas akadēmijas reorganizācijas programmas īstenošanu" 9.punktu iesniegto precizēto rīcības plānu Latvijas Medicīnas akadēmijas pievienošanai Latvijas Universitātei un abu augstskolu reorganizācijai (balsojumā: par - 10, pret - neviens, atturas - 5).

5. Izglītības un zinātnes ministrijai svītrot plāna otrās daļas 13.punktu un iesniegt precizēto plānu Valsts kancelejā.

6. Valsts kancelejai nosūtīt plānu visiem ministriem.

7. Izglītības un zinātnes ministrijai kontrolēt un koordinēt rīcības plānu izpildi.

41.§

Par atbildīgā valdības pārstāvja norīkošanu cūkgaļas iekšējā tirgus aizsardzības pasākumu pārskata procesam

Apspriešanā piedalījās: I.Bērziņš, V.Makarovs, A.Kalvītis, R.Zīle, E.Krastiņš, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Sākt cūkgaļas iekšējā tirgus aizsardzības procedūru atkārtotu izpēti cūkgaļas iekšējā tirgus aizsardzības pasākumu pārskatam.

Izpētes darba pabeigšanas termiņš - 2000.gada 15.aprīlis.

2. Par atbildīgo valdības pārstāvi cūkgaļas iekšējā tirgus aizsardzības pasākumu pārskata procesam norīkot ekonomikas ministru V.Makarovu.

42.§

Par tiesību aktu projektu un koncepciju projektu iesniegšanu Valsts kancelejā

Apspriešanā piedalījās: V.Birkavs, I.Bērziņš, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai sniegto informāciju.

2. Lai nodrošinātu Ārvalstu investoru padomes izteikto rekomendāciju izpildes plānā (akceptēts Ministru kabineta 2000.gada 1.februāra sēdē (prot. Nr.6, 20.§)) Valsts kancelejai dotā uzdevuma - ievietot Ministru kabineta mājas lapā (tīklā "Internet") tiesību aktu projektu un koncepciju projektu tekstus pēc to izsludināšanas valsts sekretāru sanāksmē, kā arī izskatīšanai Ministru kabineta komitejā un Ministru kabineta sēdē novirzītos minēto projektu tekstus - izpildi, kā arī iesaistītu nevalstiskās organizācijas normatīvo aktu projektu izstrādāšanas procesā, ministrijām un īpašu uzdevumu ministru sekretariātiem:

2.1. iesniegt Valsts kancelejā tiesību akta projekta vai koncepcijas projekta tekstu elektroniskā veidā kopā ar informāciju par valsts sekretāru sanāksmē izskatāmajiem jautājumiem ne vēlāk kā iepriekšējā darba dienā pirms valsts sekretāru sanāksmes;

2.2. iesniedzot Valsts kancelejā koncepcijas projektu, tam pievienot projekta tekstu elektroniskā veidā.

 

Ministru prezidents A.Šķēle

Valsts kancelejas direktora vietā - Juridiskā departamenta vadītāja A.Kveska