Darbības ar dokumentu

Darbības ar dokumentu
Tiesību akts: spēkā esošs

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.45

Rīgā 2006.gada 14.septembrī

Par instrukcijas apstiprināšanu

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

apstiprināt instrukciju "Par vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju darbības finansēšanu Saeimas vēlēšanu sagatavošanā un sarīkošanā".

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre K.Kurzemniece

 


APSTIPRINĀTA

ar Centrālās vēlēšanu komisijas

2006.gada 14.septembra lēmumu Nr. 45

Instrukcija

"Par vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju darbības finansēšanu Saeimas vēlēšanu sagatavošanā un sarīkošanā"

1. nodaļa

Vēlēšanu komisiju un iecirkņu komisiju darbības finansēšana Latvijas Republikā

1.1. Centrālā vēlēšanu komisija piešķir finansējumu vēlēšanu sagatavošanai un sarīkošanai republikas pilsētu un rajonu vēlēšanu komisijām.

1.2. Republikas pilsētu un rajonu vēlēšanu komisiju priekšsēdētāji rīkojas ar attiecīgajai komisijai iedalītajiem finanšu līdzekļiem.

1.3. Republikas pilsētu vēlēšanu komisijas ar piešķirto finansējumu nodrošina attiecīgās pilsētas vēlēšanu iecirkņu sagatavošanu un darbību Saeimas vēlēšanās.

1.4. Rajonu vēlēšanu komisijas ar piešķirto finansējumu nodrošina attiecīgajā rajonā izveidoto pilsētu, novadu, pagastu un iecirkņu vēlēšanu komisiju darbību Saeimas vēlēšanās.

1.5. Republikas pilsētu un rajonu vēlēšanu komisiju priekšsēdētāji noslēdz līgumu ar bilancspējīgu grāmatvedi par grāmatvedības uzskaites un pārskatu kārtošanu.

1.6. Grāmatvedības uzskaiti republikas pilsētu un rajonu vēlēšanu komisijās kārto atbilstoši Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja apstiprinātai instrukcijai.

1.7. Republikas pilsētas vēlēšanu komisijas grāmatvedībā aprēķina un izmaksā darba samaksu republikas pilsētas un tās vēlēšanu iecirkņu komisiju locekļiem un darbiniekiem.

1.8. Rajona vēlēšanu komisijas grāmatvedībā aprēķina un izmaksā darba samaksu attiecīgā rajona un tā pilsētu, novadu, pagastu un iecirkņu komisiju locekļiem un darbiniekiem.

1.9. Republikas pilsētu un rajonu vēlēšanu komisijas savā teritorijā izveidotās pilsētu, novadu, pagastu un iecirkņu komisijas ar darbības nodrošināšanai nepieciešamajiem materiāliem un pakalpojumiem var nodrošināt, centralizēti iepērkot un sadalot materiālus un apmaksājot rēķinus par pilsētu, novadu, pagastu un iecirkņu komisijām sniegtajiem pakalpojumiem. Atsevišķos gadījumos pieļaujama naudas līdzekļu izsniegšana avansā ar republikas pilsētas vai rajona vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja rīkojumu pilnvarotām avansu norēķinu personām, kuras pēc tam norēķinās, iesniedzot izdevumus apliecinošus dokumentus.

1.10. Republikas pilsētu un rajonu vēlēšanu komisijas 1.6. punktā minētajā instrukcijā norādītajos termiņos un kārtībā iesniedz Centrālajā vēlēšanu komisijā ceturkšņa un gada finanšu pārskatus.

1.11. Pēc Saeimas vēlēšanām un finanšu darbības pabeigšanas grāmatvedības dokumenti tiek sakārtoti, aprakstīti un nodoti Centrālās vēlēšanu komisijas grāmatvedībā.

1.12. Centrālā vēlēšanu komisija noslēdz līgumu ar zvērinātu revidentu par republikas pilsētu un rajonu vēlēšanu komisiju iesniegto grāmatvedības dokumentu pārbaudi.

2. nodaļa

Ārvalstīs izveidoto vēlēšanu iecirkņu komisiju darbības finansēšana

2.1. Centrālā vēlēšanu komisija piešķir finansējumu vēlēšanu sagatavošanai un sarīkošanai ārvalstīs izveidotajām vēlēšanu iecirkņu komisijām.

2.2. Vēlēšanu iecirkņa komisijas priekšsēdētājs rīkojas ar komisijai iedalītajiem finanšu līdzekļiem.

2.3. Centrālās vēlēšanu komisijas piešķirtie līdzekļi saimnieciskajiem izdevumiem tiek ieskaitīti Ārlietu ministrijas norādītajos kontos.

2.4. Pēc Saeimas vēlēšanām vēlēšanu iecirkņa komisijas priekšsēdētājs iesniedz avansa norēķinu par piešķirto finanšu līdzekļu izlietojumu.

2.5. Grāmatvedības uzskaiti par līdzekļu izlietojumu ārvalstīs izveidotajos vēlēšanu iecirkņos kārto atbilstoši Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja apstiprinātai instrukcijai Centrālās vēlēšanu komisijas grāmatvedībā.

2.6. Ārvalstīs izveidoto vēlēšanu iecirkņu komisiju locekļu un darbinieku darba samaksa atbilstoši šo komisiju iesniegtajiem darba laika uzskaites dokumentiem un darba pieņemšanas aktiem tiek aprēķināta Centrālās vēlēšanu komisijas grāmatvedībā.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre K.Kurzemniece

14.09.2006