Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 244

Rīgā 2020. gada 28. aprīlī (prot. Nr. 28 53. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2020. gada 2. aprīļa noteikumos Nr. 180 "Noteikumi par publiskas personas un publiskas personas kontrolētas kapitālsabiedrības mantas nomas maksas atbrīvojuma vai samazinājuma piemērošanu sakarā ar Covid-19 izplatību"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts apdraudējuma
un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem
sakarā ar Covid-19 izplatību" 2. pantu

Izdarīt Ministru kabineta 2020. gada 2. aprīļa noteikumos Nr. 180 "Noteikumi par publiskas personas un publiskas personas kontrolētas kapitālsabiedrības mantas nomas maksas atbrīvojuma vai samazinājuma piemērošanu sakarā ar Covid-19 izplatību" (Latvijas Vēstnesis, 2020, 66B., 71C. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 2.1 punktu šādā redakcijā:

"2.1 Šo noteikumu izpratnē ar terminu "komersants" saprot arī ar pašvaldības domes lēmumu noteiktos saimnieciskās darbības veicējus, biedrības un nodibinājumus, kuriem attiecīgā pašvaldība sniedz šajos noteikumos minēto atbalstu."

2. Izteikt 3.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.1. komersanta ieņēmumi no saimnieciskās darbības 2020. gada martā, aprīlī vai maijā, salīdzinot ar 2019. gada 12 mēnešu vidējiem ieņēmumiem vai to mēnešu vidējiem ieņēmumiem, kuros komersants faktiski darbojies laikposmā no 2019. gada 1. janvāra līdz 2020. gada 1. martam, samazinājušies par 30 %."

3. Izteikt 3.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.4. komersantam pēdējā gada laikā nav bijuši trīs vai vairāk nomas maksas un citu saistīto maksājumu kavējumi vai jebkādas citas būtiskas neizpildītas līgumsaistības pret iznomātāju. Ja pēdējā gada laikā ir bijuši trīs vai vairāk nomas maksas un citu saistīto maksājumu kavējumi, iesnieguma iesniegšanas dienā ir dzēstas visas uz 2020. gada 29. februāri esošās parādsaistības pret iznomātāju vai ir noslēgta vienošanās ar iznomātāju par saskaņotu parādu atmaksas grafiku. Norēķini pilnā apmērā tiek veikti saskaņā ar parādu atmaksas grafiku."

4. Papildināt noteikumus ar 3.1 punktu šādā redakcijā:

"3.1 Ja pašvaldība paredz sniegt atbalstu citiem saimnieciskās darbības veicējiem, biedrībām un nodibinājumiem, kas nomā pašvaldības vai tās kontrolētas kapitālsabiedrības nekustamo īpašumu vai kustamo mantu, domes lēmumā var noteikt kritērijus atbalsta saņēmējiem, vienlaikus nodrošinot, ka uz šīm personām attiecas šo noteikumu 3.2., 3.3., 3.4. un 4.1. apakšpunktā minētie kritēriji."

5. Izteikt 4.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.2. nomas maksas samazinājumu atbilstoši komersanta (nomnieka) ieņēmumu no saimnieciskās darbības procentuālajam samazinājumam attiecīgajā mēnesī, bet nepārsniedzot 90 % no nomas līgumā noteiktās nomas maksas. Pašvaldība domes lēmumā var noteikt citu nomas maksas samazinājuma gradāciju, kas piemērojama pašvaldības vai tās kontrolētas kapitālsabiedrības nekustamā īpašuma vai kustamās mantas nomas līgumiem."

6. Papildināt 6.3. apakšpunktu aiz vārda "jānorāda" ar vārdiem un skaitli "izņemot informāciju par apgrozījuma apmēra samazinājumu 2020. gada martā, aprīlī vai maijā".

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Finanšu ministrs J. Reirs

30.04.2020