Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2008. gada 5. februāra noteikumus Nr. 73 "Noteikumi par sporta federācijas atzīšanas kritērijiem un kārtību".

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.505

Rīgā 2003.gada 9.septembrī (prot. Nr.48, 17.§)

Sporta federāciju atzīšanas kārtība

Izdoti saskaņā ar Sporta likuma 10.panta trešo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta pārvalde (turpmāk - Sporta pārvalde) atzīst sporta federāciju - piešķir tai tiesības vadīt un koordinēt darbu attiecīgajā sporta veidā vai darbības jomā valstī, kā arī pārstāvēt valsti attiecīgajā starptautiskajā sporta organizācijā.

2. Sporta federācijas atzīšanai iesniegto dokumentu atbilstību Latvijas Nacionālās sporta padomes apstiprinātajiem kritērijiem (turpmāk - kritēriji) izvērtē Sporta pārvaldes Sporta federāciju komisija (turpmāk - komisija).

 

II. Komisija, tās darbība un lēmumu pieņemšanas kārtība

3. Komisijas sastāvā ir Sporta pārvaldes, Uzņēmumu reģistra, Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Paralimpiskās komitejas un Latvijas Sporta federāciju padomes pārstāvji.

4. Komisijas priekšsēdētājs ir Sporta pārvaldes pārstāvis.

5. Komisijas skaitlisko sastāvu un personālsastāvu apstiprina izglītības un zinātnes ministrs.

6. Komisija ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās ne mazāk kā puse no komisijas locekļiem. Katram komisijas loceklim ir viena balss.

7. Komisija lēmumus pieņem, atklāti balsojot. Lēmumi tiek pieņemti ar vienkāršu balsu vairākumu. Ja balsu skaits sadalās vienādi, izšķirošā ir komisijas priekšsēdētāja balss.

8. Aizklāta balsošana notiek, ja to pieprasa vismaz viens komisijas loceklis. Ja balsu skaits aizklātā balsošanā sadalās vienādi, lēmums netiek pieņemts.

9. Komisijas sēdes tiek protokolētas.

10. Komisijas darbību materiāltehniski nodrošina Sporta pārvalde.

 

III. Sporta federācijas atzīšanai nepieciešamie dokumenti

11. Sporta federācijas pilnvarots pārstāvis iesniedz Sporta pārvaldē šādus dokumentus:

11.1. rakstisku iesniegumu par sporta federācijas atzīšanu. Iesniegumā norāda sporta federācijas nosaukumu, sporta veidu vai darbības jomu, kurā sporta federācija vēlas tikt atzīta, attiecīgās starptautiskās sporta organizācijas vai organizāciju oficiālo nosaukumu un tā tulkojumu latviešu valodā, kā arī īsu atzīšanas nepieciešamības pamatojumu;

11.2. sporta federācijas statūtu kopiju;

11.3. izrakstu no tās sporta federācijas augstākās lēmējinstitūcijas (kopsapulces, kongresa, konferences) sēdes protokola, kurā pieņemti sporta federācijas statūti;

11.4. ziņas par sporta federācijas pastāvīgi darbojošās vadības institūcijas locekļiem - amats, vārds, uzvārds, personas kods, pases kopija, adrese korespondences nosūtīšanai, pamata darbavieta, tālruņa numurs;

11.5. sporta federācijas biedru sarakstu. Sarakstā norāda biedru adreses, reģistrācijas numurus Uzņēmumu reģistrā (juridiskām personām) un to personu skaitu, kuras nodarbojas ar attiecīgo sporta veidu vai darbojas attiecīgajā jomā.

12. Ja attiecīgā sporta veida vai darbības jomas starptautiskā organizācija nav atzīta Starptautiskajā olimpiskajā komitejā vai nav Starptautisko sporta federāciju ģenerālās asociācijas biedrs, sporta federācija par attiecīgo sporta veida vai darbības jomas starptautisko sporta organizāciju iesniedz šādu papildu informāciju un dokumentus:

12.1. organizācijas oficiālais nosaukums un adrese;

12.2. organizācijas statūtu kopija un noteikumi;

12.3. organizācijas biedru saraksts.

 

IV. Sporta federācijas atzīšana

13. Sporta pārvalde nodod komisijai šo noteikumu 11.1.apakšpunktā minēto sporta federācijas iesniegumu un tam pievienotos dokumentus. Komisija 15 dienu laikā pēc minēto dokumentu saņemšanas izvērtē to atbilstību kritērijiem. Ja komisijai nepieciešami papildu dokumenti izvērtēšanai, attiecīgā sporta federācija tos iesniedz 15 dienu laikā pēc Sporta pārvaldes rakstiska pieprasījuma saņemšanas.

14. Pēc šo noteikumu 13.punktā minēto dokumentu izvērtēšanas komisija iesniedz Sporta pārvaldē priekšlikumu par sporta federācijas atzīšanu vai par sporta federācijas atzīšanas atteikumu.

