19. G R U P A

GRAUDAUGU, MILTU, CIETES VAI PIENA IZSTRĀDĀJUMI; MILTU KONDITOREJAS IZSTRĀDĀJUMI

Piezīmes:

1. Šajā grupā nav ietverti:

 

a) pārtikas produkti, kas satur vairāk nekā 20% desu, gaļas, gaļas subproduktu, asiņu, zivju, vēžveidīgo, molusku vai pārējo ūdens bezmugurkaulnieku vai jebkurus to maisījumus (16. grupa), izņemot produktus, kas minēti 1902. preču pozīcijā;

b) cepumi vai pārējie izstrādājumi no miltiem vai no cietes, speciāli sagatavoti dzīvnieku barībai (2309. preču pozīcija), vai

c) medikamenti vai pārējie produkti, kas minēti 30. grupā.

2. 1901. preču pozīcijā termins "milti" un "rupja maluma milti" nozīmē:

a) graudaugu kultūru miltus un rupja maluma miltus, kas minēti 11. grupā, un

b) jebkuras grupas augu izcelsmes miltus, rupja maluma miltus un pulverus, izņemot kaltēto dārzeņu (0712. preču pozīcija), kartupeļu (1105. preču pozīcija) vai kaltēto pākšaugu dārzeņu (1106. preču pozīcija) miltus, rupja maluma miltus un pulverus.

3. 1904. preču pozīcijā nav ietverti izstrādājumi, kas, pārrēķinot uz pilnīgi attaukotu pamatu, satur vairāk nekā 6% kakao vai ir glazēti ar šokolādi, vai pārējie pārtikas produkti ar kakao piedevu (1806. preču pozīcija).

4. 1904. preču pozīcijā jēdziens "sagatavoti ar citu paņēmienu" nozīmē izstrādājumus, kas sagatavoti vai pārstrādāti citādi, nekā paredzēts 10. vai 11. grupas preču pozīcijā vai piezīmēs.

Papildpiezīmes:

1. 1905 30., 1905 40. un 1905 90. subpozīcijā preces sortimenta veidā ir pakļautas lauksaimniecības kompetencei (EA) saskaņā ar pilna sortimenta piena tauku, piena proteīnu, saharozes, izoglikozes, glikozes un cietes vidējo saturu.

2. 1905 30. subpozīcijā jēdziens "saldie cepumi" nozīmē tikai produktus ar ūdens saturu ne lielāku kā 12% un tauku saturu ne lielāku kā 35% (nosakot to saturu, pildījumus un glazējumus neņem vērā).

3. 1905 30.subpozīcijā nav ietvertas vafeles un vafeles ar ūdens saturu lielāku nekā 10% (1905 90 400.subpozīcija).

Papild-

Pamat-

MFN

Kods

Apraksts

mērvie-

likme

likme

nība

%

%

 

1901

     

Iesala ekstrakts; pārtikas izstrādājumi no miltiem, rupja maluma miltiem, cietes vai iesala ekstrakta, kas nesatur vai satur mazāk nekā 40% kakao, pārrēķinot uz pilnīgi attaukotu pamatu, un citur nav minēti;

         

pārtikas izstrādājumi no izejvielām, kas minētas 0401.-0404. preču pozīcijā, kas nesatur vai satur mazāk nekā 5% kakao, pārrēķinot uz pilnīgi attaukotu pamatu, un citur nav minēti:

 

1901

10

00

0

-izstrādājumi mazbērnu uzturam, safasēti pārdošanai mazumtirdzniecībā

-

0

0

 

1901

20

00

0

-maisījumi un mīkla 1905. preču pozīcijā minēto maizes izstrādājumu un konditorejas izstrādājumu ražošanai

-

20

15

1901

90

-pārējie:

--iesala ekstrakts:

1901

90

11

0

---ar sausnas saturu 90% vai lielāku

-

20

15

1901

90

19

0

---pārējie

-

20

15

--pārējie:

 

1901

90

91

0

---kas nesatur piena taukus, saharozi, izoglikozi, glikozi vai cieti vai satur mazāk nekā 1,5% piena tauku, 5% saharozes (ieskaitot invertcukuru) vai izoglikozes, 5% glikozes vai cietes, izņemot pārtikas izstrādājumus pulvera veidā,

-

20

15

kas minēti 0401.- 0404. preču pozīcijā

1901

90

99

0

---pārējie

-

20

15

 

1902

     

Makaronu izstrādājumi, vārīti vai nevārīti, ar pildījumu (ar gaļu vai citiem produktiem) vai bez tā, vai sagatavoti ar citu paņēmienu kā spageti, makaroni, nūdeles, lazanja, gnoči, ravioli, kanneloni; kuskusmakaroni, sagatavoti vai nesagatavoti:

         

-nevārīti makaronu izstrādājumi, bez pildījuma vai sagatavoti ar citu paņēmienu:

1902

11

00

0

--ar olu piedevu

-

20

12

1902

19

--pārējie:

1902

19

10

0

---bez kviešu miltu vai rupja maluma miltu piedevas

-

20

12

1902

19

90

0

---pārējie

-

20

12

 

1902

20

   

-makaronu izstrādājumi ar pildījumu, vārīti vai nevārīti, vai sagatavoti ar citu paņēmienu:

 

1902

20

10

0

--kas satur vairāk nekā 20% zivju, vēžveidīgo, molusku vai citu ūdens bezmugurkaulnieku

-

20

12

 

1902

20

30

0

--kas satur vairāk nekā 20% desu un līdzīgu produktu, gaļas un jebkura veida gaļas subproduktu, ieskaitot jebkura veida taukus

