4. GRUPA

PIENS UN PIENA PRODUKTI; PUTNU OLAS, DABISKAIS MEDUS;
CITUR NEMINĒTI DZĪVNIEKU IZCELSMES PĀRTIKAS PRODUKTI

Piezīmes:

1. Ar jēdzienu "piens" jāsaprot pilnpiens, daļēji vai pilnīgi nokrejots piens.

2. 0405. preču pozīcijā:

 

a) termins "sviests" nozīmē dabisku sviestu, sviestu no sūkalām vai kausētu sviestu (svaigu, sālītu, ieskaitot konservētu), kurš iegūts galvenokārt no piena un kurā piena tauku saturs ir 80% vai vairāk, bet ne vairāk kā 95%, maksimālais noteiktais piena beztauku sausnas saturs 2% un maksimālais ūdens saturs 16%. Sviests nedrīkst saturēt emulgatorus, bet var saturēt nātrija hlorīdu, pārtikas krāsvielas un pienskābes baktēriju ieraugus;

b) jēdziens "sviesta pastas" nozīmē ūdens-eļļas tipa emulsiju, kura satur tikai piena taukus un kurā piena tauku saturs ir 39% vai vairāk, bet mazāks nekā 80%.

3. Produkti, kas iegūti, koncentrējot sūkalas ar piena piedevu vai piena taukvielām, ietilpst 0406. preču pozīcijā kā sieri ar nosacījumu, ka tiem ir trīs šādas īpašības:

a) piena tauku saturs sausnā 5% vai vairāk;

b) sausnas saturs vismaz 70%, bet ne vairāk kā 85%;

c) ir pelējums vai tāds var veidoties.

4. Šajā grupā nav ietverti:

a) produkti, kuri iegūti no sūkalām un kuros laktozes saturs pārsniedz 95%, kas izteikta kā sausā laktoze, pārrēķināta sausnā (1702. preču pozīcija);

b) albumīni (ieskaitot divu vai vairāku olbaltumvielu koncentrātus, kas satur vairāk nekā 80% sūkalu olbaltumvielas, pārrēķinot sausnā) (3502. preču pozīcija) vai globulīni (3504. preču pozīcija).

Piezīmes par subpozīcijām:

1. 0404 10.subpozīcijā jēdziens "modificētas sūkalas" nozīmē sūkalu sastāvdaļu saturošus produktus, t.i., sūkalas, no kurām pilnībā vai daļēji atdalītas laktoze, olbaltumvielas vai minerālvielas, vai sūkalas, kurām pievienotas pārējās sūkalu sastāvdaļas un produkti, kas iegūti, samaisot ar pārējām sūkalu sastāvdaļām.

2. 0405 10. subpozīcijā jēdziens "sviests" neietver kausēto sviestu (0405 90. subpozīcija).

Papildpiezīmes:

1. Tarifa likmes maisījumiem, kas ietilpst 0401.- 0406. preču pozīcijā, piemērojamas šādi:

a) maisījumiem, kuros viena no sastāvdaļām ir vismaz 90%, piemērojama šai sastāvdaļai noteiktā likme;

b) pārējiem maisījumiem piemērojama tās sastāvdaļas likme, kurai noteikta visaugstākā ievedmuita.

2. 0406 90 020. un 0406 90 030.subpozīcijā jēdziens "veseli sieri" nozīmē veselus sierus ar šādu neto masu:

- Emmentaler: ne mazāk kā 60 kg, bet ne vairāk kā 130 kg,

- Gruyere un Sbrinz: ne mazāk kā 20 kg, bet ne vairāk kā 45 kg,

- Bergkase: ne mazāk kā 20 kg, bet ne vairāk kā 60 kg,

- Appenzell: ne mazāk kā 6 kg, bet ne vairāk kā 8 kg.

