Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 1999. gada 2. februāra noteikumus Nr. 31 "Noteikumi par sadarbību sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas informācijas apmaiņas jomā".

Ministru kabineta noteikumi Nr. 267

Rīgā 1997.gada 29.jūlijā (prot. nr.42 26.§)

Noteikumi par sadarbību sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas informācijas apmaiņas jomā

Izdoti saskaņā ar Sauszemes
transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās
atbildības obligātās apdrošināšanas
likuma
20.panta trešo daļu un 50.pantu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka Satiksmes biroja, apdrošināšanas sabiedrību (turpmāk - Apdrošinātāji), Ceļu satiksmes drošības direkcijas (turpmāk - Direkcija), Iekšlietu ministrijas Valsts policijas Ceļu policijas (turpmāk - Ceļu policija), Iekšlietu ministrijas Robežsardzes (turpmāk - Robežsardze) un Valsts tehniskās uzraudzības inspekcijas (turpmāk - Inspekcija) sadarbību sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas (turpmāk - civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana) informācijas apmaiņas jomā.

2. Izdevumus, kas saistīti ar savu datu bāzu uzturēšanu un valsts nozīmes datu pārraides tīkla izmantošanu (turpmāk - datu pārraides tīkls), kā arī elektronisko datu sagatavošanu, pārskatu sagatavošanu un nosūtīšanu un sakaru kanālu izmantošanu, katrs šo noteikumu 1.punktā minētais sadarbības dalībnieks sedz no saviem līdzekļiem.

3. Satiksmes birojam ir tiesības pieprasīt un bez maksas saņemt no Direkcijas, Inspekcijas, Ceļu policijas un Apdrošinātājiem civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas procesa organizēšanai un tā analīzei nepieciešamo informāciju.

II. Izmantojamās datu bāzes

4. Satiksmes birojs uztur Apdrošinātājiem izsniegto civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas polišu (turpmāk - polise) veidlapu uzskaites datu bāzi. Minētajā datu bāzē ir arī Apdrošinātāju sabojāto, nozaudēto, kā arī anulēto un tiem nozagto vai citu iemeslu dēļ Apdrošinātāju valdījumā vairs neesošo polišu dati. Izmantojot pārraides tīklu, šie dati ir pieejami visiem sadarbības dalībniekiem.

5. Satiksmes birojs, izmantojot Apdrošinātāju datus, uztur apdrošināto transportlīdzekļu īpašnieku uzskaites datu bāzi, kurā ir visu noslēgto civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas līgumu (turpmāk - apdrošināšanas līgums) dati. Izmantojot pārraides tīklu, šie dati ir pieejami visiem sadarbības dalībniekiem, kuri pārbauda apdrošināšanas līgumu spēkā esamību.

6. Direkcija, izmantojot Apdrošinātāju datus, papildina un uztur transportlīdzekļu reģistrācijas datu bāzi. Izmantojot pārraides tīklu, dati par Direkcijā reģistrēto transportlīdzekļu civiltiesisko apdrošināšanu ir pieejami visiem sadarbības dalībniekiem. Satiksmes birojam ir pieejami arī dati par Direkcijā reģistrētajiem transportlīdzekļiem un to īpašniekiem. Apdrošinātājiem dati par Direkcijā reģistrētajiem transportlīdzekļiem un to īpašniekiem ir pieejami, norādot attiecīgā transportlīdzekļa reģistrācijas numuru un reģistrācijas apliecības numuru. Lai saņemtu minētos datus, jānoslēdz savstarpēji līgumi par informācijas izmantošanu, norādot par šīs informācijas izmantošanu atbildīgās personas.

7. Direkcija, izmantojot Ceļu policijas sniegto informāciju, uztur satiksmes negadījumu uzskaites datu bāzi. Izmantojot pārraides tīklu, šie dati ir pieejami visiem sadarbības dalībniekiem.

8. Ceļu policija izveido un uztur ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēju datu bāzi. Apdrošināšanas prēmiju piemaksu un atlaižu noteikšanai nepieciešamie minētās datu bāzes dati, izmantojot pārraides tīklu, ir pieejami visiem sadarbības dalībniekiem.

