Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.384

Rīgā 2004.gada 22.aprīlī (prot. Nr.24 18.§)
Grozījums Ministru kabineta 2000.gada 7.marta noteikumos Nr.92 "Noteikumi par mājsaimniecības elektrisko ledusskapju un saldētavu energoefektivitāti un atbilstības novērtēšanu"
Izdoti saskaņā ar likuma "Par atbilstības novērtēšanu" 7.pantu

1. Izdarīt Ministru kabineta 2000.gada 7.marta noteikumos Nr.92 "Noteikumi par mājsaimniecības elektrisko ledusskapju un saldētavu energoefektivitāti un atbilstības novērtēšanu" (Latvijas Vēstnesis, 2000, 88./89.nr.) grozījumu un papildināt noteikumus ar 19.1 un 19.2 punktu šādā redakcijā:

"19.1 Lai nodrošinātu būtiskajām prasībām atbilstošu saldēšanas iekārtu nonākšanu tirgū, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs drīkst ierobežot vai aizliegt ar CE zīmi marķētu paredzētajam mērķim lietotu saldēšanas iekārtu ievietošanu tirgū, ja tās rada draudus cilvēku veselībai un dzīvībai vai citām sabiedriskajām vērtībām. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs veic šādus pasākumus:

19.1 1. ja rodas šaubas par saldēšanas iekārtas atbilstību būtiskajām prasībām vai piemērojamo standartu prasībām, par standarta lietošanas pareizību, standartu pietiekamību, izlases veidā organizē saldēšanas iekārtas pārbaudi un saskaņā ar akreditēto institūciju pārbaudes rezultātiem sagatavo atzinumu par saldēšanas iekārtas atbilstību būtiskajām prasībām;

19.1 2. ziņo Ekonomikas ministrijai par neatbilstošu saldēšanas iekārtu konstatēšanu un veiktajiem administrēšanas pasākumiem, ja konstatēti gadījumi, kurus var uzskatīt par sistemātiski novērotu kļūdu saldēšanas iekārtas uzbūvē, konstrukcijā vai izgatavošanā. Ziņojumam pievieno šo noteikumu 19.1 1.apakšpunktā minētos akreditēto institūciju pārbaudes rezultātus, atzinumu un neatbilstības radīto seku izvērtējumu.

19.2 Ekonomikas ministrija ziņo Eiropas Komisijai par konstatētajiem neatbilstības gadījumiem un veiktajiem pasākumiem."

2. Noteikumi stājas spēkā ar 2004.gada 1.maiju.

Ministru prezidents I.Emsis

Ekonomikas ministrs J.Lujāns
01.05.2004