Papild-

Pamat-

MFN

Kods

Apraksts

mērvie-

likme

likme

nība

%

%

 

0401

     

Piens un krējums, neiebiezināts, bez cukura vai citām saldinātājvielām:

   

0401

10

-ar tauku saturu ne vairāk kā 1%:

0401

10

10

0

--iesaiņojumā ar neto tilpumu ne vairāk kā 2 l

-

40

30

0401

10

90

0

--pārējie

-

40

30

0401

20

-ar tauku saturu vairāk nekā 1%, bet ne vairāk kā 6%:

--ne vairāk kā 3%:

0401

20

11

0

---iesaiņojumā ar neto tilpumu ne vairāk kā 2 l

-

40

30

0401

20

19

0

---pārējie

-

40

30

--vairāk nekā 3%:

0401

20

91

0

---iesaiņojumā ar neto tilpumu ne vairāk kā 2 l

-

40

30

0401

20

99

0

---pārējie

-

40

30

0401

30

-ar tauku saturu vairāk nekā 6%:

--ne vairāk kā 21%:

0401

30

11

0

---iesaiņojumā ar neto tilpumu ne vairāk kā 2 l

-

40

30

0401

30

19

0

---pārējie

-

40

30

--vairāk nekā 21%, bet ne vairāk kā 45%:

0401

30

31

0

---iesaiņojumā ar neto tilpumu ne vairāk kā 2 l

-

40

30

0401

30

39

0

---pārējie

-

40

30

--vairāk nekā 45%:

0401

30

91

0

---iesaiņojumā ar neto tilpumu vairāk nekā 2 l

-

40

30

0401

30

99

0

---pārējie

-

40

30

 

0402

     

Piens un krējums, iebiezināts vai ar cukuru vai citām saldinātājvielām:

   
 

0402

10

   

-pulverī, granulās vai citās cietās formās ar tauku saturu ne vairāk kā 1,5%:

 

--bez cukura vai citām saldinātājvielām:

0402

10

11

0

---iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg

-

40

30

0402

10

19

0

---pārējie

-

40

30

--pārējie:

0402

10

91

0

---iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg

-

40

30

0402

10

99

0

---pārējie

-

40

30

         

-pulverī, granulās vai citās cietās formās ar tauku saturu vairāk nekā 1,5%:

   

0402

21

--bez cukura vai citām saldinātājvielām:

---ar tauku saturu ne vairāk kā 27%:

0402

21

11

0

----iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg

-

40

30

----pārējie:

0402

21

17

0

-----ar tauku saturu ne vairāk kā 11%

-

40

30

0402

21

19

0

-----ar tauku saturu vairāk nekā 11%, bet ne vairāk kā 27%

-

40

30

---ar tauku saturu vairāk nekā 27%:

0402

21

91

0

----iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg

-

40

30

0402

21

99

0

----pārējie

-

40

30

0402

29

--pārējie:

---ar tauku saturu ne vairāk kā 27%:

 

0402

29

11

0

----speciālas nozīmes piens zīdaiņiem hermētiskā iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 500 g, ar tauku saturu vairāk nekā 10%

-

0

0

----pārējie:

0402

29

15

0

-----iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg

-

20

15

0402

29

19

0

-----pārējie

-

20

15

---ar tauku saturu vairāk nekā 27%:

0402

29

91

0

----iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg

-

20

15

0402

29

99

0

----pārējie

-

20

15

-pārējie:

0402

91

--bez cukura vai citām saldinātājvielām:

---ar tauku saturu ne vairāk kā 8%:

0402

91

11

0

----iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg

-

40

30

0402

91

19

0

----pārējie

-

40

30

---ar tauku saturu vairāk nekā 8%, bet ne vairāk kā 10%:

0402

91

31

0

----iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg

-

40

30

0402

91

39

0

----pārējie

-

40

30

---ar tauku saturu vairāk nekā 10%, bet ne vairāk kā 45%:

0402

91

51

0

----iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg

-

40

30

0402

91

59

0

----pārējie

-

40

30

---ar tauku saturu vairāk nekā 45%:

0402

91

91

0

----iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg

-

40

30

0402

91

99

0

----pārējie

-

40

30

0402

99

--pārējie:

---ar tauku saturu ne vairāk kā 9,5%:

0402

99

11

0

----iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg

-

40

30

0402

99

19

0

----pārējie

-

40

30

---ar tauku saturu vairāk nekā 9,5%, bet ne vairāk kā 45%:

0402

99

31

0

----iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg

-

40

30

0402

99

39

0

----pārējie

-

40

30

---ar tauku saturu vairāk nekā 45%:

0402

99

91

0

----iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 2,5 kg

-

40

30

0402

99

99

0

----pārējie

-

40

30

 

0403

     

