Tiesību akts: spēkā esošs
Ministru kabineta noteikumi Nr.225

Rīgā 2003.gada 29.aprīlī (prot. Nr.23 41.§)
Kārtība, kādā veicami kombinētie komercpārvadājumi, kombinētie pašpārvadājumi vai kombinētie pārvadājumi ar iznomātu transportlīdzekli, kā arī prasības kombinēto pārvadājumu kravas pavaddokumentam
Izdoti saskaņā ar Autopārvadājumu likuma 50.panta trešo daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā veicami kombinētie komercpārvadājumi, kombinētie pašpārvadājumi vai kombinētie pārvadājumi ar iznomātu transportlīdzekli, kā arī prasības kombinēto pārvadājumu pavaddokumentam un tā saturam.

2. Latvijā vai Eiropas Savienības dalībvalstīs reģistrētie autopārvadātāji, kuri saskaņā ar Latvijas vai attiecīgo valstu normatīvajiem aktiem ir saņēmuši speciālu atļauju (licenci) kravu komercpārvadājumiem vai veic pašpārvadājumus, ir tiesīgi veikt kombinēto pārvadājumu starp šīm valstīm ar autotransporta līdzekli kombinēta pārvadājuma sākuma un/vai beigu posmā neatkarīgi no tā, vai šis kombinētais pārvadājums ir vai nav saistīts ar robežu šķērsošanu.

3. Veicot kombinēto komercpārvadājumu un kombinēto pārvadājumu ar iznomātu transportlīdzekli, par apliecinošu pavaddokumentu izmanto starptautisko preču transporta pavadzīmi saskaņā ar Konvenciju par kravu starptautisko autopārvadājumu līgumu (CMR), veicot kombinēto pašpārvadājumu, par apliecinošu dokumentu izmanto preču pavadzīmi–rēķinu (turpmāk — pavadzīme).

4. Kombinēto pārvadājumu apliecināšanai pavadzīmē norāda dzelzceļa staciju (dzelzceļa pārvadājuma posmā), iekšējo ūdeņu ostas termināli (iekšējo ūdensceļu pārvadājuma posmā) vai ostas termināli (jūras pārvadājuma posmā), kurā iekrauj vai izkrauj kravas automobili, piekabi, puspiekabi ar vilcēju vai bez tā (kā arī to kombinācijas) vai 20 un vairāk pēdu (6,10 m un vairāk) konteineru. Šo informāciju iekļauj pavadzīmē pirms pārvadājuma veikšanas un iekraujot vai izkraujot apstiprina ar dzelzceļa, iekšējo ūdensceļu ostas termināļa vai ostas termināļa zīmogu attiecīgajā dzelzceļa stacijā vai ostas terminālī.

5. Noteikumi stājas spēkā ar īpašiem noteikumiem.

Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no direktīvas 92/106/EEC.

Ministru prezidents E.Repše

Satiksmes ministrs R.Zīle
01.05.2004