15. Ja Sporta pārvalde pieņēmusi lēmumu par sporta federācijas atzīšanu, tā 15 dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas izsniedz sporta federācijai Sporta federācijas atzīšanas apliecību (pielikums).

16. Ja Sporta pārvalde pieņēmusi lēmumu par sporta federācijas atzīšanas atteikumu, tā ne vēlāk kā 30 dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas nosūta attiecīgajai sporta federācijai minēto lēmumu, norādot tā pamatojumu.

17. Sporta pārvalde veido un uztur atzīto sporta federāciju elektronisku reģistru. Reģistrs ir publiski pieejams Sporta pārvaldes mājas lapā internetā.

18. Sporta pārvalde ne retāk kā reizi gadā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" publicē atzīto sporta federāciju sarakstu un to sporta federāciju sarakstu, kuru atzīšana ir anulēta.

19. Atkārtotu iesniegumu par sporta federācijas atzīšanu Sporta pārvaldē var iesniegt ne agrāk kā pēc gada, skaitot no dienas, kad Sporta pārvalde rakstiski paziņojusi par atzīšanas atteikumu.

 

V. Atzītās sporta federācijas pienākumi

20. Atzītā sporta federācija 15 dienu laikā rakstiski informē Sporta pārvaldi, ja atzītās sporta federācijas statūtos veikti grozījumi vai notikušas izmaiņas tās vadībā, adresē, tālruņa un faksu numuros vai e-pasta adresēs.

21. Atzītā sporta federācija mēneša laikā pēc atzītās sporta federācijas augstākās lēmējinstitūcijas (kopsapulces, kongresa, konferences) sēdes iesniedz Sporta pārvaldē tās protokolu.

 

VI. Sporta federācijas atzīšanas apturēšana uz laiku vai atzīšanas anulēšana

22. Iesniegumu par sporta federācijas darbības neatbilstību spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, sporta federācijas statūtiem un sporta ētikas normām Sporta pārvaldē var iesniegt:

22.1. attiecīgās sporta federācijas biedrs;

22.2. Latvijas Sporta federāciju padome;

22.3. Latvijas Olimpiskā komiteja;

22.4. izglītības un zinātnes ministrs.

23. Sporta pārvalde var uzdot komisijai izvērtēt atzītās sporta federācijas darbības atbilstību spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, sporta federācijas statūtiem un sporta ētikas normām un 30 dienu laikā sniegt atzinumu par to.

24. Ja komisijas atzinumā norādīti normatīvo aktu vai sporta federācijas statūtu pārkāpumi vai konstatēta neatbilstība atzīšanas nosacījumiem, Sporta pārvalde atkarībā no konstatētā pārkāpuma veic vienu no šādām darbībām:

24.1. rakstiski uzdod sporta federācijas vadībai noteiktā termiņā novērst šo normu pārkāpumus vai neatbilstību;

24.2. pieņem lēmumu par sporta federācijas atzīšanas apturēšanu uz laiku līdz sešiem mēnešiem;

24.3. pieņem lēmumu par sporta federācijas atzīšanas anulēšanu.

25. Ja Sporta pārvalde pieņēmusi lēmumu par atzīšanas apturēšanu uz laiku vai par atzīšanas anulēšanu, tā ne vēlāk kā 15 dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas nosūta attiecīgajai sporta federācijai minēto lēmumu, norādot tā pamatojumu.

26. Sporta pārvalde par sporta federācijas atzīšanas anulēšanu rakstiski informē Uzņēmumu reģistru, Latvijas Olimpisko komiteju, Latvijas Sporta federāciju padomi un to starptautisko organizāciju, kuras biedrs ir attiecīgā sporta federācija.

27. Atkārtotu iesniegumu par sporta federācijas atzīšanu Sporta pārvaldē var iesniegt ne agrāk kā pēc gada, skaitot no dienas, kad Sporta pārvalde rakstiski paziņojusi sporta federācijai par atzīšanas anulēšanu.

 

VII. Lēmumu apstrīdēšana un pārsūdzēšana

28. Sporta pārvaldes lēmumu par atteikumu atzīt sporta federāciju, par atzīšanas apturēšanu uz laiku vai par atzīšanas anulēšanu 30 dienu laikā pēc attiecīgā lēmuma saņemšanas var apstrīdēt Izglītības un zinātnes ministrijā.

29. Izglītības un zinātnes ministrijas lēmumu var pārsūdzēt administratīvo procesu regulējošos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un termiņā.

 

VIII. Noslēguma jautājums

30. Noteikumi stājas spēkā ar 2004.gada 1.janvāri.

Ministru prezidents E.Repše

Izglītības un zinātnes ministrs K.Šadurskis

 Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2004.gada 1.janvāri.

PIEL.NOT.505 COPY.GIF (75675 bytes)

01.01.2004