Paniņas, ieraudzēts piens un krējums, jogurts, kefīrs un pārējie fermentēti vai skābpiena produkti, iebiezināti vai neiebiezināti, ar vai bez cukura vai citām saldinātājvielām un aromatizētājvielām, ar vai bez augļiem, riekstiem vai kakao:

0403

10

-jogurts:

--nearomatizēts, bez augļiem, riekstiem vai kakao:

---bez cukura vai citām saldinātājvielām, ar tauku saturu:

0403

10

11

0

----ne vairāk kā 3%

-

20

15

0403

10

13

0

----vairāk nekā 3%, bet ne vairāk kā 6%

-

20

15

0403

10

19

0

----vairāk nekā 6%

-

20

15

---pārējais ar tauku saturu:

0403

10

31

0

----ne vairāk kā 3%

-

20

15

0403

10

33

0

----vairāk nekā 3%, bet ne vairāk kā 6%

-

20

15

0403

10

39

0

----vairāk nekā 6%

-

20

15

--aromatizēts vai ar augļiem, riekstiem vai kakao:

         

---pulverī, granulās vai citās cietās formās ar piena tauku saturu:

     

0403

10

51

0

----ne vairāk kā 1,5%

-

20

15

0403

10

53

0

----vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27%

-

20

15

0403

10

59

0

----vairāk nekā 27%

-

20

15

---pārējais ar piena tauku saturu:

0403

10

91

0

----ne vairāk kā 3%

-

20

15

0403

10

93

0

----vairāk nekā 3%, bet ne vairāk kā 6%

-

20

15

0403

10

99

0

----vairāk nekā 6%

-

20

15

0403

90

-pārējie:

--nearomatizēti, bez augļiem, riekstiem vai kakao:

---pulverī, granulās vai citās cietās formās:

----bez cukura vai citām saldinātājvielām, ar tauku saturu:

0403

90

11

0

-----ne vairāk kā 1,5%

-

20

15

0403

90

13

0

-----vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27%

-

20

15

0403

90

19

0

-----vairāk nekā 27%

-

20

15

----pārējie ar tauku saturu:

0403

90

31

0

-----ne vairāk kā 1,5%

-

20

15

0403

90

33

0

-----vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27%

-

20

15

0403

90

39

0

-----vairāk nekā 27%

-

20

15

---pārējie:

----bez cukura vai citām saldinātājvielām, ar tauku saturu:

0403

90

51

0

-----ne vairāk kā 3%

-

20

15

0403

90

53

0

-----vairāk nekā 3%, bet ne vairāk kā 6%

-

20

15

0403

90

59

0

-----vairāk nekā 6%

-

20

15

----pārējie, ar tauku saturu:

0403

90

61

0

-----ne vairāk kā 3%

-

20

15

0403

90

63

0

-----vairāk nekā 3%, bet ne vairāk kā 6%

-

20

15

0403

90

69

0

-----vairāk nekā 6%

-

20

15

--aromatizēti vai ar augļiem, riekstiem vai kakao:

         

---pulverī, granulās vai citās cietās formās ar piena tauku saturu:

     

0403

90

71

0

----ne vairāk kā 1,5%

-

20

15

0403

90

73

0

----vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27%

-

20

15

0403

90

79

0

----vairāk nekā 27%

-

20

15

---pārējie, ar piena tauku saturu:

0403

90

91

0

----ne vairāk kā 3%

-

20

15

0403

90

93

0

----vairāk nekā 3%, bet ne vairāk kā 6%

-

20

15

0403

90

99

0

----vairāk nekā 6%

-

20

15

 

0404

     

Iebiezinātas vai neiebiezinātas piena sūkalas ar vai bez cukura vai citām saldinātājvielām; produkti no dabiskiem piena komponentiem ar vai bez cukura vai citām saldinātājvielām, kas citur nav minēti:

 

0404

10

   

-iebiezinātas vai neiebiezinātas piena sūkalas un modificētās sūkalas ar vai bez cukura vai citām saldinātājvielām:

--pulverī, granulās vai citās cietās formās:

         

---bez cukura vai citām saldinātājvielām, ar olbaltumvielu saturu (slāpekļa saturu x 6,38):

----ne vairāk kā 15% un ar tauku saturu:

0404

10

02

0

-----ne vairāk kā 1,5%

-

20

15

0404

10

04

0

-----vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27%

-

20

15

0404

10

06

0

-----vairāk nekā 27%

-

20

15

----vairāk nekā 15% un ar tauku saturu:

