Tiesību akts: zaudējis spēku
Attēlotā redakcija: 04.11.2006. - 30.06.2009. / Vēsturiskā
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2009. gada 24. novembra noteikumus Nr. 1348 "Lauku saimniecību uzskaites datu tīkla izveidošanas, uzturēšanas un darbības kārtība".
Ministru kabineta noteikumi Nr.465

Rīgā 2004.gada 29.aprīlī (prot. Nr.26 33.§)
Lauku saimniecību uzskaites datu tīkla izveidošanas, uzturēšanas un darbības kārtība

1. Noteikumi nosaka lauku saimniecību uzskaites datu tīkla (turpmāk - tīkls) izveidošanas, uzturēšanas un darbības kārtību.

2. Tīkla uzdevums ir nodrošināt valsts pārvaldes institūcijas un citus lietotājus ar ikgadēju, reprezentatīvu un objektīvu lauksaimniecības produktu ražotāju ekonomisko informāciju: saimniecībās izmantoto darbaspēku, zemes izmantošanas veidiem, sējumu platībām, mājlopu skaitu un kustību, saražoto produktu apjomu un izlietojumu, pārdošanas ieņēmumiem, krājumiem, ražošanas izmaksām, nodokļiem un nodevām, saņemto Eiropas Savienības un nacionālo atbalstu un saistībām.

3. Zemkopības ministrija ir atbildīga par tīkla izveidošanu atbilstoši Padomes 1965.gada 15.jūnija Regulas Nr. 79/65/EEK, kura nosaka tīkla izveidošanu grāmatvedības datu savākšanai par ienākumiem un saimniecisko darbību lauku saimniecībās Eiropas Ekonomikas Kopienā, prasībām. Tīkla darbību nodrošina valsts aģentūra "Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts".

(Grozīts ar MK 28.12.2004. noteikumiem Nr.1062; MK 31.10.2006. noteikumiem Nr.895)

4. Zemkopības ministrija katru gadu apstiprina ikgadējo tīkla darba plānu, finanšu pamatojumu un darbības pārskatu.

5. Tīkla darbības nodrošināšanai pilnvarotajai institūcijai tiek piešķirts finansējums no Zemkopības ministrijai šim mērķim likumā par valsts budžetu kārtējam gadam piešķirtajiem līdzekļiem.

6. Lai izveidotu reprezentatīvu tīkla izlases kopu, tīklā izlases veidā pakāpeniski iekļauj ne mazāk kā 1000 saimniecību, par atlases kritērijiem izmantojot lauksaimniecības produktu ražotāju specializāciju, ekonomisko lielumu un reģionu.

7. Informācija par tīkla izlases plānā iekļauto lauksaimniecības produktu ražotāju ienākumiem, izdevumiem, nodokļiem un nodevām ir ierobežotas pieejamības informācija. Apkopotie dati ir publicējami tikai pa saimniecību grupām, tā novēršot atsevišķu saimniecību identifikāciju.

8. Noteikumi stājas spēkā ar 2004.gada 1.maiju.

Ministru prezidents I.Emsis

Zemkopības ministrs M.Roze
04.11.2006