9. Satiksmes birojs, izmantojot Apdrošinātāju datus, uztur ar civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu saistīto apdrošināšanas gadījumu atlīdzību izmaksu uzskaites datu bāzi.

10. Satiksmes birojs uztur un izplata šādus datu bāzu sinhronizācijai nepieciešamos lokālos klasifikatorus:

10.1. transportlīdzekļu tipi;

10.2. apdrošināšanas piemaksu veidi;

10.3. apdrošināšanas atlaižu veidi;

10.4. Apdrošinātāji;

10.5. apdrošināšanas līgumu veidi;

10.6. apdrošināšanas līgumu pārtraukšanas vai anulēšanas iemesli;

10.7. apdrošināšanas izmaksu veidi.

11. Par Latvijas pilsētu un rajonu klasifikatoru jāizmanto Valsts statistikas komitejas izstrādātais Administratīvi teritoriālais klasifikators.

12. Par valstu un teritoriju klasifikatoru robežapdrošināšanas līgumos jāizmanto finansu ministra apstiprinātais Pasaules valstu, teritoriju un valūtu klasifikators.

III. Apmaiņa ar elektroniskajiem datiem

13. Apmaiņa ar elektroniskajiem datiem (kuri jāuzkrāj Satiksmes biroja, Direkcijas, Apdrošinātāju un Inspekcijas datu bāzēs un minēti šo noteikumu 15., 16., 18., 19., 20., 21., 22., 23. un 24.punktā) var notikt tiešā pieslēgumā atbilstošajām datu bāzēm, izmantojot pārraides tīklu, elektronisko pastu, komutējamos telefonu tīkla sakaru kanālus un disketes. Apdrošinātājiem ir tiesības ar civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu saistīto datu pārraidei izmantot datu pārraides tīklu.

14. Šo noteikumu 15., 16., 18., 19., 20., 21., 22., 23. un 24.punktā minēto datu formātus, izmantojamos sakaru kanālus, datu apmaiņas kārtību, failu nosaukumus, kā arī atbildīgās personas nosaka savstarpējie līgumi par datu apmaiņu, kurus slēdz sadarbības dalībnieki. Ja savstarpējā līgumā nav noteikts cits datu formāts, sadarbības dalībnieki izmanto DBF formātu, ievērojot šo noteikumu pielikumā noteiktos lauku garumus un secību.

15. Apdrošinātāji ne vēlāk kā divu darbadienu laikā pēc apdrošināšanas līguma stāšanās spēkā Rīgā un ne vēlāk kā četru darbadienu laikā pēc līguma stāšanās spēkā pārējā Latvijas teritorijā nodod Satiksmes birojam datus par visiem attiecīgajā laikposmā noslēgtajiem apdrošināšanas līgumiem. Par katru apdrošināšanas līgumu jānorāda šādi dati:

15.1. polises sērija un numurs;

15.2. apdrošināšanas līguma veids;

15.3. transportlīdzekļa īpašnieka vārds un uzvārds vai juridiskās personas nosaukums;

15.4. personas kods (fiziskajām personām) vai uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) reģistrācijas numurs (juridiskajām personām) (izņemot robežapdrošināšanas līgumus);

15.5. juridiskās personas pazīme;

15.6. transportlīdzekļa tips;

15.7. transportlīdzekļa reģistrācijas numurs;

15.8. transportlīdzekļa šasijas (virsbūves) numurs;

15.9. transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības numurs;

15.10. piemaksas veids;

15.11. atlaides veids;

15.12. apdrošināšanas līguma spēkā stāšanās datums;

15.13. apdrošināšanas līguma spēkā stāšanās laiks;

15.14. apdrošināšanas līguma beigu datums;

15.15. saņemtā apdrošināšanas prēmija;

15.16. transportlīdzekļa valstiskā piederība (obligāti norādāma robežapdrošināšanas līgumos);

15.17. apdrošināšanas līguma noslēgšanas datums;

15.18. apdrošināšanas līguma noslēgšanas vieta.