0404

10

12

0

-----ne vairāk kā 1,5%

-

20

15

0404

10

14

0

-----vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27%

-

20

15

0404

10

16

0

-----vairāk nekā 27%

-

20

15

---pārējās, ar olbaltumvielu saturu (slāpekļa saturu x 6,38):

----ne vairāk kā 15% un ar tauku saturu:

0404

10

26

0

-----ne vairāk kā 1,5%

-

20

15

0404

10

28

0

-----vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27%

-

20

15

0404

10

32

0

-----vairāk nekā 27%

-

20

15

----vairāk nekā 15% un ar tauku saturu:

0404

10

34

0

-----ne vairāk kā 1,5%

-

20

15

0404

10

36

0

-----vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27%

-

20

15

0404

10

38

0

-----vairāk nekā 27%

-

20

15

--pārējās:

         

---bez cukura vai citām saldinātājvielām, ar olbaltumvielu saturu (slāpekļa saturu x 6,38):

----ne vairāk kā 15% un ar tauku saturu:

0404

10

48

0

-----ne vairāk kā 1,5%

-

20

15

0404

10

52

0

-----vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27%

-

20

15

0404

10

54

0

-----vairāk nekā 27%

-

20

15

----vairāk nekā 15% un ar tauku saturu:

0404

10

56

0

-----ne vairāk kā 1,5%

-

20

15

0404

10

58

0

-----vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27%

-

20

15

0404

10

62

0

-----vairāk nekā 27%

-

20

15

---pārējās, ar olbaltumvielu saturu (slāpekļa saturu x 6,38):

----ne vairāk kā 15% un ar tauku saturu:

0404

10

72

0

-----ne vairāk kā 1,5%

-

20

15

0404

10

74

0

-----vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27%

-

20

15

0404

10

76

0

-----vairāk nekā 27%

-

20

15

----vairāk nekā 15% un ar tauku saturu:

0404

10

78

0

-----ne vairāk kā 1,5%

-

20

15

0404

10

82

0

-----vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27%

-

20

15

0404

10

84

0

-----vairāk nekā 27%

-

20

15

0404

90

-pārējās:

--bez cukura vai citām saldinātājvielām, ar tauku saturu:

0404

90

21

0

---ne vairāk kā 1,5%

-

20

15

0404

90

23

0

---vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27%

-

20

15

0404

90

29

0

---vairāk nekā 27%

-

20

15

--pārējās, ar tauku saturu:

0404

90

81

0

---ne vairāk kā 1,5%

-

20

15

0404

90

83

0

---vairāk nekā 1,5%, bet ne vairāk kā 27%

-

20

15

0404

90

89

0

---vairāk nekā 27%

-

20

15

0405

Sviests un pārējie piena tauki; sviesta pastas:

0405

10

-sviests:

--ar tauku saturu ne vairāk kā 85%:

---dabiskais sviests:

0405

10

11

0

----iesaiņojumā ar neto masu ne lielāku kā 1 kg

-

55

36

0405

10

19

0

----pārējais

-

55

36

0405

10

30

0

---atjaunots sviests

-

55

36

0405

10

50

0

---sūkalu sviests

-

55

36

0405

10

90

0

--pārējais

-

55

36

0405

20

-sviesta pastas:

-

0405

20

10

0

--ar tauku saturu 39% vai vairāk, bet mazāk nekā 60%

-

55

36

0405

20

30

0

--ar tauku saturu 60% vai vairāk, bet ne vairāk kā 75%

-

55

36

0405

20

90

0

--ar tauku saturu vairāk nekā 75%, bet mazāk nekā 80%

-

55

36

0405

90

-pārējais:

 

0405

90

10

0

--ar tauku saturu 99,3% vai vairāk un ar ūdens saturu ne vairāk kā 0,5%

-

55

36

0405

90

90

0

--pārējie

-

55

36

0406

Sieri un biezpiens:

 

0406

10

   

-svaigi (nenogatavināti vai nesālīti) sieri, ieskaitot sieru no sūkalām, un biezpiens:

0406

10

20

0

--ar tauku saturu ne vairāk kā 40%

-

55

36

ex

0406

10

20

0

--Picu siers, sasaldēts, sagriezts gabalos, ne lielākos par 1 g, konteineros ar tīro saturu ne lielāku par 5 kg, ar ūdens sastāvu 52% vai vairāk no svara un ar tauku saturu sausā veidā 38% vai vairāk no svara

