Darbības ar dokumentu

Darbības ar dokumentu

LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES LĒMUMS

Par Latvijas Republikas teritorijā esošo banku iestāžu reorganizāciju

 

Pamatojoties uz Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1991. gada 24. augusta lēmumu «Par Latvijas Republikas valstiskuma ekonomiskā pamata nodrošināšanu», Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

1. Pārņemt Latvijas Bankas īpašumā un struktūrā PSRS Valsts bankas Latvijas republikānisko banku un tās skaitļošanas centru, Latvijas republikānisko inkasācijas pārvaldi, Agrorūpniecības bankas Latvijas republikānisko banku, Rūpniecības un celtniecības bankas Latvijas republikānisko Valsts komercbanku un tās skaitļošanas centru, Latvijas valsts sociālās attīstības banku, kā arī tām pakļautās banku iestādes,  ārekonomiskās darbības republikānisko komercbanku un PSRS bankas Rīgas uzskaites un kredīta tehnikumu saskaņā ar bilanci pēc stāvokļa uz 1991. gada 1. augustu.

2. Pārveidot PSRS krājbankas republikānisko banku ar tai pakļautajām banku iestādēm par Latvijas Republikas valsts krājbanku.

3. Šā lēmuma 1. un 2. punktā minētajām iestādēm pārņemšanas periodā turpināt savu darbību līdz Latvijas Bankas turpmākajam rīkojumam.

4. Noteikt, ka ieinteresētās ārvalstis un to bankas savas mantiskās pretenzijas var iesniegt Latvijas Bankai līdz 1991. gada 1. decembrim.

5. Uzdot. Latvijas Bankai kopīgi ar Latvijas Republikas Ministru Padomi līdz 1992. gada 1. janvārim izskatīt iesniegtās mantiskās pretenzijas.

6. Uzdot Latvijas Republikas Ministru Padomei nekavējoties risināt jautājumu par to ēku, kurās līdz 1940. gada 17. jūnijam atradās Latvijas banku iestādes, atbrīvošanu un nodošanu Latvijas Bankas pārziņā.

7. Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā 1991. gada 3. septembrī

03.09.1991