16. Apdrošinātāji ne vēlāk kā divu darbadienu laikā pēc apdrošināšanas līguma stāšanās spēkā un ne vēlāk kā 10 kalendāra dienu laikā pēc līguma noslēgšanas nodod Direkcijai datus par visiem attiecīgajā laikposmā noslēgtajiem apdrošināšanas līgumiem, kuru termiņš ir trīs mēneši un ilgāks (izņemot robežapdrošināšanas līgumus un standartlīgumus vai kompleksos līgumus par datiem, kuri attiecas uz traktoriem un pašgājējiem). Par katru līgumu jānorāda šādi dati:

16.1. polises sērija un numurs;

16.2. apdrošināšanas līguma veids;

16.3. transportlīdzekļa reģistrācijas numurs;

16.4. transportlīdzekļa šasijas (virsbūves) numurs;

16.5. apdrošināšanas līguma spēkā stāšanās datums;

16.6. apdrošināšanas līguma spēkā stāšanās laiks;

16.7. apdrošināšanas līguma beigu datums;

16.8. apdrošināšanas līguma noslēgšanas datums;

16.9. apdrošināšanas līguma noslēgšanas vieta.

17. Ja Direkcijā reģistrētā transportlīdzekļa īpašnieka apdrošināšanas standartlīguma termiņš nav mazāks par trīs mēnešiem, pēc apdrošinātā transportlīdzekļa datu pārbaudes Direkcijas transportlīdzekļu reģistrā Direkcija vai Apdrošinātāji Ministru kabineta noteiktajā kārtībā izsniedz attiecīgu uzlīmi par izdarīto civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu.

18. Apdrošinātāji ne vēlāk kā divu darbadienu laikā pēc apdrošināšanas līguma stāšanās spēkā un ne vēlāk kā 10 kalendāra dienu laikā pēc līguma noslēgšanas nodod Inspekcijai datus par visiem attiecīgajā laikposmā noslēgtajiem apdrošināšanas līgumiem, kas attiecas uz traktoru un pašgājēju tehniku un kuru termiņš ir trīs mēneši un ilgāks. Par katru līgumu jānorāda šādi dati:

18.1. polises sērija un numurs;

18.2. apdrošināšanas līguma veids;

18.3. transportlīdzekļa reģistrācijas numurs;

18.4. transportlīdzekļa šasijas (virsbūves) numurs;

18.5. apdrošināšanas līguma spēkā stāšanās datums;

18.6. apdrošināšanas līguma spēkā stāšanās laiks;

18.7. apdrošināšanas līguma beigu datums;

18.8. apdrošināšanas līguma noslēgšanas vieta.

19. Apdrošinātāji ne vēlāk kā divu darbadienu laikā pēc apdrošināšanas līguma anulēšanas vai pārtraukšanas Rīgā un ne vēlāk kā četru darbadienu laikā pēc apdrošināšanas līguma anulēšanas vai pārtraukšanas pārējā Latvijas teritorijā nodod Satiksmes birojam datus par visām attiecīgajā laikposmā anulētajām polišu veidlapām un pārtrauktajiem apdrošināšanas līgumiem. Par katru polises veidlapu vai apdrošināšanas līgumu jānorāda šādi dati:

19.1. polises sērija un numurs;

19.2. polises (līguma) anulēšanas vai pārtraukšanas spēkā stāšanās datums;

19.3. polises (līguma) anulēšanas vai pārtraukšanas iemesls;

19.4. atmaksātā summa (obligāti norādāma apdrošināšanas līguma pārtraukšanas gadījumā);

19.5. apdrošināšanas līguma anulēšanas vai pārtraukšanas vieta.

20. Apdrošinātāji ne vēlāk kā divu darbadienu laikā pēc līguma anulēšanas vai pārtraukšanas un ne vēlāk kā 10 kalendāra dienu laikā pēc vienošanās par līguma pārtraukšanu nodod Direkcijai datus par visiem attiecīgajā laikposmā anulētajiem un pārtrauktajiem apdrošināšanas līgumiem, kuru termiņš ir trīs mēneši un ilgāks (izņemot robežapdrošināšanas līgumus un standartlīgumus vai kompleksos līgumus par datiem, kuri attiecas uz traktoriem un pašgājējiem). Par katru polises veidlapu vai apdrošināšanas līgumu jānorāda šādi dati:

20.1. polises sērija un numurs;

20.2. polises (līguma) anulēšanas vai pārtraukšanas spēkā stāšanās datums;

20.3. polises (līguma) anulēšanas vai pārtraukšanas iemesls;

20.4. apdrošināšanas līguma anulēšanas vai pārtraukšanas vieta.