-

20

12

--pārējie:

1902

20

91

0

---vārīti

-

20

12

1902

20

99

0

---pārējie

-

20

12

1902

30

-pārējie makaronu izstrādājumi:

1902

30

10

0

--kaltēti

-

20

12

1902

30

90

0

--pārējie

-

20

12

1902

40

-kuskusmakaroni:

1902

40

10

0

--nesagatavoti

-

20

12

1902

40

90

0

--pārējie

-

20

12

 

1903

00

00

0

Tapioka un tās aizstājēji, kas pagatavoti no cietes pārslu, graudu, putraimu vai kliju formā vai līdzīgā formā

-

20

15

 

1904

     

Gatavi pārtikas produkti, kas iegūti, uzpūšot vai apgrauzdējot graudus vai graudu produktus (piemēram, kukurūzas pārslas); graudaugi (izņemot kukurūzu) graudu vai pārslu veidā vai citā veidā apstrādāti graudi (izņemot miltus un rupja maluma

         

miltus), pirms tam vārīti vai sagatavoti ar citu paņēmienu, kas citur nav minēti:

 

1904

10

   

-gatavi pārtikas produkti, kas iegūti, uzpūšot vai apgrauzdējot graudus vai graudu produktus:

1904

10

10

0

--kas iegūti no kukurūzas

-

20

15

1904

10

30

0

--kas iegūti no rīsiem

-

20

15

1904

10

90

0

--pārējie

-

20

15

 

1904

20

   

-gatavi pārtikas produkti, kas iegūti no neapgrauzdētām graudu granulām vai no neapgrauzdēto graudu pārslu un grauzdēto graudu pārslu maisījumiem vai no uzpūstiem graudiem

 

1904

20

10

0

--samaisījumu (Musli) veida izstrādājumi uz neapgrauzdēto graudu granulu pamata

-

20

15

--pārējie:

1904

20

91

0

---kas iegūti no kukurūzas

-

20

15

1904

20

95

0

---kas iegūti no rīsiem

-

20

15

1904

20

99

0

---pārējie

-

20

15

1904

90

-pārējie:

1904

90

10

0

--rīsi

-

20

15

1904

90

90

0

--pārējie

-

20

15

 

1905

     

Maizes, miltu izstrādājumi, kūkas, cepumi un pārējie konditorejas izstrādājumi ar vai bez kakao piedevas; vafeļu diski, tukšas kapsulas, kuras izmanto farmācijā, pildītas vafeles, rīspapīrs un līdzīgi produkti:

1905

10

00

0

-kraukšķīga maize

-

35

35

1905

20

-ingvermaize un līdzīgi produkti:

 

1905

20

10

0

--kas satur mazāk nekā 30% saharozes (ieskaitot invertcukuru, kas izteikts kā saharoze)

-

35

35

 

1905

20

30

0

--kas satur 30% un vairāk, bet mazāk nekā 50% saharozes (ieskaitot invertcukuru, kas izteikts kā saharoze)

-

35

35

 

1905

20

90

0

--kas satur 50% vai vairāk saharozes (ieskaitot invertcukuru, kas izteikts kā saharoze)

-

35

35

1905

30

-saldie cepumi; vafeles:

         

--pilnīgi vai daļēji pārlieti ar šokolādi vai ar citiem izstrādājumiem, ar šokolādes piedevu:

1905

30

11

0

---iesaiņojumā ar neto masu ne vairāk kā 85 g

-

35

35

1905

30

19

0

---pārējie

-

35

35

--pārējie:

---saldie cepumi:

1905

30

30

0

----kas satur 8% vai vairāk piena tauku

-

35

35

----pārējie:

1905

30

51

0

-----cepumi sendviču veidā

-

35

35

1905

30

59

0

-----pārējie

-

35

35

---vafeles:

1905

30

91

0

----sāļās, ar vai bez pildījuma

-

35

35

 

1905

30

99

1

-----vafeļu konuss saldējuma masas iepildīšanai ar svaru no 10 līdz 15 g, kas satur cukuru ne mazāk kā 15%

-

0

0

1905

30

99

9

-----pārējie

-

35

35

1905

40

-sausiņi, grauzdiņi un līdzīgi apcepti produkti:

1905

40

10

0

--sausiņi

-

35

35

1905

40

90

0

--pārējie

-

35

35

1905

90

-pārējie:

1905

90

10

0

--macas

-

35

35

 

1905

90

20

0

--vafeļu diski, tukšas kapsulas, kuras izmanto farmācijā, vafeles, rīspapīrs un līdzīgi produkti

-

35

35

--pārējie:

 

1905

90

30

0

---maizes izstrādājumi bez medus, olu, siera vai augļu piedevas, kuri satur sausā veidā ne vairāk kā 5% cukura un ne vairāk kā 5% tauku

-

35

35

1905

90

40

0

---vafeles un vafeļu plātnes, kas satur vairāk nekā 10% ūdens

-

35

35

1905

90

45

0

---cepumi

-

35

35

1905

90

55

0

---izspiesti vai uzpūsti produkti, vircoti vai sālīti

-

35

35

---pārējie:

1905

90

60

0

----ar saldinātājvielām

-

35

35

1905

90

90

0

----pārējie

-

35

35

ex

1905

90

90

0

----Kukurūzas čipsi, kraukšķīgi uzkožamie, kas veidoti no kukurūzas (graudu) mīkstuma mīklas ar aramatizatoriem, gatavi lietošanai

-

 

20