Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs
LATVIJAS REPUBLIKAS LIKUMS
Par Latvijas Republikas Naudas reformas komiteju

1. pants. Šis likums reglamentē Latvijas Republikas Naudas reformas komitejas izveidošanu un darbību.

2. pants. Naudas reformas vadīšanai un Latvijas Republikas valūtas ieviešanai tiek izveidota Latvijas Republikas Naudas reformas komiteja, kurā pēc amata ietilpst: Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs (komitejas priekšsēdētājs), Latvijas Bankas prezidents (komitejas loceklis) un Latvijas Republikas Augstākās Padomes Ekonomikas komisijas priekšsēdētājs (komitejas loceklis).

Ja komitejas priekšsēdētājs vai tās locekļi nespēj veikt savus pienākumus no sevis neatkarīgu iemeslu dēļ, viņus aizstāj attiecīgi ekonomisko reformu ministrs, Latvijas Bankas prezidenta vietnieks (viceprezidents) un Latvijas Republikas Augstākās Padomes Ekonomikas komisijas priekšsēdētāja vietnieks. Ja nepieciešams (prombūtnes gadījumā), komitejas priekšsēdētājs vai locekļi pilnvaro savu pienākumu veikšanai vietniekus.

3. pants. Latvijas Republikas Naudas reformas komiteja realizē visas šajā likumā paredzētās pilnvaras, īstenojot republikā naudas reformu.

Latvijas Republikas Naudas reformas komiteja ir pilnvarota sagatavot, īstenot un pabeigt naudas reformu, noteikt naudas reformas termiņus, priekšnoteikumus un norises kārtību. Komitejai ir tiesības izlemt visus ar naudas reformu saistītos jautājumus.

4. pants. Latvijas Republikas Naudas reformas komitejas darbība tiek nodota atklātībai tiktāl, ciktāl tas neaizskar valsts intereses. Pilnīga informācija par komitejas darbību kļūst pieejama pēc komitejas pilnvaru izbeigšanās vai ar Latvijas Republikas Augstākās Padomes lēmumu.

Komitejas sēdes tiek protokolētas.

5. pants. Latvijas Republikas Naudas reformas komiteja ir atbildīga Latvijas Republikas Augstākajai Padomei un sniedz tai pārskatu par savu darbu.

6. pants. Latvijas Republikas Naudas reformas komitejas lēmumi tiek pieņemti, ja par tiem nobalso visi komitejas locekļi.

Latvijas Republikas Naudas reformas komitejas lēmumu izpilde ir obligāta visā Latvijas Republikas teritorijā.

7. pants. Latvijas Republikas Naudas reformas komitejas pilnvaras izbeidzas pēc naudas reformas īstenošanas ar Latvijas Republikas Augstākās Padomes lēmumu.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. Gorbunovs

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. Daudišs
Rīgā 1991. gada 26. novembrī
26.11.1991