Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.291

Rīgā 2005.gada 30.novembrī (prot.Nr.50 (259), 14.p.)

Par Noteikumiem par iepazīšanos ar tarifu projektu

Ņemot vērā Administratīvā procesa likuma spēkā stāšanās likuma 17.panta pirmo daļu un pamatojoties uz likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" 9.panta otro daļu un 21.panta otro daļu,

padome nolemj:

1. Apstiprināt Noteikumus par iepazīšanos ar tarifu projektu (pielikumā).

2. Noteikt, ka šī lēmuma 1.punktā apstiprinātie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

3. Ar šī lēmuma 1.punktā apstiprināto noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes 2002.gada 20.marta sēdē (protokola Nr.16(46),4.p.) apstiprinātā Kārtība, kādā sabiedrisko pakalpojumu lietotāji var iepazīties ar sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iesniegtajiem tarifu projektiem un iesniegt savus priekšlikumus un ieteikumus (Latvijas Vēstnesis, 2002, 53.nr).

Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja p.i. R.Jonītis

 

Noteikumi par iepazīšanos ar tarifu projektu

Apstiprināts ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes 2005.gada 30.novembra lēmumu Nr.291 (prot.Nr.50 (259), 14.p.) Izdoti saskaņā ar likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" 21.panta otro daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā sabiedrisko pakalpojumu lietotājs (turpmāk - lietotājs) var iepazīties ar sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja aprēķināto un apstiprināšanai iesniegto tarifu projektu (turpmāk - tarifu projekts) un iesniegt par to savus priekšlikumus un ieteikumus Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (turpmāk - Komisija) un sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam.

2. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs vienlaicīgi ar tarifu projektu sagatavo un iesniedz Komisijai elektroniskā un izdrukas formā informāciju par tarifu projektu saskaņā ar Ieteicamo paziņojuma par tarifu projektu formu, kas noteikta šo noteikumu 1.pielikumā, ietverot šādu informāciju:

2.1. sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja nosaukums, reģistrācijas numurs komercreģistrā, juridiskā adrese;

2.2. datums, kad tarifu projekts ir iesniegts Komisijā;

2.3. sabiedriskā pakalpojuma veids, par kuru ir iesniegts tarifu projekts;

2.4. tarifu aprēķināšanas metodikas, saskaņā ar kuru ir aprēķināts tarifu projekts, nosaukums;

2.5. tarifu projektā piedāvātās tarifu izmaiņas, norādot:

2.5.1. spēkā esošo tarifu, norādot summu bez pievienotās vērtības nodokļa (turpmāk - PVN);

2.5.2. piedāvāto tarifu, norādot summu bez PVN;

2.5.3. piedāvātā tarifa palielinājumu vai samazinājumu procentos attiecībā pret spēkā esošo tarifu;

2.6. īss tarifu izmaiņas pamatojums;

2.7. sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja piedāvātais tarifu spēkā stāšanās datums;

2.8. sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja vieta (adrese), kurā lietotājs var iepazīties ar tarifu projektā ietverto publiski pieejamo informāciju, kā arī sniegt savus priekšlikumus par tarifu projektu;

2.9. sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja norādīts pieņemšanas laiks;

2.10. sabiedriskā pakalpojuma sniedzēja kontaktpersonas vārds un uzvārds, tālruņa numurs;

2.11. informācija par vietu un laiku, līdz kuram lietotājs var iesniegt sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam savus priekšlikumus vai ieteikumus par tarifu projektu.

2.12. cita informācija, ko sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs uzskata par nepieciešamu norādīt.

3. Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs saskaņā ar noteikumiem sagatavoto informāciju par tarifu projektu:

3.1. publicē laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" 10 dienu laikā pēc tarifu projekta iesniegšanas Komisijai.

3.2. publisko sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja mājas lapā internetā, ja sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam tāda ir izveidota.

4. Komisija saskaņā ar noteikumiem sagatavoto un saņemto sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja informāciju par tarifu projektu publisko Komisijas mājas lapā internetā www.sprk.gov.lv.

5. Priekšlikumus un ieteikumus par tarifu projektu lietotājs var iesniegt Komisijai un sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam 20 dienu laikā pēc informācijas par tarifu projektu (paziņojuma) publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

6. Komisija tai adresētos lietotāju ieteikumus un priekšlikumus var pārsūtīt sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam, ja tie pēc būtības ir adresēti sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja p.i. R.Jonītis

 

1. pielikums

Noteikumiem par iepazīšanos ar tarifu projektu, kas apstiprināti

ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes

2005.gada 30.novembra lēmumu Nr.291

Ieteicamā paziņojuma par tarifu projektu forma

Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja nosaukums, reģistrācijas numurs, juridiskā adrese, tarifu projekta iesniegšanas datums Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedza sabiedriskā pakalpojuma veids tarifu projektu, kurš ir aprēķināts saskaņā ar tarifu aprēķināšanas metodikas nosaukums.

Sabiedriskā pakalpojuma veids

Spēkā esošais tarifs

(bez PVN)

Piedāvātais tarifs

(bez PVN)

Tarifa
palielinājums/
samazinājums
(%)

Piedāvātie tarifi varētu stāties spēkā ar piedāvātais tarifu spēkā stāšanās datums. Tarifa izmaiņas ir saistītas ar īss pamatojums tarifu izmaiņām.

Iepazīties ar tarifu projektā ietverto publiski pieejamo informāciju, kā arī sniegt savus priekšlikumus par sabiedriskā pakalpojuma veids tarifu projektu lietotāji var sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja vieta (adrese), kurā lietotājs var iepazīties ar tarifu projektā ietverto publiski pieejamo informāciju, kā arī sniegt savus priekšlikumus par tarifu projektu, sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja norādīts pieņemšanas laiks, iepriekš sazinoties ar sabiedriskā pakalpojuma sniedzēja kontaktpersonas vārds, uzvārds un tālruņa numurs.

Priekšlikumus un ieteikumus par tarifu projektu rakstveidā vai elektroniski var iesniegt sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja norādīta pasta adrese, e-pasta adrese un faksa numuri, kā arī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai Rīgā, Brīvības ielā 55, faksa Nr.7097200, e-pasta adrese: sprk@sprk.gov.lv 20 dienu laikā no šī paziņojuma publicēšanas dienas.

Cita informācija, ko sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs uzskata par nepieciešamu norādīt.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja p.i. R.Jonītis

30.11.2005