Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.53

Rīgā 2003.gada 28.janvārī (prot. Nr.6, 31.§)

Kārtība, kādā telekomunikāciju uzņēmumi aprīko publiskos telekomunikāciju tīklus ar iekārtām, kas nodrošina operatīvās informācijas iegūšanu no tehniskajiem līdzekļiem un operatīvu sarunu noklausīšanos

Izdoti saskaņā ar likuma "Par telekomunikācijām" 25.panta ceturto daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā telekomunikāciju uzņēmumi aprīko publiskos telekomunikāciju tīklus ar iekārtām, kas nodrošina operatīvās informācijas iegūšanu no tehniskajiem līdzekļiem un operatīvu sarunu noklausīšanos.

2. Lai publisko telekomunikāciju tīklu aprīkotu ar iekārtām, kas nodrošina operatīvās informācijas iegūšanu no tehniskajiem līdzekļiem un operatīvu sarunu noklausīšanos, operatīvās darbības subjekts izstrādā pārtveršanas punkta (punktu) projektu un tehniskos noteikumus (turpmāk - tehniskais projekts) un saskaņo tos ar Satversmes aizsardzības biroju.

3. Operatīvās darbības subjekts tehnisko projektu iesniedz Satiksmes ministrijā apstiprināšanai. Satiksmes ministrija izskata iesniegto tehnisko projektu un piecu darbdienu laikā to apstiprina vai sniedz motivētu atteikumu.

4. Ja apstiprināšanas laikā tehniskajā projektā tiek izdarītas izmaiņas, tās saskaņo ar Satversmes aizsardzības biroju.

5. Satversmes aizsardzības birojam (tehniskā projekta saskaņošanas stadijā) un Satiksmes ministrijai (tehniskā projekta apstiprināšanas stadijā) ir tiesības pieprasīt no publiskā telekomunikāciju tīkla operatora tehniskā projekta saskaņošanai vai apstiprināšanai nepieciešamo informāciju.

6. Publiskā telekomunikāciju tīkla operators ierīko pārtveršanas punktu (punktus) likuma "Par telekomunikācijām" 18.panta 5.punktā noteiktajā termiņā.

7. Publiskā telekomunikāciju tīkla operatora un operatīvās darbības subjektu sadarbību nosaka likums "Par telekomunikācijām" un Operatīvās darbības likums.

Ministru prezidents E.Repše

Satiksmes ministrs R.Zīle

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2003.gada 5.februāri.

05.02.2003