-

 

30

0406

10

80

0

--pārējie

-

55

36

0406

20

-visu šķirņu rīvējamie sieri vai pulverveida sieri:

 

0406

20

10

0

--Glarus siers (Schabziger), kas pagatavots no vājpiena ar sasmalcinātu aromātisko zālīšu piedevu

-

55

36

0406

20

90

0

--pārējie

-

55

36

0406

30

-kausēti sieri, izņemot rīvējamos vai pulverveida sierus:

 

0406

30

10

0

--kuru ražošanā izmanto tikai Emmentaler, Gruyere un Appenzell sierus un kuros kā papildingredients var būt Glarus siers (Schabziger); iesaiņoti pārdošanai mazumtirdzniecībā, ar tauku saturu sausnā ne vairāk kā 56%

-

55

36

--pārējie:

---ar tauku saturu ne vairāk kā 36% un ar tauku saturu sausnā:

0406

30

31

0

----ne vairāk kā 48%

-

55

36

0406

30

39

0

----vairāk nekā 48%

-

55

36

0406

30

90

0

---ar tauku saturu vairāk nekā 36%

-

55

36

0406

40

-zilie sieri:

0406

40

10

0

--Roquefort

-

55

36

0406

40

50

0

--Gorgonzola

-

55

36

0406

40

90

0

--pārējie

-

55

36

0406

90

-pārējie sieri:

0406

90

01

0

--ražošanai

-

55

36

--pārējie:

---Emmentaler, Gruyere, Sbrinz, Bergkase un Appenzell:

 

0406

90

02

0

----veseli siera gabali ar "free-at-frontier" vērtību, kas pārsniedz 401,85eiro, bet nepārsniedz 430,62eiro par 100 kg tīras masas, ar tauku saturu sausnā 45% vai vairāk, nogatavināti trīs mēnešus vai ilgāk

-

55

36

 

0406

90

03

0

----veseli siera gabali ar "free-at-frontier" vērtību, kas pārsniedz 430,62eiro par 100 kg tīras masas, ar tauku saturu sausnā 45% vai vairāk, nogatavināti trīs mēnešus vai ilgāk

-

55

36

 

0406

90

04

0

----gabali, iesaiņoti vakuumā vai inertās gāzes atmosfērā, ar mizu uz vismaz vienas puses, ar neto masu 1 kg vai vairāk, bet mazāk nekā 5 kg un ar "free-at-frontier" vērtību, kas pārsniedz 430,62eiro, bet nepārsniedz 459,39eiro par

-

55

36

         

100 kg tīras masas, ar tauku saturu sausnā 45% vai vairāk, nogatavināti trīs mēnešus vai ilgāk

 

0406

90

05

0

-----gabali, iesaiņoti vakuumā vai inertās gāzes atmosfērā, ar mizu vismaz uz vienas puses, ar neto masu 1 kg vai vairāk un ar "free-at-frontier" vērtību, kas pārsniedz 459,39eiro par 100 kg tīras masas, ar tauku saturu sausnā 45%

-

55

36

vai vairāk, nogatavināti trīs mēnešus vai ilgāk

 

0406

90

06

0

----gabali bez mizas, ar neto masu mazāku nekā 450 g un ar "free-at-frontier" vērtību, kas pārsniedz 499,67eiro par 100 kg tīras masas, iesaiņoti vakuumā vai inertās gāzes atmosfērā, iesaiņojumā, uz kura ir siera apraksts, norādīts tauku saturs,

-

55

36

         

atbildīgais iesaiņotājs un ražotājvalsts, ar tauku saturu sausnā 45% vai vairāk, nogatavināti trīs mēnešus vai ilgāk

----pārējie:

0406

90

13

0

-----Emmentaler

-

55

36

0406

90

15

0

-----Gruyere, Sbrinz

-

55

36

0406

90

17

0

-----Bergkase, Appenzell

-

55

36

 

0406

90

18

0

-----Fromage fribourgeois, Vacherin Mont d'Or un Tete de Moine

-

55

36

 

0406

90

19

0

---Glarus siers (Schabziger), kas pagatavots no vājpiena ar sasmalcinātu aromātisko zālīšu piedevu

