Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.281

Rīgā 1996.gada 30. jūlijā (prot. nr.39 8.§)

Grozījumi likumā "Par apdrošināšanu"

Izdoti Satversmes 81.panta noteiktajā kārtībā

 

l. Izdarīt likumā "Par apdrošināšanu" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1993, 3.nr.; Latvijas Vēstnesis, 1994, 11.nr.; 1995, 139.nr.; 1996, 62.nr.) šādus grozījumus:

1.1. papildināt nodaļu "Likumā lietotie termini" ar šāda satura tekstu:

1.2. "AKTUĀRS ir dzīvības apdrošināšanas sabiedrības darbinieks vai tajā uz laiku nodarbināta persona, kas veic attiecīgās sabiedrības noslēgto apdrošināšanas līgumu un finansu situācijas novērtējumu, lai nodrošinātu sabiedrības ilgtermiņa saistību izpildi pret apdrošinājuma ņēmējiem.";

1.2. izteikt 3.panta ceturto daļu šādā redakcijā:

"Ja nav nodibināta jauna uzņēmējsabiedrība, apdrošinātājs nevar vienlaikus veikt dzīvības apdrošināšanas (veidojot līdzekļu uzkrājumu) un citu apdrošināšanas veidu operācijas. Šis ierobežojums neattiecas uz nelaimes gadījumu un veselības apdrošināšanas operācijām, ja tās veic apdrošinātājs, kas saņēmis licenci dzīvības apdrošināšanas operāciju veikšanai. Apdrošinātājs, kas nodarbojas ar dzīvības apdrošināšanu, drīkst veikt tikai dzīvības riska, nelaimes gadījumu riska un veselības riska pārapdrošināšanas operācijas. Pārējo apdrošināšanas veidu risku drīkst pārapdrošina! apdrošinātājs, kas nodarbojas ar pārējo veidu apdrošināšanas operācijām (izņemot dzīvības apdrošināšanu)."

1.3. 24.pantā:

1.3.1. izteikt trešās daļas sesto punktu šādā redakcijā:

"- sabiedrības personāla kvalifikāciju apstiprinošo dokumentu noraksti;";

1.3.2. papildināt pantu ar jaunu trešo daļu šādā redakcijā:

"Dzīvības apdrošināšanas sabiedrībai jānodarbina aktuārs. Aktuārnovērtējuma apjomu un aktuāra kvalifikācijas minimālās prasības nosaka Valsts apdrošināšanas uzraudzības inspekcija.";

1.3.3. uzskatīt trešo, ceturto, piekto, sesto, septīto, astoto un devīto daļu attiecīgi par ceturto, piekto, sesto, septīto, astoto, devīto un desmito daļu.

2. Līdz 1997.gada 1.janvārim apdrošināšanas sabiedrībām pārkārtot darbību atbilstoši šo noteikumu prasībām.

Ministru prezidents A.Šķēle

Finansu ministrs A.G.Kreituss

 

07.08.1996