21. Apdrošinātāji ne vēlāk kā divu darbadienu laikā pēc līguma anulēšanas vai pārtraukšanas un ne vēlāk kā 10 kalendāra dienu laikā pēc vienošanās par līguma pārtraukšanu nodod Inspekcijai datus par visiem attiecīgajā laikposmā anulētajiem un pārtrauktajiem apdrošināšanas līgumiem, kuru termiņš ir trīs mēneši un ilgāks un kuri attiecas uz traktoriem un pašgājējiem. Par katru polises veidlapu vai apdrošināšanas līgumu jānorāda šādi dati:

21.1. polises sērija un numurs;

21.2. polises (līguma) anulēšanas vai pārtraukšanas spēkā stāšanās datums;

21.3. polises (līguma) anulēšanas vai pārtraukšanas iemesls;

21.4. apdrošināšanas līguma anulēšanas vai pārtraukšanas vieta.

22. Apdrošinātāji ne retāk kā reizi mēnesī nodod Satiksmes birojam datus par visām attiecīgajā laikposmā veiktajām apdrošināšanas gadījumu atlīdzību izmaksām. Par katru saskaņā ar apdrošināšanas līgumu veikto izmaksu jānorāda šādi dati:

22.1. polises sērija un numurs;

22.2. apdrošināšanas izmaksas veids;

22.3. apdrošināšanas izmaksas datums;

22.4. izmaksātā summa;

22.5. cietušās personas kods;

22.6. ceļu satiksmes negadījuma datums un laiks;

22.7. tās vietas kods, kurā Ceļu policija sastādījusi protokolu.

23. Apdrošinātāji reizi mēnesī nodod Satiksmes birojam datus par visām pieteiktajām, bet neveiktajām apdrošināšanas gadījumu atlīdzību izmaksām. Par katru ar apdrošināšanas līgumu saistīto pieteikumu jānorāda šādi dati:

23.1. polises sērija un numurs;

23.2. pieteikuma saņemšanas datums;

23.3. apdrošināšanas izmaksas veids;

23.4. cietušās personas kods;

23.5. ceļu satiksmes negadījuma datums un laiks;

23.6. tās vietas kods, kurā Ceļu policija sastādījusi protokolu.

24. Apdrošinātāji reizi mēnesī nodod Satiksmes birojam datus par visiem šajā laikā regresa kārtībā atgūtajiem līdzekļiem. Par katru ar apdrošināšanas līgumu saistīto regresa kārtībā atgūto summu jānorāda šādi dati:

24.1. polises sērija un numurs;

24.2. atgūto līdzekļu saņemšanas datums;

24.3. atgūto līdzekļu summa;

24.4. maksātāja kods;

24.5. apdrošināšanas izmaksas veids;

24.6. ceļu satiksmes negadījuma datums un laiks;

24.7. tās vietas kods, kurā Ceļu policija sastādījusi protokolu.

IV. Pārskati

25. Par pārskata periodu tiek uzskatīts viens kalendāra mēnesis, un pārskati jāsniedz 15 dienu laikā pēc attiecīgā pārskata perioda.