-

55

36

0406

90

21

0

---Cheddar

-

55

36

0406

90

23

0

---Edam

-

55

36

0406

90

25

0

---Tilsit

-

55

36

0406

90

27

0

---Butterkase

-

55

36

0406

90

29

0

---Kashkaval

-

55

36

---Feta:

 

0406

90

31

0

----no aitu piena vai bifeļmātītes piena, konteineros ar sālījumu vai maisos no aitu vai kazu ādas

-

55

36

0406

90

33

0

----pārējie

-

55

36

0406

90

35

0

---Kefalo-Tyri

-

55

36

0406

90

37

0

---Finlandia

-

55

36

0406

90

39

0

---Jarlsberg

-

55

36

---pārējie:

 

0406

90

50

0

----sieri no aitu piena vai bifeļmātītes piena, konteineros ar sālījumu vai maisos no aitu vai kazu ādas

-

55

36

----pārējie:

         

-----ar tauku saturu ne vairāk kā 40% un ar ūdens saturu beztauku sausnā:

   

------ne vairāk kā 47%:

0406

90

61

0

-------Grana Padano, Parmigiano Reggiano

-

55

36

0406

90

63

0

-------Fiore Sardo, Pecorino

-

55

36

0406

90

69

0

-------pārējie

-

55

36

------vairāk nekā 47%, bet ne vairāk kā 72%:

0406

90

73

0

-------Provolone

-

55

36

0406

90

75

0

-------Asiago, Caciocavallo, Montasio, Ragusano

-

55

36

0406

90

76

0

-------Danbo, Fontal, Fontina, Fynbo, Havarti, Maribo, Samso

-

55

36

0406

90

78

0

-------Gouda

-

55

36

 

0406

90

79

0

-------Esrom, Italico, Kernhem, Saint-Nektaire, Saint-Paulin, Taleggio

-

55

36

 

0406

90

81

0

-------Cantal, Cheshire, Wensleydale, Lankashire, Double Gloucester, Blarney, Colby, Monterey

-

55

36

0406

90

82

0

-------Camembert

-

55

36

0406

90

84

0

-------Brie

-

55

36

0406

90

85

0

-------Kefalograviera, Kasseri

-

55

36

-------pārējie sieri ar ūdens saturu, pārrēķinot beztauku sausnā:

0406

90

86

0

--------vairāk nekā 47%, bet ne vairāk kā 52%

-

55

36

0406

90

87

0

--------vairāk nekā 52%, bet ne vairāk kā 62%

-

55

36

0406

90

88

0

--------vairāk nekā 62%, bet ne vairāk kā 72%

-

55

36

0406

90

93

0

------vairāk nekā 72%

-

55

36

0406

90

99

0

-----pārējie

-

55

36

0407

00

Putnu olas ar čaumalu, svaigas, konservētas vai vārītas:

-mājputnu:

--inkubēšanai:

0407

00

11

0

---tītaru vai zosu

gab.

1

0,5

0407

00

19

0

---pārējās

gab.

1

0,5

0407

00

30

0

--pārējās

1000 gab.

40

30

0407

00

90

0

-pārējās

1000 gab.

40

30

 

0408

     

Putnu olas, svaigas, žāvētas, ūdenī vārītas vai tvaicētas, saldētas vai konservētas ar citu paņēmienu, olas kultenī, ar vai bez cukura vai citām saldinātājvielām, bez čaumalas un olu dzeltenumi:

-olu dzeltenumi:

0408

11

--žāvēti:

0408

11

20

0

---nederīgi uzturam

-

20

15

0408

11

80

0

---pārējie

-

20

15

0408

19

--pārējie:

0408

19

20

0

---nederīgi uzturam

-

20

15

---pārējie:

0408

19

81

0

----šķidrā veidā

-

20

15

0408

19

89

0

----pārējie, tai skaitā saldēti

-

20

15

-pārējie:

0408

91

--žāvēti:

0408

91

20

0

---nederīgi uzturam

-

20

15

0408

91

80

0

---pārējie

-

20

15

0408

99

--pārējie:

0408

99

20

0

---nederīgi uzturam

-

20

15

0408

99

80

0

---pārējie

-

20

15

0409

00

00

0

Dabiskais medus

-

20

15

 

0410

00

00

0

Dzīvnieku izcelsmes pārtikas produkti, kas citur nav minēti

-

1

0,5