Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.663

Rīgā 2005.gada 30.augustā (prot. Nr.49 2.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 23.decembra noteikumos Nr.747 "Kuģu pasažieru reģistrācijas kārtība"
Izdoti saskaņā ar Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likuma 35.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 23.decembra noteikumos Nr.747 "Kuģu pasažieru reģistrācijas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 183.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3., 4. un 5.punktu šādā redakcijā:

"3. Noteikumi attiecas uz pasažieru kuģiem (jūras kuģis vai jūras ātrgaitas kuģis, kā tas definēts 1974.gada Starptautiskās konvencijas par cilvēku dzīvības aizsardzību uz jūras X nodaļas 1.noteikumā (jaunākajā redakcijā)), izņemot:

3.1. karakuģus un kuģus, kuri pārvadā karaspēku;

3.2. izklaides jahtas (noteikumi attiecas uz jahtām, kurām ir apkalpe un kuras komerciālos nolūkos pārvadā vairāk par 12 pasažieriem).

4. Kuģa pasažieri tiek reģistrēti pasažieru sarakstā pirms kuģa iziešanas no ostas. Pasažieru skaitu atbildīgais kuģa virsnieks dara zināmu kuģa kapteinim, kā arī kuģa operatoram (pasažieru kuģa īpašnieks vai jebkura cita persona vai organizācija (piemēram, pārvaldnieks vai berbouta fraktētājs), kam īpašnieks uzticējis atbildību par pasažieru kuģa ekspluatāciju), kuģa aģentam vai kuģa operatora pilnvarotai personai krastā.

5. Pasažieru sarakstā par katru kuģa pasažieri ieraksta šādas ziņas:

5.1. pasažiera vārds vai vārda pirmais burts (iniciālis) un uzvārds;

5.2. dzimums;

5.3.vecuma grupa (pieaugušais, bērns vai zīdainis), kurai pieder attiecīgā persona, vai vecums, vai dzimšanas gads;

5.4.pēc pasažiera pieprasījuma — informācija par īpašas aprūpes vai palīdzības nepieciešamību avārijas gadījumā."

2. Izteikt 6.punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Kuģa kapteinis, kuģa aģents vai kuģa operators nogādā šo noteikumu 5.punktā minēto sarakstu, kā arī kuģa apkalpes sarakstu ostas kapteiņa dienes­tam un pasažieru reģistratoram ne vēlāk kā 30minūtes pēc kuģa atiešanas no piestātnes."

3. Aizstāt 8.2.apakšpunktā vārdu "reģistratoru" ar vārdiem "reģistratoru (atbildīgā persona krastā, kuru kuģa operators pilnvarojis izpildīt Starptautiskajā drošas pārvaldes kodeksā, ko pieņēmusi Starptautiskā jūras organizācija ar 1993.gada 4.novembra Asamblejas rezolūciju A.741(18), noteiktos pienākumus, vai kāda cita persona krastā, kuru kuģa operators pilnvarojis glabāt informāciju par personām, kuras atrodas uz kuģa operatora pasažieru kuģa)".

4.Izteikt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvu šādā redakcijā:

"Informatīvā atsauce uz Eiropas Savienības direktīvām

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no:

1) Padomes 1998.gada 18.jūnija Direktīvas 98/41/EK par to personu reģistrāciju, kas atrodas uz pasažieru kuģiem, kuri kursē uz Kopienas dalībvalstu ostām vai no tām;

2) Eiropas Parlamenta un Padomes 2002.gada 5.novembra Direktīvas 2002/84/EK, ar ko groza direktīvas par kuģošanas drošību un kuģu radītā piesārņojuma novēršanu."

Ministru prezidents A.Kalvītis

Satiksmes ministrs A.Šlesers
09.09.2005