26. Apdrošinātājs saskaņā ar Satiksmes biroja apstiprināto pārskata paraugu sniedz Satiksmes birojam par attiecīgo pārskata periodu šādus datus:

26.1. noslēgto apdrošināšanas līgumu kopskaits (pa apdrošināšanas līgumu veidiem), atsevišķi apkopojot datus par apdrošināšanas līgumiem, kas noslēgti ar atlaidēm un piemaksām;

26.2. iekasēto prēmiju kopējo summu apmērs (pa apdrošināšanas līgumu veidiem);

26.3. veikto apdrošināšanas gadījumu atlīdzību izmaksu skaits un izmaksu summu (pa apdrošināšanas līgumu veidiem) apmērs;

26.4. veikto ar apdrošināšanu saistīto zaudējumu regulēšanas izmaksu summu (pa apdrošināšanas līgumu veidiem) apmērs;

26.5. pārtraukto apdrošināšanas līgumu skaits un atmaksāto prēmiju summu (pa apdrošināšanas līgumu veidiem) apmērs;

26.6. regresa kārtībā par apdrošināšanas gadījumiem atgūto līdzekļu summu apmērs un šo apdrošināšanas gadījumu skaits (pa apdrošināšanas līgumu veidiem);

26.7. anulēto polišu skaits (pa apdrošināšanas līgumu veidiem);

26.8. dati par Satiksmes birojam pārskaitītajiem līdzekļiem.

V. Kļūdu un neatbilstību novēršana

27. Ja pēc elektronisko datu saņemšanas atklājas arhivēšanas vai datu kontroles summēšanas kļūdas, datu saņēmējam par tām nekavējoties jāpaziņo datu nosūtītājam. Precizētie dati atkārtoti jānosūta vienas darbadienas laikā pēc dienas, kad saņemts paziņojums par kļūdām.

28. Ja kļūdas tiek atklātas saņemtajos datos, saņēmējam nekavējoties jānosūta datu nosūtītājam paziņojums, norādot attiecīgo polises sēriju un numuru un pievienojot īsu komentāru par kļūdām. Datu nosūtītājam minētās kļūdas jānovērš un izlabotie dati atkārtoti jānosūta piecu darbadienu laikā pēc dienas, kad saņemts paziņojums par kļūdām.

29. Ja Satiksmes birojs, salīdzinot no pārskata sastādītāja saņemtos datus, kuri minēti šo noteikumu 26.punktā, ar datiem, kas ir Satiksmes biroja datu bāzēs, konstatē neatbilstību, triju darbadienu laikā tam jāinformē attiecīgā pārskata sastādītājs. Satiksmes birojs, izmantojot vienu no iepriekš minētajiem datu formātiem, nosūta salīdzināšanai un pārbaudei tā rīcībā esošos datus par attiecīgo pārskata periodu. Pārskata sastādītājam nepieciešamās pārbaudes un korekcijas jāveic piecu darbadienu laikā un par rezultātiem jāpaziņo Satiksmes birojam. Ja nepieciešams, jāveic arī koriģēto datu atkārtota nosūtīšana.

VI. Pārejas jautājumi

30. Noteikt, ka līdz 1998.gada 1.janvārim (šajos noteikumos minētās informācijas apmaiņas sākumposmā) šo noteikumu 15., 16., 18., 19., 20. un 21.punktā minētā informācijas apmaiņa jāveic šādos termiņos: ne retāk kā vienu reizi nedēļā - Rīgā un ne retāk kā vienu reizi divās nedēļās - pārējā Latvijas teritorijā.

Ministru prezidents A.Šķēle

Finansu ministrs R.Zīle

Pielikums
Ministru kabineta
1997.gada 29.jūlija noteikumiem nr.267

DBF formātā izmantojamo datu lauku garumi un secība

1. Satiksmes birojam nododamie dati par noslēgtajiem apdrošināšanas līgumiem

Nr. p.k.

Nosaukums

Veids Garums
1. Polises sērija un numurs simboli 8
2. Apdrošināšanas līguma veids simboli 1
3.

Transportlīdzekļa īpašnieka vārds un uzvārds vai juridiskās personas nosaukums

simboli 40
4. Personas kods (fiziskajām personām) vai uzņēmuma reģistrācijas numurs (juridiskajām personām) simboli 11
5.

Juridiskās personas pazīme

loģiskais 1
6. Transportlīdzekļa tips simboli 3
7. Transportlīdzekļa reģistrācijas numurs simboli 8
8. Transportlīdzekļa šasijas (virsbūves) numurs simboli 20
9. Transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības numurs simboli 10
10. Piemaksas veids simboli 3
11. Atlaides veids simboli 4
12. Apdrošināšanas līguma spēkā stāšanās datums simboli 8
13. Apdrošināšanas līguma spēkā stāšanās laiks simboli 8
14. Apdrošināšanas līguma beigu datums simboli 8
15. Saņemtā apdrošināšanas prēmija cipari 8.2
16. Transportlīdzekļa valstiskā piederība simboli 2
17. Apdrošināšanas līguma noslēgšanas datums simboli 8
18. Apdrošināšanas līguma noslēgšanas vieta simboli 4

2. Direkcijai un Inspekcijai nododamie dati par noslēgtajiem apdrošināšanas līgumiem

Nr. p.k. Nosaukums Veids Garums
1. Polises sērija un numurs simboli 8
2. Apdrošināšanas līguma veids simboli 1
3. Transportlīdzekļa reģistrācijas numurs simboli 8
4. Transportlīdzekļa šasijas (virsbūves) numurs simboli 20
5. Apdrošināšanas līguma spēkā stāšanās datums simboli 8
6. Apdrošināšanas līguma spēkā stāšanās laiks simboli 8
7. Apdrošināšanas līguma beigu datums simboli 8
8. Apdrošināšanas līguma noslēgšanas vieta simboli 4
9. Apdrošināšanas līguma noslēgšanas datums simboli 8

3. Satiksmes birojam nododamie dati par anulētiem vai pārtrauktiem apdrošināšanas līgumiem

Nr. p.k. Nosaukums Veids Garums
1. Polises sērija un numurs simboli 8
2. Anulēšanas vai pārtraukšanas spēkā stāšanās datums simboli 8
3. Anulēšanas vai pārtraukšanas iemesls simboli 1
4. Atmaksātā summa cipari 8.2
5. Anulēšanas vai pārtraukšanas vieta simboli 4

4. Direkcijai un Inspekcijai nododamie dati par anulētiem vai pārtrauktiem apdrošināšanas līgumiem

Nr. p.k. Nosaukums Veids Garums
1. Polises sērija un numurs simboli 8
2. Anulēšanas vai pārtraukšanas spēkā stāšanās datums simboli 8
3. Anulēšanas vai pārtraukšanas iemesls simboli 1
4. Anulēšanas vai pārtraukšanas vieta simboli 4

5. Satiksmes birojam nododamie dati par apdrošināšanas atlīdzību izmaksām

Nr. p.k. Nosaukums Veids Garums
1. Polises sērija un numurs simboli 8
2. Apdrošināšanas izmaksas veids simboli 3
3. Apdrošināšanas izmaksas datums simboli 8
4. Izmaksātā summa cipari 8.2
5. Cietušās personas kods simboli  11
6. Ceļu satiksmes negadījuma datums simboli  8
7. Ceļu satiksmes negadījuma laiks simboli  8
8. Vieta, kurā Ceļu policija sastādījusi protokolu simboli  4

6. Satiksmes birojam nododamie dati par pieteiktām, bet vēl neveiktām atlīdzību izmaksām

Nr. p.k. Nosaukums Veids Garums
1. Polises sērija un numurs simboli 8
2. Apdrošināšanas izmaksas veids simboli 3
3. Pieteikuma saņemšanas datums simboli 8
4. Cietušās personas kods simboli  11
5. Ceļu satiksmes negadījuma datums simboli  8
6. Ceļu satiksmes negadījuma laiks simboli  8
7. Vieta, kurā Ceļu policija sastādījusi protokolu simboli  4

  7. Satiksmes birojam nododamie dati par regresa kārtībā atgūtiem līdzekļiem

Nr. p.k. Nosaukums Veids Garums
1. Polises sērija un numurs simboli 8
2. Apdrošināšanas izmaksas veids simboli 3
3. Atgūto līdzekļu saņemšanas datums simboli 8
4. Atgūto līdzekļu summa cipari 8.2
5. Maksātāja kods simboli  11
6. Ceļu satiksmes negadījuma datums simboli  8
7. Ceļu satiksmes negadījuma laiks simboli  8
8. Vieta, kurā Ceļu policija sastādījusi protokolu simboli  4

    Finansu ministrs R.Zīle

07.08.1997